بیانیه گام دوم مانند اسناد بالادستی دیگر نشود / بسیاری از مسئولان درک درستی از گذشته و آینده ندارند



دبیران اتحادیه های بزرگ دانشجویی در میزگرد « نسبت جنبش دانشجویی با بیانیه گام دوم انقلاب» که در خبرگزاری فارس برگزار شد، به بیان مطالبی پیرامون تحقق بیانیه گام دوم و ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی پرداختند.

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، میزگرد « نسبت جنبش دانشجویی با بیانیه گام دوم انقلاب» با حضور میلاد چهاردولی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور، پیام مرادی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجوییو سیدعلی صالحی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در خبرگزاری فارس، برگزار شد.

* چهاردولی: برای مبارزه با فساد باید شعارها به دستور عمل های قابل اجرا تبدیل شود/ روی وعده های اروپا نمی شود حساب کرد

میلاد چهاردولی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در این میزگرد با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ابتدای مسیری بود که می خواست مناسبات حاکم بر کشور را به شکلی که هم ماهیت بیرونی مشخص و مستقل داشته باشد، یعنی می خواست یک کشور واقعی را با همه ارکان و اجزاء آن، با وجود همه تهدیدها و فرصت هایی که وجود داشت، به نمایش بگذارد.

وی با اشاره به اهداف مهم انقلاب اسلامی ادامه داد: دنیا آنچه انقلاب اسلامی در پی آن بود را نپذیرفته بود و با آن معارضه داشت، انقلاب اسلامی با پیروزی کار بزرگی را به سرانجام رساند، کاری که در طول هزاران سال محقق نشده بود و انقلاب اسلامی توانست این را محقق کند.

چهاردولی با اشاره به طی شدن میسر انقلاب در ۴۰ سال گذشته تصریح کرد: در ۴۰ سال گذشته که به عبارتی نام آن گام اول انقلاب گذشته شده است، فراز و نشیب های فراوانی را شاهد بوده ایم. انقلاب اسلامی حرف جدیدی بود و اینکه این انقلاب از کجا آمده و به کجا خواهد رفت چیزی است که در بیانیه گام دوم به روشنی به آن اشاره شده است و آنچه که مهم است این است که انقلاب در مسیری که تاکنون طی کرده با چه مسائلی روبرو بوده است.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به تهدیدها و فرصت هایی که بر سر راه انقلاب وجود داشته است، گفت: انقلاب از جنبه های مختلف قابل بررسی است، یکی از مسائلی که بسیار مهم است بررسی تهدیدهایی است که در سر راه انقلاب وجود داشته است، از جمله جنگ تحمیلی، اقدامات منافقین و فشارهای و تحریم های دشمنان. امروز ما تازه بعد از ۴۰ سال متوجه جریانی شده ایم که از ابتدای انقلاب با نفوذ در نهادهای اساسی تصمیم گیری انقلاب مانع تحقق برخی اهداف انقلاب شده است.





چهاردولی تصریح کرد: خیلی ها ادعا داشتند انقلاب ما به نتیجه نخواهد رسید و با این تعاریف که انقلاب ها بعد از مدتی به فروپاشی می رسند و از این حرف ها، همواره سعی کردند بگویند که انقلاب پیش نمی رود و به چهل سالگی هم نخواهد رسید. البته بودند انسان های آزاداندیشی که می گفتند انقلاب اسلامی با بقیه انقلاب ها متفاوت و مستثناست.

این فعال دانشجویی ادامه داد: ما امروز به ۴۰ سالگی انقلاب با افتخار رسیده ایم و وقتی مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را منتشر کردند، به معنای آن است که در جهت درست حرکت می کنیم. هر چند ممکن است یک تغییر آرایش ، سازوکار و نگرش داشته باشیم و برخی مسائل را بازیابی کنیم و ادامه مسیر را جلو برویم.

چهاردولی اظهار داشت: ما الان در نقطه ۴۰ سالگی انقلاب هستیم و حاضریم با هر کسی در مقایسه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران و ۴۰ سالگی اتفاقات دیگری که با عنوان انقلاب از آن نام برده می شود، بحث کنیم و ببینیم که چه پیشرفت های کرده ایم. البته ضعف های موجود را هم می بینیم و برای برطرف کردن آنها برنامه داریم.

