بستر مناسب برای جهش کرونا شکل گرفت / روند افزایشی موارد فوتی ادامه دارد

به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، کارشناسان تأکید دارند، گسترش و ماندگاری فعالیت یک نوع خاص از ویروس در منطقه ای مشخص احتمال جهش ویروس اولیه را ایجاد می کند؛ دقیقا اتفاقی که در هندوستان، آفریقای جنوبی و سایر نقاط جهان تجربه شد و این اتفاق می تواند هزینه های سنگینی به منطقه و البته سایر نقاط جهان تحمیل کند. این گروه معتقدند هم اکنون بیش از ده هفته است که ویروس دلتا در سطح گسترده و وسیع کشور را درگیر کرده است و هنوز خبری از آرام شدن اوضاع یا مهار این ویروس چموش نیست، از این روی مسئولان مربوطه باید آماده شرایط بدتر باشند چون درصورت ایجاد جهش تازه ویروس بدون تردید شرایط بحرانی تر و غیرقابل کنترل تر از زمان حاضر می شود.
به گفته این کارشناسان هربار جهش در ویروس اولیه مقاومت آن مقابل درمان ها و پروتکل های موجود را تغییر می دهد که تا رسیدن به راهکار دقیق نه تنها تعداد مبتلایان افزایش چشمگیری خواهد داشت بلکه شاهد مرگ گسترده در سراسر کشور خواهیم بود و شاهد مثال آن هم جهش ویروس دلتاست که مقاومت مقابل شیوه های درمان قبلی و همچنین ماندگاری بیشتر بیماران در مراکز درمانی اصلی ترین تغییرات ایجادشده در ویروس انگلیسی است، این درحالی است که رئیس انجمن ویروس شناسی ایران دکتر «علیجان تبرائی» با یک پیش بینی نگران کننده اظهار داشت: دلتا در سراسر کشور ما منتشر شده، اما خوشبختانه تاکنون موردی از لامبدا مشاهده و اعلام نشده است؛ با این حال باید دقت داشته باشیم که با توجه به شرایط فعلی کشور و پخش گسترده ویروس، هیچ بعید نیست که ما خودمان با یک جهش بومی ویروس مواجه شویم.
ایران بستر خوبی برای جهش کرونا شده است
تبرائی متذکر شد: حتما و قطعا چینی ها، انگلیسی ها، هندی ها و مردم آمریکای جنوبی هم دوست نداشتند که کشورشان محل جهش های مرگبار ویروس کرونا باشد، اما دیدیم که این گونه شد. ما هم بستر خوبی برای جهش ویروس فراهم کرده ایم و با مثبت شدن تست حدود ۴۰ هزار نفر و رسیدن آمار کل مبتلایان به ۴ میلیون و ۷۱۵ هزار نفر، نباید تعجب کرد اگر در هفته های آینده با یک جهش جدید در داخل کشور خودمان مواجه شویم.
پیک ششم قبل از پاییز می آید
گروه کارشناسان همچنین با اشاره به روند فعالیت ویروس منحوس در دوره های یک ماهه و سه ماهه براین باورند که در شرایط فعلی نباید منتظر کاهش آمارها باشیم چون فراز و فرودهای سینوسی در این دوره زمانی همه نشان دهنده ادامه روند صعودی با شیب های متفاوتی هستند که برآیند همه آنها افزایش شاخص ها بوده است. از سوی دیگر ارایه آمارهای مرتبط با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی هموطنان و سطح ایمنی ایجادشده جامعه با استفاده از واکسیناسیون مهر تأییدی بر این مدعاست که ظاهرا نه تنها فعلا خبری از سیر نزولی نیست بلکه احتمالا هفته های آینده جهش آمارها می تواند زمینه ساز آغاز پیک ششم همه گیری قبل از پاییز ۱۴۰۰ باشد.
