کمتر از ۱۰ درصد کتابخانه های آموزشگاه های فارس استاندارد است



ایسنا/فارس رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس با تاکید براینکه برای افزایش سرانه مطالعه باید فضای مطالعه را در کتابخانه ها توسعه داد، یادآور شد که تنها ۱۰ درصد کتابخانه های آموزشگاهی فارس مطابق استانداردهای آیفلا است.

کورش کمالی سروستانی در مراسم معرفی کتاب « راهنمای کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی استان فارس» با بیان اینکه سرانه فضا برای مطالعه هر فرد ۲٫۳ مترمربع است، گفت: ۵۰۰ مدارس فارس کمتر از ۱۲ متر مربع فضای مطالعه دارند و تنها ۱۰ درصد از کتابخانه های آموزشگاهی در این استان مطابق استانداردهای ایفلا است.

او کتاب راهنمای کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی استان فارس را ارزشمند دانست و گفت: در این کتاب ۳ هزار و ۳۲ کتابخانه معرفی شده که شامل ۳٫۱۹ درصد کتابخانه دانشگاهی، ۱٫۱ درصد کتابخانه پژوهشی، ۰٫۶ درصد کتابخانه عمومی، ۱ درصد کتابخانه کودکان، ۱ درصد کتابخانه تخصصی، ۱۳ درصد کتابخانه مساجد و ۷۳ درصد کتابخانه آموزشگاهی است.

کمالی سروستانی کتابخانه دانشگاه شیراز را با ۲۳۰ هزار جلد کتاب و ۱۱ هزار مترمربع، مهمترین و بزرگترین کتابخانه فارس و کتابخانه دانشگاه پیام نور زاهدشهر را با ۶۰۰ جلد کتاب و ۱۲ مترمربع فضا، کوچکترین کتابخانه دانشگاهی دانست و گفت: طی سال های گذشته تاکنون همواره شاهد گلایه مسئولان از سرانه پائین مطالعه هستیم، حال آنکه برای افزایش سرانه مطالعه ابتدا نیازمند ایجاد فضای مناسب هستیم.

وی خاطرنشان کرد: به طور کلی ۱۰ درصد از کتابخانه های فارس بیش از ۲ هزار جلد و اکثر کتابخانه های این استان کمتر از هزار جلد کتاب دارند.

کمالی سروستانی همچنین با بیان اینکه در ۵ کشور پیشرفته و مدرن دنیا ۷۰ درصد سرمایه گذاری در کتابخانه های آموزشگاهی انجام شده است، گفت: این نوع از کتابخانه ها که ۷۳ درصد از فضای کتابخانه ای فارس محسوب می شوند را باید به عنوان یک فرصت دید.

او با بیان اینکه ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز در کشور وجود دارد که جمعیت در اختیار آموزش و پرورش محسوب می شوند، گفت: از این تعداد ۹۰۰ هزار دانش آموز یعنی ۱٫۶ درصد آنها در فارس مشغول به تحصیلند حال آنکه تنها نیمی از ۹ هزار و ۹۰۶ مدرسه فارس دارای کتابخانه است.

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس گفت: بزرگترین کتابخانه عمومی استان فارس با نام کتابخانه دانش آموز متعلق به آموزش و پرورش است بیش از ۴ هزار مترمربع مساحت دارد.

کمالی سروستانی افزود: نیازمند برنامه ای پنج ساله برای پیشبرد فضاهای کتابخانه ای در میان مراکز آموزشگاهی و علمی فارس هستیم چرا که نه تنها در مدارس که در فرهنگسراهای شهرداری نیز آمار خوشایندی از کتاب و کتابخانه مشاهده نمی شود.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه طبق آمار تنها ۳ درصد کتابخانه های استان فارس به رایانه مجهز است، تاکید کرد که به جای بردن کتاب در نقاط مختلف و طرح داعیه پایتختی کتاب باید به دنبال افزایش آمار مطالعه در آموزشگاه ها باشیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کمتر از ۱۰ درصد کتابخانه های آموزشگاه های فارس استاندارد است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.