چهاردولی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم ورود جوانان به عرصه های مدیریتی گفت: مقام معظم رهبری برای تحقق عدالت چشم امید به جوانان بسته اند و به آنها فرمان آتش به اختیار داده اند. بارها هم گفته اند که باید امور کشور به جوانان مومن انقلابی سپرده شود.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تاکید کرد: وقتی بحث به کار گیری جوانان مومن انقلابی مطرح می شود تنها به دلیل اینکه این قشر سن و سال کمتری دارند و شاداب تر هستند، نیست. جوان فعلی انقلاب جوانی است که برای اداره کشور حرف دارد و می تواند وضعیت موجود را به خوبی بفهمد، تحلیل کند و حرف جایگزین داشته باشد.

وی با اشاره به کارنامه موفق جوانان در عرصه های مختلف یادآور شد: در زمان جنگ جوانان نشان داده اند که اگر به آنها فرصت داده شود می توانند کارهای بزرگی کنند. پس باید به جوانان فرصت داد.

چهاردولی گفت: متاسفانه ما در دستگاه های که داریم اعم از دولتی و غیردولتی یا اعتقادی به جوان گرایی ندارند یا اگر اعتقادی به جوان گرایی دارند این اعتقاد از جنس اعتقاد به جوانان مومن، انقلابی اش نیست.یا اگر اعتقاد به جوانان مومن انقلابی هم دارند اعتقادی به اینکه باید ظرفیتی در اختیار این جوانان قرار داده شود، ندارند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به اظهارات افرادی که می گویند بیانیه گام دوم حرف جدیدی ندارد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند این سخنان در قالب سیاست ها و قوانین بارها تکرار شده است و اگر زمام اداره بخش های گوناگون کشور به جوانان مومن و انقلابی و دانا و کاردان سپرده شود این امید برآورده خواهد شد.

وی گفت: برخی در تلاش هستند بگویند همه مشکلات تقصیر رهبری است و در مورد بیانیه هم می گویند حرف جدیدی نداشت. مگر اینها به فرمایشات قبلی عمل کردند که حرف از جدید بودن یا نبودن میزنند؟ مگر به درستی به وظایفی که داشتند عمل کردند؟

چهاردولی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی مسائل مانند بحث خصوصی سازی که مانع عدم تحقق برخی از اهداف انقلاب شده است، گفت: ما به جای اینکه بیاییم صنایع را مردمی کنیم، آنها اختصاصی کردیم! مثلا کارخانه ای که در زمان جنگ هم سود ده بوده را با کمترین قیمت واگذار کرده ایم و این در حالی است که اصلا خریدار اهلیت نداشته است!

این فعال دانشجویی درباره توصیه رهبر معظم انقلاب درباره مبارزه با فساد تاکید کرد: گاهی عوامل درونی و بسترهای بیرونی موجب ایجاد برخی فسادها می شود ما باید بگوییم برای مقابله با این عوامل و بستر ها چه کرده ایم. سازوکارهای کنترل فساد باید دقیق تر شود. مردم در نظارت و گزارش فساد باید دخیل باشند و باید کاری کنیم که مردم فساد را که می بینند گزارش کنند و بعد هم در یک مسیر دقیقی این موضوع پیگیری شود.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: ما حرف های خوب زیادی می زنیم اینها را در قالب قانون هم آورده ایم ولی قانون های ما خیلی هایش فقط کلیات است. این قوانین باید در قالب دستور العمل و تبصره قابل اجرا درآید. در بحث فساد هم همین است و خیلی از حرف ها درباره مبارزه با فساد بایستی به دستور عمل های قابل اجرا تبدیل شود.

چهاردولی در خاتمه اظهار داشت: ما امروز در گام دوم انقلاب به یک بلوغ رسیده ایم، جوانان ما آمادگی پذیرش مسئولیت ها را دارند. امروز مردم متوجه هستند که روی وعده های اروپا نمی شود حساب کرد، هر چند داریم بعضی مسئولانی که گوششان بدهکار نیست و همچنان در مسائلی مانند تصویب FATF تلاش می کنند.



