نقد هیئت داوران جشنواره ابوذر فارس بر کیفیت تولیدات رسانه ای



ایسنا/فارس هیئت داوران دومین جشنواره استانی ابوذر در فارس، در بیانیه ای ضمن انتقاد به ضعف مشهود در کیفیت آثار رسانه ای، راهکار ارتقاء سطح فعالیت حرفه ای در رسانه و ترمیم گسسست ایجاد شده بین رسانه و مردم را آموزش فعالان این حوزه دانست.

هیئت داوران دومین جشنواره رسانه ای ابوذر استان فارس یکشنبه اول دیماه در بیانیه خود، با قدردانی از همه فعالان حوزه رسانه در بخش های مختلف، ارزیابی خود از سطح کیفی آثار ارسالی را ضعیف اعلام و تاکید کرد که در شرایط کنونی کشور، نیازمند ارتقاء کیفی فعالیت ها و تولیدات، با مد نظر قرار دادن خلاقیت، نوآوری و حرفه ای گری هستیم.

در این بیانیه آمده است؛

"به نام خداوند لوح و قلم، حقیقت نگار وجود و عدم

خدایی که داننده رازهاست، نخستین سرآغاز آغازهاست

امروز در فضای رسانه ای با اقیانوسی از شبکه های اجتماعی مواجه شده ایم، موضوعی که با تاکید بر آثار مثبت بی شمار و البته تاثیرات منفی فراگیر آن، وظیفه فعالان حرفه ای عرصه رسانه را سخت تر کرده و نیاز به اخلاق مداری، خلاقیت و حرفه ای گری را بیش از پیش نمود داده است.

شرایط کنونی جامعه و حساسیت های آن علاوه بر الزاماتی که در ابعاد و بخش های مختلف ایجاد کرده است، بار مسئولیت اجتماعی روزنامه نگاران را سنگین تر از آنچه هست، می کند.

دومین جشنواره استانی ابوذر در حالی به سرانجام رسید که هر روز لزوم پایبندی بر اصول حرفه ای در همه ابعاد از فعالیت های رسانه ای، بیشتر احساس می شود؛ ضرورتی که متاسفانه همچنان در سایه قرار دارد.

مروری بر آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره نشان از آن دارد که هنوز کام رسانه ها و مخاطبان رسانه ها تشنه مطالب عمیق و پرمغز و در یک کلام، اخبار، گزارش های مکتوب و تصویری و مصاحبه ها و دیگر محتواهای رسانه ای است.

بررسی آثار دریافت شده گواه آنست که متاسفانه کیفیت آثار با توجه به سبغه و پیشینه فعالیت رسانه ای در فارس و حضور شایستگانی بسیار، دور از انتظار است.

با تاسف باید اقرار کرد که همچنان بر مدار روزنامه نگاری کلیشه ای حرکتی بی هدف را دنبال کرده ایم و این موضوع عرصه را برای خلاقیت و نوآوری هایی که از رموز موفقیت در فعالیت رسانه ای بوده، تنگ کرده است.

اگرچه تاثیر مسائل اقتصادی و معیشتی را بر فعالیت های رسانه ای قبول را باور داریم اما ارتقاء سطح کیفی فعالیت های رسانه ای با استفاده از شیوه های خلاقانه و بر مدار حرفه ای گری، افزایش مخاطبان را به همراه خواهد داشت و این مهم بر رونق اقتصادی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

امروز نمی توان به شیوه های جدید اطلاع رسانی بی تفاوت بود و تنها به روش های سنتی روزنامه نگاری اتکا داشت و امیدوار بود که فاصله مخاطب با رسانه کمتر شود؛ امروز نمی توان با شیوه های سنتی در عرصه رسانه جذابیت و خلاقیت را نمود و بروز داد.

هیئت داوران بر این باور است که امروز، گسستگی میان رسانه ها و مردم بیش از هر زمان دیگر بوده و «شهروندخبرنگار» دیروز، تبدیل به «شهروندرسانه» امروز شده است.

آنها خوب یا بد، حرفه ای یا مبتدی، صادقانه یا در هیجان، در حال سازوکاری هستند که می تواند تمامی ساختارهای سنتی گفت وگو و تعامل را در کمترین زمان ممکن در خطر قرار دهد و مهم تر اینکه گفتمان جامعه را دستخوش نارسایی های غیر قابل بازگشت کند.

در این شرایط اهالی فن از روزنامه نگاران پیشکسوت گرفته تا خبرنگاران متعهد با بهره گیری از تکنیک ها و اصول حرفه ای و اخلاق روزنامه نگاری می توانند سهم خود را در فضای رسانه ای کشور افزایش دهند و با ارتقاء خود، سهم رسانه های رسمی را در سبد خانوار محفوظ دارند.

هیئت داوران جشنواره ابوذر استان فارس ضمن احترام به فعالان حوزه رسانه، نگرانی خود را از تداوم ضعف در سوژه یابی، سوژه پردازی و تهیه و تولید محتواهای مختلف رسانه های هدفمند، اعلام و تاکید می کند که موثرترین راه برای خروج از وضعیت کنونی، پرداختن به مباحث آموزشی است.

اعضای هیئت داوران این جشنواره با یادآوری اینکه داوری همواره دو سو دارد؛ یک سو آنچه داوری می شود و سوی دیگر داورانی که با انتخابشان، خود را در معرض قضاوت دیگران قرار می دهند؛ امیدوارند که داوری شان در انطباق با خرد و وجدان جامعه رسانه ای باشد.

به حتم آنچه به عنوان نتایج داوری هر جشنواره اعلام می شود، برآیند و معدل بینش و دانش و شعور و ذائقه و تجربه اعضای هیئت داوران است. این امکان دور از ذهن نیست که داوری دیگران با کم و کیف متفاوتی رقم خورده و نتایج دیگری به دنبال داشته باشد."

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم سیده نصرت شجاعی، فاطمه یزدی و امین افشارپور به عنوان سه منتخب بخش گزارش، مرضیه امیری و سیده نصرت شجاعی منتخب در بخش شایسته تقدیر گزارش، احمدرضا سهرابی و فاطمه ایزدی منتخب بخش مصاحبه، محمدامین افشارپور و فاطمه ایزدی منتخب بخش تیر، سیده نصرت شجاعی منتخب شایسته تقدیر بخش تیتز، محمدامین افشارپور و مرضیه امیری منتخب بخش خبر، علیرض پرنیان منتخب بخش شایسته تقدیر، فرزاد وثوقی و سعیدرضا امیرآبادی منتخب بخش یادداشت و مقاله، نجمه اشرفی منتخب شایسته تقدیر یادداشت و مقاله، امیر صادقیان، ساسان یگانه و احمدرضا مداح منتخب بخش عکس و زهرا مطهری مننتخب بخش موشن گرافی معرفی شدند.

اعضای هیئت داوران این دوره از جشنواره ابوذر استان فارس را محمدامین دانشور، هژیر فتحی و علی محمد پشوتن تشکیل می دادند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نقد هیئت داوران جشنواره ابوذر فارس بر کیفیت تولیدات رسانه ای» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.