همبستگی ملی؛ موجی که سیل با خود آورد / این خانه از پای بست آباد است

آغاز ماجرا از یک استان سیل زده بود، وقتی سردار در حاشیه بازدیدش از ویرانی های سیل، خبر از یک دعوت عمومی داد، امید تازه تری در قلب غبارآلود مناطق سیل زده دمیده شد و ایران دوباره خالق حماسه ای دیگر شد تا همبستگی و همدلی این سرزمین در ذهن تاریخ ثبت شود.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ کبری خوانساری| همه چیز از یک دعوت عمومی آغاز شد، دعوتی که با اجرای آن، می رود تا حماسه ای شگفت انگیز برای اولین بار در جهان در ایران رقم بخورد. قصه از مازندران و خبر سردار غیب پرور در بازدید از مناطق سیل زده مازندران شروع شد.
وقتی رئیس سازمان بسیج مستضعفین رسما اجرای طرح جهاد همبستگی ملی را اعلام کرد، غروری وصف ناپذیر با شنیدن جزئیات آن در کالبد ایران جوشید. طرحی که در آن هر مسجد در سراسر کشور ساخت یک منزل مسکونی و هر کاسب تأمین یک کالای اساسی را عهده دار می شد و مجموعه بانک های کشور، هر بانک یک مدرسه را تقبل می کرد.
همین خبر خوش خود آغاز جهادی دوباره در ایران شد. طرح جهاد همبستگی ملی که کلید خورد، ایران آرام ننشست و با شعار هر مسجد، یک خانه برای کمک به مناطق سیل زده به پاخاست تا زخمی را که سیل ویرانگر بر پیکرش به جا گذاشته بود را با سیل مهربانی بشوید و ببرد.
«جهاد همبستگی ملی» در واقع یک دعوت عمومی از تمامی مردم این سرزمین برای ساختن حماسه ای دیگر در ایران بزرگ بود که در استقبال از آن بیش ازپیش اتحاد، همبستگی، یکدلی و نوع دوستی ایرانیان را متبلور ساخت و تصاویر زیبایی از همدلی در کشورمان را به رخ جهانیان کشید.
طرح جهاد همبستگی ملی که کلید خورد، ایران آرام ننشست و با شعار هر مسجد، یک خانه برای کمک به مناطق سیل زده به پاخاست تا زخمی را که سیل ویرانگر بر پیکرش به جا گذاشته بود را با سیل مهربانی بشوید و ببرد
طرح «جهاد همبستگی ملی» با هدف کمک به هم وطنان سیل زده آغاز شد. در این طرح «هرمسجد، یک خانه»، آحاد مردم با محوریت مساجد در تأمین یک «خانه»، هر بانک در ساخت و تعمیر و تجهیز یک «مدرسه» و هر کاسب هم در تأمین یک قلم کالای اساسی برای خانواده های سیل زده کمک خواهد کرد. همه پایگاه های مقاومت بسیج در سراسر کشور نیز در اجرای این طرح آمادگی و همکاری خواهند داشت.
از بدو وقوع حادثه سیل در شمال و متعاقب آن در جنوب و غرب کشور، مردم سراسر کشور مکررا آمادگی خود را برای کمک به سیل زدگان اعلام کردند؛ تعداد زیادی از افراد برای مددرسانی به سیل زدگان در نواحی مختلف به صورت خودجوش به مناطق مذکور مراجعه کردند. هر فردی با هر بضاعتی به نوعی تلاش داشت تا باری از دوش هموطن سیل زده خود بردارد.
سیل با هیبت وحشتناکش، در ظاهر سبب ویرانی شد اما در باطن جلوه های بسیار زیبایی از نوعدوستی و همدلی مردم ایران را در ذهن جهانیان ثبت کرد، تصاویری که سبب شگفتی همگان شد و قبلا هرگز نمونه مشابهی از آن در دفتر خاطرات دنیا ثبت نشده بود.
ایران یکپارچه برای کمک به سیل زدگان کشور همصدا بود تا شعار «هر مسجد، یک خانه» در طرح «جهاد همبستگی ملی» مطرح شد.
آنچه در این گزارش می خوانید گوشه ای از اجرای طرح جهاد همبستگی ملی است چرا که این طرح آنچنان به مذاق همگان خوش آمد که در همان ساعات اولیه اعلام آن، مورد استقبال بی نظیری قرار گرفت و به گفته عده ای تداعی کننده دوران دفاع مقدس است.
بازاریان به طرح «هرمسجد، یک خانه» کمک می کنند
نائب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بازاریان به عنوان پیشانی بخش خصوصی همیشه پای کار بوده اند، گفت: بازاریان به طرح «هرمسجد، یک خانه» کمک می کنند و چند موکب با هماهنگی بسیج و اتاق اصناف از برخی استان ها در مناطق سیل زده برپا شده است.
سیل با هیبت وحشتناکش، در ظاهر سبب ویرانی شد اما در باطن جلوه های بسیار زیبایی از نوعدوستی و همدلی مردم ایران را در ذهن جهانیان ثبت کرد، تصاویری که سبب شگفتی همگان شد و قبلا هرگز نمونه مشابهی از آن در دفتر خاطرات دنیا ثبت نشده بود
جلال الدین محمد شکریه درباره اهمیت طرح «جهاد همبستگی ملی» در بازسازی مناطق سیل زده اظهار کرد: اتاق اصناف استان ها در این راستا فعالیت دارند و برخی اتاق های اصناف خودجوش در حال کمک هستند که جای تقدیر دارد و با توجه به شرایط، حساسیت را درک کردند و وارد میدان شدند.