* مرادی: بیانیه گام دوم به معنای واقعی راهکار است/ بسیاری از مسئولان درک درستی از گذشته و آینده ندارند

پیام مرادی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور هم در این میزگرد گفت: مقام معظم رهبری در بخشی از این بیانیه می فرمایند نمی شود گذشته را از زبان دشمن و پیاده نظام آن بشنویم، این یعنی مجموعه های مردم نهاد متعهد مانند تشکل های دانشجویی و بعضا نهادها و سازمان هایی که با این فضا مرتبط هستند باید به میدان بیایند و گذشته را به درستی برای مردم تبیین کنند.

وی افزود: این بیانیه درس بسیار بزرگی برای بسیاری از سیاسیون دارد به اعتقاد بنده ما باید گذشته را به صورت واقع بینانه برای مردم توصیف کنیم ضعف ها را به صورت واقعی ببینیم و فرصت های پیش رو را هم به درستی توصیف کنیم. قطعا اگر ما گذشته را اشتباه ببنیم در ادامه مسیر هم اشتباه خواهیم رفت.

مرادی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیده است که بعد از ۴۰ سال اول ما باید دوره جدیدی را شروع کنیم و اساسی ترین موضوعی که باید تغییر کند به نظر ما صاحب منصبان هستند. یعنی تصمیم گیران، تصمیم سازان، مدیران باید تغییر کند و جوانان در کانون مدیریت قرار گیرد و میدان دار شوند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیده اند که در پایان ۴۰ سال اول نسل قدیم دیگر توانایی گذشته را برای اداره کشور ندارند برای همین هم تاکید دارند فضا باید برای جوانان آمده شود.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقلگفت: من تعجب می کنم که اگر کسی بگوید این بیانیه حرف جدیدی ندارد، حرف جدید اگر به این معنا باشد که ما اساس باورها و نگرش هایمان را بخواهیم امتحان کنیم، بله حرف جدیدی ندارد، ولی اگر به این معنا باشد که در دوره جدید هستیم و مدیریت کشور تغییر کند و این یک سیاست کلان برای نظام اسلامی است و متوجه همه دستگاه ها و نهادها است، حرف جدیدی است.

مرادی اظهار داشت: نکته مهم دیگر این است که این حرف جدید نباید توسط سازمان ها و نهادها، مدیران و تصمیم سازان نادیده گرفته شود. این سیاست باید عملیاتی شود و نکته مهم هم همین است. بنابراین آنجایی که بیانیه می خواهد نقش جوانان را جا بیندازند، به این نکته باید توجه شود که یک بخش جوانان هستند که باید مسئولیت پذیر شوند و یک بخش هم تصمیم سازان ومدیران هستند که باید درک کنند و فرصت کار را برای جوانان فراهم کند.

وی افزود: اگر سیستم نظام را با تدبیر جوان نکنیم قطعا ناکارآمدی آن به کنار رفتن مدیران خواهد انجامید، پس چه بهتر کسانی که الان روی کرسی های مدیریتی هستند شرایطی را برای حضور جوانان فراهم کرده و این باور غلط را کنار بگذارند که گفته می شود به جز ما یا بهتر از ما کسی نمی تواند مدیریت کند.

دبیر انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در بخش دیگری با اشاره به اتفاقاتی که قبل از انقلاب برای مردم و کشور رخ می داد، یادآور شد: در تاریخ دو قرن اخیر تحقیر شدیم و این موضوع باید به درستی گفته شود و اینکه جمهوری اسلامی جلوی این تحقیر را گرفته است.

مرادی اضافه کرد: اگر کسی مخالف پیشرفت کشور در حوزه های مختلف است باید دلیل آن را نشان دهد، ما اگر می گوییم در داروسازی، نانو عرصه فضایی، حوزه های آی تی و مهندسی و برق تولیدات داریم می توانیم آن را نشان دهیم، آیا کسی می تواند بگوید قبل از انقلاب آیا این تولیدات وجود داشته است؟ البته اینکه تولیدات دیگران را سر هم کنیم ملاک نیست.