در همین حال کارشناسان بر این باورند اگرچه سیر نزولی موارد شناسایی روزانه بیمار می توانست چند روز گذشته حکایت از احتمال کاهش تعداد مرگ ومیر و همچنین نزولی شدن پیک پنجم بدهد اما آمارهای روز گذشته و جهش قابل توجه آمار شناسایی بیماران جدید حکایت از این دارد که دوباره زنجیره انتقال شکل گرفته است و احتمالا شاخص ها در روزهای بعد باز هم جهش های زیادی را تجربه خواهند کرد.
در این زمینه ماندگاری بالای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه نشان دهنده این است که شکل گیری روند افزایشی موارد فوتی ادامه دارد و از سوی دیگر ورود بیماران جدید بدحال به مراکز درمانی می تواند همچنان سطح اشتغال در بخش مراقبت های ویژه را دوباره افزایش دهد.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش ۱٫۳درصدی موارد ورودی به بخش مراقبت های ویژه از ابتدای هفته تا روز گذشته تأکید می کنند: اگرچه این روند شیب بسیار ملایم تری نسبت به تغییرهای ایجادشده در سایر شاخص ها دارد اما اصولا با شکل گیری روند افزایشی تعداد بیماران ورودی تازه به مراکز درمانی بعد از سه یا پنج روز سایر شاخص ها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت بنابراین جهش ناگهانی در تعداد موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه احتمالا هفته بعد اتفاق خواهد افتاد.
استان آذربایجان غربی/ ثبت ۳۷ فوتی دیگر در شبانه روز گذشته
جواد آقازاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به فوت ۳۷ نفر دیگر بر اثر کرونا در آذربایجان غربی در شبانه روز گذشته اظهار داشت: ۱۴ نفر از آنها از ارومیه، پنج نفر در خوی، چهار نفر میاندوآب، سه نفر از سلماس، دو نفر هر کدام در تکاب و بوکان، و در شهرهای ماکو، پلدشت، چایپاره، نقده، سردشت و مهاباد نیز هر کدام یک نفر فوتی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: همچنین با ابتلای یک هزار و ۸۱۱ نفر دیگر شمار مجموع مبتلایان به کرونا در آذربایجان غربی به ۲۲۶ هزار و ۶۷۱ نفر رسید.
وی بیان کرد: در شبانه روز گذشته دو هزار و ۵۹ نفر بستری سندروم حاد تنفسی، ۷۱ نفر تحت ونتیلاتور، یک هزار و ۲۶ نفر بستری مشکوک و ۲۹۷ نفر بستری آی سی یو در بیمارستان های استان ثبت شد.
آقازاده با اشاره به آمار واکسیناسیون نیز اشاره کرد و گفت: در شبانه روز گذشته ۱۹ هزار و ۱۱ نفر دیگر واکسینه شدند تا شمار کل واکسیناسیون به ۷۷۹ هزار رو ۶۸۸ نفر برسد.
استان ایلام/ کرونا همچنان در قربانی می گیرد؛ فوت ۱۱ بیمار کرونایی در یک روز
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۲ هزار و ۴۱۸ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۶۰ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۲۷ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۴۹ هزار و ۴۸۳ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان هفت مورد در شهرستان ایلام، سه مورد شهرستان دهلران و یک مورد مربوط به شهرستان آبدانان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۹۳۰ نفر بوده است.
استان خراسان جنوبی/ ۴۳۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۵۳۰ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۲۰۳ بیمار جدید شامل ۵۰ بستری و ۱۵۳ مورد سرپایی شناسایی شدند.
کامبیزمهدی زاده افزود: از این تعداد ۵۴ مورد از بیرجند ، ۳۴ مورد از طبس، ۱۳ مورد از سرایان ، ۲۳ مورد از قائنات، ۴ مورد از فرودس، ۱۶ مورد از نهبندان، ۱۱ مورد از سربیشه ، ۱۳ مورد از درمیان، ۲ مورد از بشرویه، ۳۲ مورد از زیرکوه و ۳ مورد از خوسف بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از هزار و ۱۷۴ تست سریع کرونا ۲۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۸۰ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های خراسان جنوبی بستری هستند که ۳۱۶ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۴۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال ۳ نفر نامساعد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ۵ فوتی جدید در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی ثبت شد و فوتی های ناشی از این بیماری به هزار و ۴۶ نفر رسید.
مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۱۹۷ هزار و ۵۳۱ نفر واکسن نوبت اول و ۸۲ هزار ۷۵۸ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان بوشهر/ فوتی های کرونایی در استان بوشهر ۲٫۵ برابر شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه ۸۱٫۷ درصد افراد بالای ۵۰ سال استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کرده اند اظهار داشت: واکسیناسیون با سرعت مطلوبی در استان در حال انجام است و علاوه بر گروه های سنی اعلام شده، نزدیک به ۲۲ گروه از مشاغل خاص نیز در استان در حال دریافت واکسن کرونا هستند.
سعید کشمیری از افزایش بستری بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در موج پنجم کرونا با افزایش ۲ برابری موارد بستری در بخش کرونایی بیمارستان ها مواجه شدیم، و درحالی که ظرفیت بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های استان حدود ۵۰۰ نفر بود در موج پنجم به یک هزار نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بیشترین بستری ها در بخش کرونایی بیمارستان های بوشهر و دشتستان دانست و خاطر نشان کرد: روزانه ۲۵۰ نفر در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر و ۲۰۰ نفر در بیمارستان شهید گنجی برازجان بستری می شدند که شوک بزرگی به حوزه سلامت استان وارد کرد.
وی از افزایش ۲٫۵ برابری فوتی های کرونایی در مرداد ماه امسال خبر داد و گفت: تعداد فوتی ها در مرداد ماه نسبت به ماه قبل آن در استان بوشهر از ۱۳۰ به ۳۴۰ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر امروز ۷۶۳ نفر است، خاطر نشان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۰ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شده اند که از این تعداد ابتلای ۷۹ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۷۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، ۲۹ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از فوت ۱۶ نفر دیگر در بخش کرونایی بیمارستان های استان خبر داد و بیان کرد: ۸ آقا و ۸ خانم با سن ۴۰ تا ۹۰ سال روز گذشته فوت کردند و تعداد فوتی ها تاکنون به یک هزار و ۷۹۶ نفر رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه در شبانه روز گذشته ۱۴۷ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان های استان بوشهر ترخیص شده اند، که از این تعداد ۱۱۲ نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند. از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۰ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده اند و تحت درمان قرار گرفته اند.
استان همدان/ بیش از ۱۲۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در همدان شناسایی شد
محمد طاهری در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت ۹ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۵۵۱ مورد رسیده است.
وی تصریح کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۷۰۷ مورد بود که ۳۰۴ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۵۱ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان های اسدآباد یک هزار و ۱۷۱، بهار یک هزار و ۱۹۹، تویسرکان یک هزار و ۲۹۸، رزن ۹۶۱، درگزین ۳۲۳، فامنین ۳۵۹ و کبودراهنگ یک هزار و ۲۲۴ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۴۷۷ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۸۸۰ نفر در نهاوند و ۹ هزار و ۱۲۵ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
استان کرمان/ ۲۲۰ بیمار جدید کرونایی راهی بیمارستان های استان کرمان شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در روزهایی که به نظر می رسد روند صعودی شیوع کرونا در استان کرمان متوقف شده و آرام آرام روند نزولی آن در حال آغاز شدن است ۲۲۰ بیمار جدید کرونایی راهی بیمارستان های استان کرمان شده و ۲۴ نفر دیگر جان باختند.
تابستان به آخرین ماه خود رسیده و بزرگ ترین استان کشور همچنان روزهای سیاه کرونایی را تجربه می کند، تخت های بیمارستانی با وجود ظرفیت سازی باز هم به سختی گیر می آید و کمبود دارو و تجهیزاتی در این استان مشکل ساز شده است و همه این ها در شرایطی است که مسئولان بهداشت و درمان استان می گویند «منکر کمبود دارو نیستیم اما این کمبود مشکل ساز نیست و مدیریت شده است.»
