سد «کنگیر» پس از گذشت ۴ سال اراضی تشنه «زرنه» را سیراب نکرد



سال ۹۴ بهره برداری از سد کنگیر در حالی آغاز شد که مسوولان کشوری و استانی وعده های بسیاری در خصوص آبی کردن اراضی دیم دشت های زرنه و توسعه بخش کشاورزی در این منطقه دادند اما این وعده ها پس از گذشت ۴ سال تا کنون محقق نشده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، سال ۹۴ بهره برداری از سد کنگیر در حالی آغاز شد که مسوولان کشوری و استانی وعده های بسیاری در خصوص آبی کردن اراضی دیم دشت های زرنه و توسعه بخش کشاورزی در این منطقه دادند اما این وعده ها پس از گذشت ۴ سال تا کنون محقق نشده است.

بنا بر گفته مسوولان، سد کنگیر با هدف توسعه سیستم های نوین آبیاری برای زمین های کشاورزی دشت های زرنه احداث شد اما این امر اجرایی نشده و زمین های دیم بخش زرنه همچنان چشم انتظار آب هستند.

با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های این منطقه در حوزه کشاورزی بی شک اجرای این پروژه می تواند تاثیر بسیار چشم گیری در توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی شهرستان ایوان و همچنین استان داشته باشد.

کشاورزان چشم انتظار اجرای پروژه آبی کردن اراضی شهرستان ایوان

فرزاد زاهدی یکی از کشاورزان ایوانی در گفت و گو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: قرار بود اراضی دیم این منطقه توسط سد کنگیر آبی شود اما متاسفانه این مهم تا کنون محقق نشده است.

وی افزود: وضعیت آب و هوایی زرنه سبب شده این منطقه از ظرفیت بالایی در حوزه کشاورزی برخوردار باشد اما متاسفانه این پتانسیل آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

این کشاورز با بیان اینکه آبی کردن اراضی دیم از مطالبات اصلی کشاورزان منطقه است گفت: از مسوولان تقاضا داریم این مطالبه را پیگیری کنند تا شاهد رونق کشاورزی و کشت محصولات متنوع در منطقه باشیم.

پروژه آبی کردن اراضی دشت زرنه گامی در جهت کاهش آمار بیکاری منطقه است

اکبر صابری، یکی از جوانان ایوانی نیز در این باره گفت: پروژه آبی کردن اراضی دشت زرنه می تواند تاثیر بالایی در کاهش آمار بیکاری و توسعه اقتصادی منطقه داشته باشد.

وی افزود: بیکاری یکی از مشکلات اصلی استان است که مسوولان با اجرای چنین پروژه هایی می توانند زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنند.

این جوان با بیان اینکه زمین های کشاورزی منطقه به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده اما هنوز آب وارد شبکه نشده است تصریح کرد: امید است با توجه بیشتر مسوولان شاهد تسریع در روند اجرای پروژه باشیم.

اتصال خطوط اصلی انتقال آب در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی منطقه اجرا شده است

امیدعلی سبزی فرماندار شهرستان ایوان در این باره در گفت وگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: آبی کردن اراضی دشت های زرنه از پروژه های مهم شهرستان ایوان در بخش کشاورزی محسوب می شود.

وی افزود: خوشبختانه اجرای این پروژه مشکل خاصی ندارد و عملیات اجرایی آن ادامه دارد و در آینده نزدیک شاهد تحقق این مهم به عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم منطقه هستیم.

فرماندار شهرستان ایوان خاطرنشان کرد: اکنون بیشتر عملیات زیرساختی اصلی این پروژه انجام شده است و اتصال خطوط اصلی انتقال آب در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی این منطقه اجرا شده است.

پروژه سد کنگیر ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

محمدعلی حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ایوان نیز در این باره گفت: اجرای خطوط انتقال آب این پروژه حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اهمیت آن در حال پیگیری ادامه روند اجرای آن هستیم.

وی با بیان اینکه کشاوزان چشم انتظار اجرای این پروژه هستند و با اجرای این پروژه شاهد کاشت انواع مختلف محصولات کشاورزی و همچنین دانه های روغنی خواهیم بود افزود: هم اکنون کشت دانه های روغنی در این منطقه با مشکل مواجه است که با اجرای این پروژه شاهد رفع این مشکلات خواهیم بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ایوان همچنین به توسعه باغ های انگور و پسته در صورت تکمیل پروژه اشاره کرد و گفت: بی شک توسعه این باغ های توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری در منطقه را به دنبال خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ایوان در پایان با بیان اینکه ۱۰ میلیارد تومان تا کنون از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای این پروژه اعتبار صرف شده است گفت: به تازگی ۳ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن تخصیص یافته است.

انتهای پیام/۹۷۰۸۲۳/خ

پرسش و پاسخ در سد «کنگیر» پس از گذشت ۴ سال اراضی تشنه «زرنه» را سیراب نکرد

گفتگو با هوش مصنوعی