این فعال دانشجویی ادامه داد: جمهوری اسلامی در تمام عرصه ها آنجایی موفق بوده که مردم را دخیل کرده است. ما کجای تاریخ چنین چیزی را داشتیم کجا مردم مشارکت داشتند، کجا نهادهایی مانند بسیج سازندگی، جهاد سازندگی، بسیج مردمی، گروه های جهادی داشته ایم؟

وی تاکید کرد: می گویند در حکومت پهلوی یک گروهبان می توانست یک شهر را اداره کند چون مردم به حقوق خود آشنا نبودند، اعتماد به نفس نداشتند. آیا غیر از این است که جمهوری اسلامی به مردم ما یاد داد که حق خود را مطالبه کنند. البته ممکن است با نقطه مطلوب فاصله داشته باشد ولی اصل این مسئله مهم است. اینکه جمهوری اسلامی به مردم ما شخصیت و جایگاه حقوقی داد.

وی تصریح کرد: پرونده جمهوری اسلامی در بحث عدالت هم مشخص است. همین که الان می بینیم در سوژه های مختلف امکاناتی مانند درمانگاه و بیمارستان ساخته می شود نشانه این مسئله است البته با نقطه مطلوب فاصله داریم.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب راهکار وجود دارد و اصلا خودش به معنای واقعی راهکار است برای اینکه بیانیه سیاست گذاری کلان رهبر معظم انقلاب است. شخص اول حاکمیت مطالبه کرده اند که سیستم باید جوان شود و عملیاتی شدن دستورالعمل ها و اهداف به دست جوانان ممکن است.

وی گفت: متأسفانه در بسیاری از مسئولان کشور درک درستی از گذشته و آینده وجود ندارد و این ها خودشان باور ندارند که آینده خوبی در پیش رو هست.

وی ضمن بیان خاطره ای تأکید کرد: یکی از کاندیداهای مجلس در جلسه ای به گفت که هر فردی وارد مجلس شود فرقی ندارد، نهایت درصد پائینی اتفاقات تغییر می کند! این باور که یک نماینده مجلس بگوید هر کسی وارد مجلس شود فرقی ندارد، باعث تعجب است. راهکار این است که نگرش چنین افرادی تغییر کند یا اینکه فضای مدیریتی را به کسانی واگذار کنند که به آینده امید دارند. هستند کسانی که امید داشته اند و آینده روشن را هم ساخته اند. اگر کسانی که یک روز به دنبال ساخت موشک بوده اند ناامید می شدند مطمئنا امروز چنین پیشرفتی در حوزه موشکی و دفاعی نداشتیم.

مرادی یادآور شد: متأسفانه برخی از مسئولان بلندپایه را می بینیم که به استدلال های رسانه های معاند و غربی استناد می کنند، پیداست که برخی مسئولان تحت الشعاع چنین اخباری قرار گرفته اند، اینکه در سطح برخی مدیران چنین نگرشی وجود دارد خطرناک است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: اگر مسئولی تا این اندازه تحت الشعاع مواقع بیگانه قرار می گیرد طبیعی است که در تصمیماتی که می گیرد بر اساس آن عدم خودباوری که رسانه های معاند القاء می کند با تصویب لوایح FATF و امثال آن مشکلات حل می شود و احساس می کند اروپا و آمریکا باید برای ما تصمیم بگیرد.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: متأسفانه فضای سیاسی و اجتماعی ما هیچ تفکیکی میان نگرش کلان ملی و صورت بندی های سیاسی قائل نیست و برای همین می بینیم برای کسب منافع سیاسی چنان تنش هایی در جامعه ایجاد می کند و چنان بدبینی ای در جامعه تزریق می کند که هیچ دشمنی شاید نتواند چنین کاری کند. این موضع چپ و راست هم ندارد و هر دو جناح به نوعی ممکن است دست به چنین اقداماتی بزنند. ما نباید برای منافع شخصی و سیاسی خود منافع ملی را از بین ببریم.