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان هزار و ۱۳۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۳۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۴۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۶۱ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۲۰ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۴ هزار و ۸۰۳ مورد رسیده است.
وی به فوت ۲۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۱۵۰ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۶۵۵ هزار و ۹۳۵ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۲۴۹ هزار و ۱۹۴ مورد است.
استان اصفهان/ ۵۰۱ بیمار کرونایی بستری شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۶۰۱۰ نفر بودند که ۲۲۶۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۰۱ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۵۴۵ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶۲۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۲۹ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۹ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان گلستان/ تعداد بیماران کرونایی بستری در گلستان به ۱۶۰۰ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، روند کاهشی بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های استان که از ابتدای هفته جاری آغاز شده بود همچنان ادامه دارد با اینحال مسئولان بهداشت و درمان نگران سهل انگاری برخی از شهروندان و شیوع دوباره بیماری در روزهای آینده هستند.
تعداد بیماران بستری در اوج پیک پنجم کرونا در گلستان به ۲ هزار نفر رسیده بود و ظرفیت خالی در بیمارستان ها برای پذیرش بیماران جدید وجود نداشت. فوتی های ناشی از کرونا نیز در همان روزهای نخست شیوع موج پنجم در استان دو رقمی شد و این روند متأسفانه همچنان ادامه دارد.
روزانه به طور متوسط بیش از ۲۰ بیمار کرونایی در استان جان خود را از دست می دهند که با توجه به افزایش تعداد بیماران بدحال در موج پنجم، مسئولان تداوم مرگ و میرهای دو رقمی ناشی از کرونا را در استان برای روزهای آینده هم محتمل می دانند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان یک هزار و ۶۰۱ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که نسبت به روز قبل از آن تعداد بیماران بستری ۳۵ نفر کمتر شده است. از این تعداد، ۲۲۶ بیمار در بخش های آی سی یو، تحت مراقبت های ویژه قرار دارند که حال ۸۳ بیمار کاملا وخیم است.
تعداد بیماران که به صورت سرپایی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده و خدمات دارویی دریافت می کنند هم در روزهای اخیر با نوسان همراه بوده اما با شیب ملایمی به سمت کاهش حرکت می کند. برهمین اساس در شبانه روز گذشته ۷۲۸ مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان، خدمات درمانی و دارویی سرپایی گرفتند.
هنوز درگیر موج پنجم شیوع کرونا هستیم و تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان مانند وضعیت اسفبار اسفند سال ۹۸ است که این ویروس برای نخستین بار در کشور و به تبع آن استان ها شایع شد. برای بهتر شدن اوضاع و حفظ سلامتی و جان خود همچنان باید شیوه نامه های بهداشتی از جمله زدن ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از شرکت در اجتماعات را رعایت کنیم.
استان هرمزگان/ ۱۰۲۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در هفته اخیر می توان ادعا کرد تب کرونا در هرمزگان کمی آرام گرفته و رفته رفته آمارها در حال بهتر شدن هستند.
البته هنوز آمار فوتی های ناشی از کرونا زیاد بوده و روزانه افراد زیادی جان خود را به علت این بیماری از دست می دهند اما در سایر شاخص ها از جمله میزان بستری و بیماران قرنطینه در منزل شاهد کاهش آمار هستیم.
در همین زمینه فاطمه نوروزیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۴۸۸۲۰۴ بوده و روزانه بر میزان تست گیری افزوده می شود.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۱ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان های هرمزگان پذیرش شده اند و در حال حاضر در مجموع ۱۰۲۶ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد ۱۲۸ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۷ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه میزان بیماران قرنطینه در منزل در حال کاهش است و به مرز ۱۵ هزار نفر رسیده که امیدواریم این روند کاهشی ادامه یابد.
