چرا ایران به بمب اتم نیاز ندارد؟



به گزارش مشرق، عباس باصولی در کانال تلگرامی خود نوشت: غایت دکترین دفاعی متکی بر بمب هسته ای، بازدارندگی آن به دلیل «امکان» استفاده از آن است. در پشت آن منطق «مقابله به مثل» است.

جمهوری اسلامی اما می گوید با الهام از منطق اسلام، هرگز به استفاده از سلاحی که کارائی آن کشتار جمعی انسان های بی گناه است، چه هسته ای و چه شیمیائی فکر نمی کند و جزء دکترین دفاعی اش نیست.

نکتهٔ برجستهٔ این رویکرد پیشی گرفتن «الزامات اسلامی و بشردوستانه» بر منطق «پیروزی به هر قیمتی»ست.

سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با این حساب در میان این همه تهدید اتمی خارجی، تکلیف امنیت ملی چه می شود؟ از سوی دیگر دشمنان ایران تمام دغدغه شان را خطر تولید سلاح هسته ای توسط ایران اعلام می کنند؛ آیا ایران با اعلام این سیاست در حال فریب دشمن است؟ آیا دشمنان چیز بیشتری می دانند که به رغم اعلام رسمی این سیاست همچنان دست از مخالفت با برنامه های هسته ای ایران برنمی دارند؟

واقعیت این است که بله؛ دشمنان چیز بیشتری می دانند! آنها به خوبی می دانند که دکترین دفاعی متکی بر بازدارندگی سلاح هسته ای سال هاست که منسوخ شده است. سلاح هسته ای پاکستان را امن تر نکرده است. شکم گرسنگان هند را سیر نکرده است. اسرائیل اتمی همچنان در مقابل راکت پراکنی فلسطینی ها آسیب پذیر است. سلاح هسته ای جلوی به زانودرآمدن آمریکا در مقابل چین را نگرفت. در واقع دنیا سال هاست که روی سلاح هسته ای به عنوان عامل امنیت و اقتدار حساب نمی کند.

دغدغه ٔ اصلی و احساس خطر واقعی دشمنان، اقتدار و استقلال ایران است. آنها از یک ایران غیروابسته و مقتدر می هراسند؛ چرا که می دانند بازدارندگی واقعی در گرو اقتدار است. اقتداری که بن مایهٔ اصلی آن ایستادگی در مقابل زیاده خواهی زورگویان است. ایستادگی ای که انرژی هسته ای تنها یکی از جلوه های آن است. از این می ترسند که در مقابل دید جهانیان، ایستادگی ایران در مقابل آنها به قیمت از پای درآمدن ایران تمام نشود! حتی اگر ایران در انرژی هسته ای هم کرنش کند، می روند سراغ موارد دیگر؛ موشک، عمق استراتژیک، بهانه های حقوق بشری و … تا سرانجام ایران ازپای درآید! حد یقف آنها فروپاشی ایران است. بنابراین تنها راه نجات و بازدارندگی فقط و فقط مقاومت و حفظ این اقتدار است.

خلاصه اینکه دشمنان ایران بر خلاف آنچه وانمود می کنند دغدغه شان تولید سلاح هسته ای توسط ایران نیست؛ اتفاقا آنها بدشان نمی آید که ایران در توهم بازدارندگی سلاح هسته ای توان خود را روی این موضوع متمرکز کند و ضمن اینکه بهانه به دست آنها می دهد از مؤلفه های اصلی اقتدار و بازدارندگی بازبماند.

دکترین دفاعی ایران نشان می دهد که ساختار تصمیم ساز ایران در حال حاضر به قدر کافی هوشمند است و در این دام و توهم گرفتار نیست.

*بازنشر مطالب شبکه های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه ها منتشر می شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چرا ایران به بمب اتم نیاز ندارد؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.