وی گفت: متأسفانه ما گاهی می بینیم کسی چنین حرف هایی را می زند که خودش استاندار، معاون رئیس جمهور، دبیر شورای عالی امنیت بوده و مسئولیت های کلان تری هم داشته است، یعنی خودش بخشی از واقعیت موجود است، ولی واقعیت را چنان سیاه توصیف می کند و اساس نظام را تخریب می کند که هر انسانی تعجب می کند! کجای دنیا ما داریم که مسئول اجرایی بر کرسی نظریه پردازی نظری بخواهد تکیه بزند و بنیان های نظری نظام را تخریب کند!

مرادی یادآور شد: مسئولی می گوید من خودم امیدی به آینده ندارم ولی چون رهبری امید دارند ما هم به آن اعتنا می کنیم! واقعا اگر امیدی به آینده ندارید کنار بروید و بگذارید آنهایی که امید دارند امور را به دست بگیرند.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: نادیده گرفتن اولویت ها در آزادی خواهی و عدالت خواهی، از مسائل دیگر مورد توجه است. در بحث آزادی خواهی دو جریان ضربات بدی زدند که به نظر بنده باید در گام دوم جبران شود، یک گروه آمد آزادی را به ولنگاری تفسیر کرد و آن را به ابتذال کشید، اینکه ما دختران مان را به بی حیایی ترغیب کنیم، پسرمان را به بی اخلاقی ترغیب کنیم، معنای آزادی نیست ولی یک جریان سیاسی چنین تعریفی از آزادی دانست البته اگر ۵ دقیقه با آنها مخالفت کنیم چنان ما را ترور شخصیت می کند که هیچ گروهی چنین کاری نمی کند.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل تأکید کرد: یک جریان دیگر هم هر جا دم از آزادی زده شد مقابله با دین تعریف کردند آزادی آن چیزی است که در بیانیه گام دوم به صراحت به آن اشاره شده است.

وی افزود: در مقوله آزادی یک عده حاشیه سازی و یک عده هم شبیه بازی می کنند، دائما این زد و خوردهای رسانه ها مردم را از اولویت های اصلی دور می کند.

مرادی در ادامه با انتقاد از عملکرد مجلس گفت: متأسفانه بسیاری ازم شکلات به دلیل تصمیمات نادرست برخی نمایندگان است مسئله اصلی ما باید این باشد که مجلس شورای اسلامی را مؤاخذه کنیم.در تریبون های مجلس بیش از اینکه در مورد مسائل اصلی مردم صحبت شود در مورد مسائلی که اولویت ندارد حرف می زنند و نقش نظارتی مجلس در مورد خصوصی سازی ها کجا بود؟ چرا در مجلس طرحی ارائه نمی شود که مشکلات حل شود؟

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: در موضوع خودروسازی چرا کمیسیون صنایع مجلس پاسخ نمی دهد؟ فکر می کنند ما این موضوع را رها می کنیم قطعا جنبش دانشجویی مسئله خودروسازی را رها نخواهد کرد و به صورت جدی به این موضوع ورود خواهیم کرد.

این فعال دانشجویی تأکید کرد: آنها که موجب شدند پراید ۲۰ میلیونی ۵۰ میلیون تومان شود الان کجا هستند؟ این افراد مطمئن باشند ما آنها را به نقد خواهیم کشید، مسلما نقش مجلس کمتر از دولت نیست.

وی افزود: در گام دوم انقلاب مجلس باید اصلاح شود، چرا از جوانان نخبه و انقلابی استفاده نمی شود؟

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل یادآور شد: قوه قضائیه هنوز هم متأسفانه در باب اتخاذ رویکردهای اجتماعی تحول ایجاد نکرده است قوه قضائیه محل کانون انتقادات است. قوه قضائیه پتانسیلی دارد برای مطالبه حق مردم، دادستان باید مدعی حق مردم باشد و چه پتانسیلی و جذابیتی بالاتر از این که مردم احساس کنند حقوق آنها را قوه قضائیه دنبال می کند.

وی گفت: امروز مسئولان ما در دولت توان اداره مسئولیت خود را ندارند ولی به جای پاسخگویی خودشان هم به منتقد تبدیل شده اند هر دو جریان سیاسی باید پاسخ دهد که چه کاری انجام داده اند.

مرادی تأکید کرد: جوانان مخاطب بیانیه گام دوم بودند و در گام دوم کانون تحولات جمهوری اسلامی هستند.