نوروزیان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۷ بیمار دیگر شامل ۱۰ آقا ۷ خانم در محدوده سنی ۳۱ الی ۸۳ سال از شهرستانهای بندرعباس (۸ نفر)، قشم (۲ نفر)، پارسیان (۲ نفر)، بندرلنگه، میناب، رودان، بستک، بشاگرد هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۰۹۲ نفر رسید.
انتهای پیام/
به گفته این کارشناسان هربار جهش در ویروس اولیه مقاومت آن مقابل درمان ها و پروتکل های موجود را تغییر می دهد که تا رسیدن به راهکار دقیق نه تنها تعداد مبتلایان افزایش چشمگیری خواهد داشت بلکه شاهد مرگ گسترده در سراسر کشور خواهیم بود و شاهد مثال آن هم جهش ویروس دلتاست که مقاومت مقابل شیوه های درمان قبلی و همچنین ماندگاری بیشتر بیماران در مراکز درمانی اصلی ترین تغییرات ایجادشده در ویروس انگلیسی است، این درحالی است که رئیس انجمن ویروس شناسی ایران دکتر «علیجان تبرائی» با یک پیش بینی نگران کننده اظهار داشت: دلتا در سراسر کشور ما منتشر شده، اما خوشبختانه تاکنون موردی از لامبدا مشاهده و اعلام نشده است؛ با این حال باید دقت داشته باشیم که با توجه به شرایط فعلی کشور و پخش گسترده ویروس، هیچ بعید نیست که ما خودمان با یک جهش بومی ویروس مواجه شویم.
ایران بستر خوبی برای جهش کرونا شده است
تبرائی متذکر شد: حتما و قطعا چینی ها، انگلیسی ها، هندی ها و مردم آمریکای جنوبی هم دوست نداشتند که کشورشان محل جهش های مرگبار ویروس کرونا باشد، اما دیدیم که این گونه شد. ما هم بستر خوبی برای جهش ویروس فراهم کرده ایم و با مثبت شدن تست حدود ۴۰ هزار نفر و رسیدن آمار کل مبتلایان به ۴ میلیون و ۷۱۵ هزار نفر، نباید تعجب کرد اگر در هفته های آینده با یک جهش جدید در داخل کشور خودمان مواجه شویم.
پیک ششم قبل از پاییز می آید
گروه کارشناسان همچنین با اشاره به روند فعالیت ویروس منحوس در دوره های یک ماهه و سه ماهه براین باورند که در شرایط فعلی نباید منتظر کاهش آمارها باشیم چون فراز و فرودهای سینوسی در این دوره زمانی همه نشان دهنده ادامه روند صعودی با شیب های متفاوتی هستند که برآیند همه آنها افزایش شاخص ها بوده است. از سوی دیگر ارایه آمارهای مرتبط با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی هموطنان و سطح ایمنی ایجادشده جامعه با استفاده از واکسیناسیون مهر تأییدی بر این مدعاست که ظاهرا نه تنها فعلا خبری از سیر نزولی نیست بلکه احتمالا هفته های آینده جهش آمارها می تواند زمینه ساز آغاز پیک ششم همه گیری قبل از پاییز ۱۴۰۰ باشد.
در همین حال کارشناسان بر این باورند اگرچه سیر نزولی موارد شناسایی روزانه بیمار می توانست چند روز گذشته حکایت از احتمال کاهش تعداد مرگ ومیر و همچنین نزولی شدن پیک پنجم بدهد اما آمارهای روز گذشته و جهش قابل توجه آمار شناسایی بیماران جدید حکایت از این دارد که دوباره زنجیره انتقال شکل گرفته است و احتمالا شاخص ها در روزهای بعد باز هم جهش های زیادی را تجربه خواهند کرد.