* صبوری: جریانی که اعتقادی به عدالت نداشت امروز عدالتخواهی را به دلخواه خودش تقسیم بندی می کند

محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی در ادامه این میزگرد گفت: این بیانیه متنی است که به مناسبت گذشت ۴ دهه از یک نظام سیاسی توسط حاکم جامعه خطاب به مردم و به طور خاص جوانان منتشر شده است. این بیانیه ۲ بعد دارد یکی ناظر به این ۴۰ سالگی که گذشته است، یعنی اینکه ما در ۴۰ سال گذشته چه کارنامه ای داشتیم و بعد دوم آن ناظر به آینده است، یعنی سال هایی که در پیش رو داریم که می شود گام دوم مسیر.

وی ادامه داد: طبیعتا برای آغاز گام دوم نیاز است که به گام اول هم نگاهی داشته باشیم و آسیب های گام اول را اصلاح کنیم، به نقاط قوت گام اول تاکید داشته باشیم و در مسائلی که دارای ابهام است و تفاسیر متفاوتی از آن می شود مانند استقلال، آزادی، عزت و حتی عدالت به یک جمع بندی برسیم تا وقتی این واژه ها برده می شود بدانیم مفهوم آنها چیست.

صبوری تصریح کرد: این بیانیه را می شود با توجه به فضایی که در جامعه وجود دارد تحلیل کرد، فضایی که ما الان می بینیم این است که یک جریان نگاهی ناامیدانه نسبت به آینده دارد و می گوید ما در این ۴۰ سال نقاط ضعف هایی را داشتیم پس مسیر اصلاح این وضعیت و رسیدن به اهداف بسته است و امیدی به اصلاح امور نیست و دیگر امیدی به مبارزه آزادی خواهی و فعالیت نیست.

وی خاطرنشان کرد: در مقابل جریان دیگری وجود دارد که می گوید ما در این ۴۰ سال هیچ ضعفی نداشتیم و خیلی نیاز به اصلاح نداریم، در عمل نتیجه ای هم که در نهایت گرفته می شود همان نتیجه ای است که جریان اول می گیرد.

این فعال دانشجویی یادآور شد: احساس ما این است که وقتی تاکیدات و مطالبات مقام معظم رهبری به عنوان یک متن منسجم و پشت سر هم و سلسله واری درمی آید، مانیفست جمهوری اسلامی می شود. یعنی متنی محوری که ما هم آسیب شناسی گذشته داشته باشیم و هم برای آینده برنامه ریزی کنیم.

دبیر اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی در ادامه گفت: معیار عدالت برای جمهوری اسلامی، شاقولمشروعیت نظام است. مقام معظم رهبری هم در بیانیه تاکید کرده اند که مشروعیت همه ما بر عدالت خواهی و جمهوری اسلامی اولویت در سیاست گذاری ها بحث و عدالت و مبارزه با فساد است.

وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه وسوسه مال و مقام که در آغاز هر نوع فساد و کج روی است را غیرقابلاجتناب دانسته اند که در عدالت خواه ترین حکومتی هم که ما مثال می زنیم که همان حکومت حضرت علی (ع) است در میان مسئولان این وسوسه وجود داشته است.

صبوری ادامه داد: آن چیزی که اینجا محل بحث ما قرار می گیرد این است که آیا جمهوری اسلامی در بهمن ۵۷ از یک انقلاب به یک نظام حاکم رسید یا خیر. و قرار است که ما انقلاب را یک اتفاق سیال و دائمی بدانیم و منوط به ظرف زمانی و مکانی نکنیم.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: آن چیزی که میان جریانات مختلف محل بحث است این است که آیا نظام قرار است به عنوان یک حکومت معمولی و مانند بقیه حکومت ها باشد یا نه آنچه ما در متن هم می بینیم تفسیر نظام انقلابی را از حکومت اسلامی داشته باشیم. دو واژه ای که در ادبیات آکادمیک معمول با هم تقابل دارند.

صبوری تصریح کرد: در متن بیانیه بحث نظام انقلابی را داریم که معتقد است نظام انقلاب اسلامی در سال ۵۷ یک نظام سیاسی را سرنگون کرد و حاکم شد تا مسیری که برای انقلاب طراحی کرده را جلو ببرد یعنی انقلاب اسلامی قرار نیست در سال ۵۷ متوقف شود.

دبیر اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی گفت: ما الان باید ببینیم فعالیت جوانان و دانشجویان برای تحقق عدالت در اولویت هست یا نه؛ و اگر هست اولویت دست چندم است.

وی یاداور شد: در بیانیه گام دوم به صراحت بحث عدالت آمده، در قالب قوانین و سیاست گذاری های هم مسئله عدالت خواهی، رفع تبعیض و توجه به قشر محروم آمده است. اما چرا اهدافی که داشتیم محقق نشده است و فاصله زیادی با آن اهداف داریم. رهبر انقلاب در متن بیانیه تاکید کرده اند که ما در حرف و قانون و .. مشکل نداریم، پس مشکل ما در نظارت و نقشی است که جریان دانشجویی جوان می تواند ایفا کند است.

این فعال دانشجویی با اشاره به تفاسیر مختلفی که از برخی واژه ها همچون عدالت می شود، یادآور شد: ما در مقاطع مختلف یک جاهایی توجیه های متفاوتی برای کم کاری ها می بینیم، مثلا زمانی در یک مقطع شعار مبارزه برای مستضعفین می شود شعار کمونیستی. یک روز دیگر عدالت خواهی می شود ضد مصلحت. یک روز می گویند شعار عدالت خوب است ولی اگر در منابع و سخنرانی ها از عدالت زیاد حرف بزنیم به معنای تضعیف جایگاه ولایت است. تفاسیری که ما به صراحت در چند سال اخیر توسط خیلی چهره های مشهور شنیدیم.

دبیر اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی تاکید کرد: امروز به صراحت می بینیم با توجه به شرایط جامعه نمی شود عدالت را نفی کرد. الان گفته می شود عدالت خوب است اما عدالت خواهی را تقسیم می کنند. عدالت خواهی مصداقی، عدالت خواهی کلی و یک عدالت خواهی هم داریم با عنوان عدالت خواهی مسئله محور و باز هم شاهد وابسته کردن واژه عدالت خواهی هستیم.

وی گفت: همان جریانی که عدالت خواهی را شعار کمونیستی می دانست، الان مدافع عدالت خواهی شد اما بازهم می بینیم که عدالت خواهی را آنگونه که خودشان تقسیم بندی کرده اند، مطرح می کنند.

صبوری در خاتمه با اشاره به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به جوانان و اهمیت نقش جوانان در گام دوم انقلاب اظهار داشت: بنده معتقدم مقام معظم رهبری در متن بیانیه به صورت مستقیم خطاب و حتی امیدشان را به جوانان قرار داده اند.

* صالح پور: امیدواریم بیانیه گام دوم برای مسئولان مانند اسناد بالادستی دیگر نشود/ عملکرد ضعیف مسئولان در حوزه اقتصادی

سیدعلی صالحی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان هم در این میزگرد گفت: برخی ها می گفتند انقلاب به ۴۰ سالگی نخواهد رسید ولی همه ما دیدیم که انقلاب اسلامی با قدرت تمام جشن ۴۰ سالگی خود را جشن گرفت.

صالح پور افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مسیر آینده انقلاب را مشخص می کنند و توصیه هایی را برای ما دارند که باید به آنها توجه کنیم.

وی با اشاره به اهمیت انتقال آرمان ها به نسل بعد گفت: مقام معظم رهبری در بخش ابتدایی بیانیه بارها آرمان ها را برای نسل بعد بیان می کنند. چون نسل جوان است که باید طبق این آرمان ها مسیر را ادامه دهد.

این فعال دانشجویی افزود: علت موفقیت انقلاب اسلامی این است که مردم سالاری در ان وجود دارد، چیزی که در انقلاب های دیگر وجود نداشت. مشارکت مردمی که در انقلاب اسلامی وجود دارد در هیچکدام از انقلاب هایی اتفاق افتاد وجود نداشت.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه این نشست گفت: بیانیه گام دوم انقلاب یک سند بالادستی است که سیاست های کلی نظام را مشخص می کند و امیدواریم این بیانیه مانند اسناد بالادستی دیگر برای مسئولان نشود و آنها برای تمام تصمیمات خودشان بر اساس این بیانیه اقدام کنند.