در این زمینه ماندگاری بالای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه نشان دهنده این است که شکل گیری روند افزایشی موارد فوتی ادامه دارد و از سوی دیگر ورود بیماران جدید بدحال به مراکز درمانی می تواند همچنان سطح اشتغال در بخش مراقبت های ویژه را دوباره افزایش دهد.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش ۱٫۳درصدی موارد ورودی به بخش مراقبت های ویژه از ابتدای هفته تا روز گذشته تأکید می کنند: اگرچه این روند شیب بسیار ملایم تری نسبت به تغییرهای ایجادشده در سایر شاخص ها دارد اما اصولا با شکل گیری روند افزایشی تعداد بیماران ورودی تازه به مراکز درمانی بعد از سه یا پنج روز سایر شاخص ها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت بنابراین جهش ناگهانی در تعداد موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه احتمالا هفته بعد اتفاق خواهد افتاد.
استان آذربایجان غربی/ ثبت ۳۷ فوتی دیگر در شبانه روز گذشته
جواد آقازاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به فوت ۳۷ نفر دیگر بر اثر کرونا در آذربایجان غربی در شبانه روز گذشته اظهار داشت: ۱۴ نفر از آنها از ارومیه، پنج نفر در خوی، چهار نفر میاندوآب، سه نفر از سلماس، دو نفر هر کدام در تکاب و بوکان، و در شهرهای ماکو، پلدشت، چایپاره، نقده، سردشت و مهاباد نیز هر کدام یک نفر فوتی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: همچنین با ابتلای یک هزار و ۸۱۱ نفر دیگر شمار مجموع مبتلایان به کرونا در آذربایجان غربی به ۲۲۶ هزار و ۶۷۱ نفر رسید.
وی بیان کرد: در شبانه روز گذشته دو هزار و ۵۹ نفر بستری سندروم حاد تنفسی، ۷۱ نفر تحت ونتیلاتور، یک هزار و ۲۶ نفر بستری مشکوک و ۲۹۷ نفر بستری آی سی یو در بیمارستان های استان ثبت شد.
آقازاده با اشاره به آمار واکسیناسیون نیز اشاره کرد و گفت: در شبانه روز گذشته ۱۹ هزار و ۱۱ نفر دیگر واکسینه شدند تا شمار کل واکسیناسیون به ۷۷۹ هزار رو ۶۸۸ نفر برسد.
استان ایلام/ کرونا همچنان در قربانی می گیرد؛ فوت ۱۱ بیمار کرونایی در یک روز
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۲ هزار و ۴۱۸ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۶۰ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۲۷ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۴۹ هزار و ۴۸۳ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان هفت مورد در شهرستان ایلام، سه مورد شهرستان دهلران و یک مورد مربوط به شهرستان آبدانان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۹۳۰ نفر بوده است.
استان خراسان جنوبی/ ۴۳۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۵۳۰ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۲۰۳ بیمار جدید شامل ۵۰ بستری و ۱۵۳ مورد سرپایی شناسایی شدند.
کامبیزمهدی زاده افزود: از این تعداد ۵۴ مورد از بیرجند ، ۳۴ مورد از طبس، ۱۳ مورد از سرایان ، ۲۳ مورد از قائنات، ۴ مورد از فرودس، ۱۶ مورد از نهبندان، ۱۱ مورد از سربیشه ، ۱۳ مورد از درمیان، ۲ مورد از بشرویه، ۳۲ مورد از زیرکوه و ۳ مورد از خوسف بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از هزار و ۱۷۴ تست سریع کرونا ۲۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۸۰ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های خراسان جنوبی بستری هستند که ۳۱۶ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۴۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال ۳ نفر نامساعد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ۵ فوتی جدید در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی ثبت شد و فوتی های ناشی از این بیماری به هزار و ۴۶ نفر رسید.
مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۱۹۷ هزار و ۵۳۱ نفر واکسن نوبت اول و ۸۲ هزار ۷۵۸ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان بوشهر/ فوتی های کرونایی در استان بوشهر ۲٫۵ برابر شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه ۸۱٫۷ درصد افراد بالای ۵۰ سال استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کرده اند اظهار داشت: واکسیناسیون با سرعت مطلوبی در استان در حال انجام است و علاوه بر گروه های سنی اعلام شده، نزدیک به ۲۲ گروه از مشاغل خاص نیز در استان در حال دریافت واکسن کرونا هستند.
سعید کشمیری از افزایش بستری بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در موج پنجم کرونا با افزایش ۲ برابری موارد بستری در بخش کرونایی بیمارستان ها مواجه شدیم، و درحالی که ظرفیت بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های استان حدود ۵۰۰ نفر بود در موج پنجم به یک هزار نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بیشترین بستری ها در بخش کرونایی بیمارستان های بوشهر و دشتستان دانست و خاطر نشان کرد: روزانه ۲۵۰ نفر در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر و ۲۰۰ نفر در بیمارستان شهید گنجی برازجان بستری می شدند که شوک بزرگی به حوزه سلامت استان وارد کرد.
وی از افزایش ۲٫۵ برابری فوتی های کرونایی در مرداد ماه امسال خبر داد و گفت: تعداد فوتی ها در مرداد ماه نسبت به ماه قبل آن در استان بوشهر از ۱۳۰ به ۳۴۰ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر امروز ۷۶۳ نفر است، خاطر نشان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۰ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شده اند که از این تعداد ابتلای ۷۹ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۷۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، ۲۹ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از فوت ۱۶ نفر دیگر در بخش کرونایی بیمارستان های استان خبر داد و بیان کرد: ۸ آقا و ۸ خانم با سن ۴۰ تا ۹۰ سال روز گذشته فوت کردند و تعداد فوتی ها تاکنون به یک هزار و ۷۹۶ نفر رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه در شبانه روز گذشته ۱۴۷ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان های استان بوشهر ترخیص شده اند، که از این تعداد ۱۱۲ نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند. از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۰ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده اند و تحت درمان قرار گرفته اند.
استان همدان/ بیش از ۱۲۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در همدان شناسایی شد
محمد طاهری در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت ۹ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۵۵۱ مورد رسیده است.
وی تصریح کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۷۰۷ مورد بود که ۳۰۴ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۵۱ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان های اسدآباد یک هزار و ۱۷۱، بهار یک هزار و ۱۹۹، تویسرکان یک هزار و ۲۹۸، رزن ۹۶۱، درگزین ۳۲۳، فامنین ۳۵۹ و کبودراهنگ یک هزار و ۲۲۴ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۴۷۷ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۸۸۰ نفر در نهاوند و ۹ هزار و ۱۲۵ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
استان کرمان/ ۲۲۰ بیمار جدید کرونایی راهی بیمارستان های استان کرمان شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در روزهایی که به نظر می رسد روند صعودی شیوع کرونا در استان کرمان متوقف شده و آرام آرام روند نزولی آن در حال آغاز شدن است ۲۲۰ بیمار جدید کرونایی راهی بیمارستان های استان کرمان شده و ۲۴ نفر دیگر جان باختند.
تابستان به آخرین ماه خود رسیده و بزرگ ترین استان کشور همچنان روزهای سیاه کرونایی را تجربه می کند، تخت های بیمارستانی با وجود ظرفیت سازی باز هم به سختی گیر می آید و کمبود دارو و تجهیزاتی در این استان مشکل ساز شده است و همه این ها در شرایطی است که مسئولان بهداشت و درمان استان می گویند «منکر کمبود دارو نیستیم اما این کمبود مشکل ساز نیست و مدیریت شده است.»
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان هزار و ۱۳۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۳۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۴۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۶۱ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۲۰ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۴ هزار و ۸۰۳ مورد رسیده است.
وی به فوت ۲۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۱۵۰ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۶۵۵ هزار و ۹۳۵ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۲۴۹ هزار و ۱۹۴ مورد است.