وی تاکید کرد: اگر قرار است اصلاحات سازنده باشدو گام دوم انقلاب رو به جلو حرکت کنیم مسئولان باید این بیانیه را سرلوحه کار خودشان کرده و در روی میزهای خود قرار دهند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: انقلاب اسلامی بود که به تحقیرها پایان داد همانطور که در بیانیه آمده یک زمان عمق استراتژی ما این بود که لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کنیم ولی امروز در مرزهای اسرائیل قرار داریم.

وی ادامه داد: گاهی می بینیم مسئولان ما دچار اشتباه محاسباتی می شوند و معلوم نیست این موضوع چه وقت قرار است تمام شود. در گام دوم انقلاب باید جلوی چنین اشتباهاتی را گرفت.

صالح پور اظهار داشت: استفاده از جوانان در گام دوم انقلاب می تواند ایران را به قله های پیشرفت برساند . مقام معظم رهبری هم در بیانیه و هم در سخنان اخیر خود بارها به موضوع جوانگرایی اشاره کردند و در گام دوم باید میدان را برای ورود جوانان هموار کرد.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه با اشاره به وجود ناامیدی در برخی مسئولان گفت: نباید بگذاریم این ناامیدی به مردم هم تزریق شود. مسئولان هم اگر واقعا امیدی به آینده ندارند بهتر است میدان را به نیروهای امیدوار واگذار کنند.

وی درباره مشکلات اقتصادی هم گفت: متاسفانه عملکرد ضعیف مسئولان در حوزه اقتصادی مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است. متاسفانه برخی از مسئولان منافع خود را به منافع ملی ترجیح می دهند و در چنین مسائلی مشکلات را بیشتر کرده است.

صالح پور تاکید کرد: اگر اینگونه نیز باشد که عده ای با بر هم ریختن اوضاع اقتصادی کاری کنند که مجبور شویم به دامن غرب و آمریکا پناه ببریم خطائی غیرقابل بخشش است.

وی گفت: امروز راه حل مشکلات اقتصادی این است که درونزا شویم. این است که به توان داخلی و ظرفیت های کشور توجه کنیم.

صالح پور یادآور شد: باید بیانیه گام دوم به درستی تحلیل شود باید در بحث عدالت و مبارزه با فساد به صورت جدی وارد شویم. ما در جمهوری اسلامی به شدت به بحث عدالت احتیاج داریم زیرا برای مبنای دینی دارد و البته عدالت نباید مبنای غوغاسالاری ها شود.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: در بحث فساد اگرچه مشکلاتی وجود دارد ولی نسبت به گذشته و برخی کشورها عمکلرد انقلاب اسلامی قابل دفاع است. عدالت هم بدون مبارزه با فساد محقق نمی شود.

وی گفت: نباید به بهانه عدالتخواهی همه چیز را سیاه نشان دهیم و بذر ناامیدی در جامعه بپاشیم. این حق مردم است که مسئولان فاسد توسط قوه قضائیه محاکمه شوند. قوه قضائیه هم لازم است برای برقراری عدالت با مفسدان هیچ گونه مسامحه نداشته باشد.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: مطالبات جنبش دانشجویی از مسئولان باید تخصصی باشد و ما باید به این سمت برویم که مطالبات ما مستدل و تخصصی باشد.

صالح پور در رابطه با مرزبندی با دشمنان هم گفت: در این رابطه باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم. باید از تجربیات گذشته مخصوصا در رابطه با معاهدات و توافقاتی که با غرب و آمریکا داشته ایم درس بگیریم.

وی گفت: مسلما جمهوری اسلامی در گام دوم می تواند با استفاده از جوانان نخبه انقلابی و مومن گام های بلندی را بردارد اما اگر ما جوانگرایی را به آقازادگی تعریف کنیم راه به جایی نخواهیم برد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بیانیه گام دوم مانند اسناد بالادستی دیگر نشود / بسیاری از مسئولان درک درستی از گذشته و آینده ندارند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.