استان اصفهان/ ۵۰۱ بیمار کرونایی بستری شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۶۰۱۰ نفر بودند که ۲۲۶۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۰۱ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۵۴۵ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶۲۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۲۹ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۹ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان گلستان/ تعداد بیماران کرونایی بستری در گلستان به ۱۶۰۰ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، روند کاهشی بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های استان که از ابتدای هفته جاری آغاز شده بود همچنان ادامه دارد با اینحال مسئولان بهداشت و درمان نگران سهل انگاری برخی از شهروندان و شیوع دوباره بیماری در روزهای آینده هستند.
تعداد بیماران بستری در اوج پیک پنجم کرونا در گلستان به ۲ هزار نفر رسیده بود و ظرفیت خالی در بیمارستان ها برای پذیرش بیماران جدید وجود نداشت. فوتی های ناشی از کرونا نیز در همان روزهای نخست شیوع موج پنجم در استان دو رقمی شد و این روند متأسفانه همچنان ادامه دارد.
روزانه به طور متوسط بیش از ۲۰ بیمار کرونایی در استان جان خود را از دست می دهند که با توجه به افزایش تعداد بیماران بدحال در موج پنجم، مسئولان تداوم مرگ و میرهای دو رقمی ناشی از کرونا را در استان برای روزهای آینده هم محتمل می دانند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان یک هزار و ۶۰۱ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که نسبت به روز قبل از آن تعداد بیماران بستری ۳۵ نفر کمتر شده است. از این تعداد، ۲۲۶ بیمار در بخش های آی سی یو، تحت مراقبت های ویژه قرار دارند که حال ۸۳ بیمار کاملا وخیم است.
تعداد بیماران که به صورت سرپایی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده و خدمات دارویی دریافت می کنند هم در روزهای اخیر با نوسان همراه بوده اما با شیب ملایمی به سمت کاهش حرکت می کند. برهمین اساس در شبانه روز گذشته ۷۲۸ مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان، خدمات درمانی و دارویی سرپایی گرفتند.
هنوز درگیر موج پنجم شیوع کرونا هستیم و تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان مانند وضعیت اسفبار اسفند سال ۹۸ است که این ویروس برای نخستین بار در کشور و به تبع آن استان ها شایع شد. برای بهتر شدن اوضاع و حفظ سلامتی و جان خود همچنان باید شیوه نامه های بهداشتی از جمله زدن ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از شرکت در اجتماعات را رعایت کنیم.
استان هرمزگان/ ۱۰۲۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در هفته اخیر می توان ادعا کرد تب کرونا در هرمزگان کمی آرام گرفته و رفته رفته آمارها در حال بهتر شدن هستند.
البته هنوز آمار فوتی های ناشی از کرونا زیاد بوده و روزانه افراد زیادی جان خود را به علت این بیماری از دست می دهند اما در سایر شاخص ها از جمله میزان بستری و بیماران قرنطینه در منزل شاهد کاهش آمار هستیم.
در همین زمینه فاطمه نوروزیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۴۸۸۲۰۴ بوده و روزانه بر میزان تست گیری افزوده می شود.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۱ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان های هرمزگان پذیرش شده اند و در حال حاضر در مجموع ۱۰۲۶ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد ۱۲۸ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۷ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه میزان بیماران قرنطینه در منزل در حال کاهش است و به مرز ۱۵ هزار نفر رسیده که امیدواریم این روند کاهشی ادامه یابد.
نوروزیان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۷ بیمار دیگر شامل ۱۰ آقا ۷ خانم در محدوده سنی ۳۱ الی ۸۳ سال از شهرستانهای بندرعباس (۸ نفر)، قشم (۲ نفر)، پارسیان (۲ نفر)، بندرلنگه، میناب، رودان، بستک، بشاگرد هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۰۹۲ نفر رسید.
انتهای پیام/
پرسش و پاسخ در
بستر مناسب برای جهش کرونا شکل گرفت / روند افزایشی موارد فوتی ادامه دارد
گفتگو با هوش مصنوعی