وی با تأکید بر اینکه طرح «هرمسجد، یک خانه» وحدت ملت ایران را به نمایش می گذارد، اضافه کرد: همه باید پای کار بیایند تا مشکل هم وطنانمان رفع شود، بازاریان هم تا امروز خوب پای کار بوده اند.
نائب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه بخش زیادی از این کمک ها به مناطق سیل زده فرستاده شده است، تصریح کرد: این کار در چند مرحله انجام شد و دنبال ارسال لوازم خانگی به مناطق سیل زده هستیم تا در اختیار هم وطنانمان قرار گیرد.
چراغ نخست روشن شد
مسؤول بسیج اصناف لرستان از اعلام آمادگی ۵۰ هزار واحد صنفی استان برای مشارکت در طرح «جهاد همبستگی ملی» خبر داد و گفت: اصناف استان تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به مناطق سیل زده کمک کرده اند.
جمال ابدالی تصریح کرد: در حال حاضر نیاز اصلی مردم تأمین سرپناه و لوازم اولیه زندگی است، چرا که تا حدودی شهرها از گل ولای پاک شده و خانه ها آماده بازسازی مجدد هستند.
مسؤول بسیج اصناف لرستان از اعلام آمادگی ۵۰ هزار واحد صنفی استان برای مشارکت در طرح «جهاد همبستگی ملی» خبر و ادامه داد: در لرستان بیش از ۵۶ هزار واحد صنفی فعال است که حدود ۶ هزار واحد آن متعلق به شهرهای سیل زده بوده و خود نیازمند کمک هستند.
ابدالی بیان داشت: اصناف لرستان چراغ نخست پویش «هر کاسب تأمین یک کالای اساسی» را روشن کرده و تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک نقدی و کالایی خود را به مناطق سیل زده استان ارسال کردند.
وی با بیان اینکه نیازسنجی ها صورت گرفته و درصدد تأمین کالاهای اساسی و اولیه برای مردم سیل زده استان هستیم، افزود: اصناف و بازاریان سراسر کشور تاکنون ۳۶ میلیارد تومان کالا به استان های لرستان، خوزستان و گلستان فرستاده اند.
مسؤول بسیج اصناف لرستان طرح «جهاد همبستگی ملی» را موجب همدلی بیش از پیش فعالان اقتصادی با مردم خواند و این اقدام را بسیار ارزشمند و بشردوستانه بیان کرد.
ساخت ۱۱۰ خانه در مناطق سیل زده توسط مسجد اکباتان تهران
خیران و بازاریان نمازگزار مسجد اکباتان تهران در راستای طرح «هر مسجد یک خانه» ساخت ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده به ارزش ۱۰ میلیارد تومان را تقبل کردند.
بناست به برکت نام امام علی(ع) ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده توسط کمک های این مسجد ساخته شود که برآورد می شود نیازمند جمع آوری ۱۰ میلیارد تومان هستیم
حجت الاسلام مصطفی مرسلی، امام جماعت مسجد اکباتان بهارستان تهران با اشاره به طرح «جهاد همبستگی ملی» برای کمک رسانی به سیل زدگان افزود: در این قالب شماره حسابی در صندوق قائم این مسجد برای جمع آوری کمک های مردمی ایجاد شد و به صورت مستمر روزانه خواص صنف به محل اتحادیه دعوت می شوند تا تعهدات و کمک هایی از آنان دریافت شود.
وی ادامه داد: بناست به برکت نام امام علی(ع) ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده توسط کمک های این مسجد ساخته شود که برآورد می شود نیازمند جمع آوری ۱۰ میلیارد تومان هستیم که تاکنون بیش از سه و نیم میلیارد جمع آوری شده و ان شاءالله باقی مبلغ نیز با کمک های مردمی تأمین خواهد شد.
وی افزود: گروهی از مسجد در روزهای آتی به استان خوزستان و دیگر استان های سیل زده سفر خواهند کرد تا با بررسی اولویت ها و نیازهای منطقه، برنامه ریزی ها برای ساخت این خانه ها و مدارس را صورت دهند و این ساختمان ها نیز با نظارت و مشارکت دستگاه های مربوطه حاضر در منطقه احداث می شود.
جدیت مدارس علمیه در پیگیری طرح «هر مسجد یک خانه»
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: من به عنوان مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور از همه مدیران و مدارس علمیه کشور و روحانیون درخواست می کنم که با این طرح همکاری کنند و ترویج و گفتمان سازی طرح هر مسجد یک خانه و فراتر از آن کمک های دیگری که باید نهادها و دستگاه های مختلف انجام دهند همکاری کنند.
آیت الله علیرضا اعرافی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مردم سیل زده با توجه به حجم و گستره خسارت های به بارآمده وظیفه اسلامی، ملی و انقلابی است اظهار کرد: اصل این وظیفه بعد از گذر این تب و تاب اولیه آغاز می شود که اقدام برای سازندگی و بازسازی است.
وی با بیان اینکه همه مردم و گروه ها باید در خصوص خدمت رسانی به مردم سیل زده احساس مسوولیت کنند خاطرنشان کرد: این احساس مسوولیت بین مردم نباید کم فروغ شود بلکه باید جدی تر تلقی شود.
ارامنه به «طرح هر مسجد یک خانه» می پیوندند/ پی گیری طرح در کلیساها
نماینده مسیحیان ارمنی شمال ایران در مجلس شورای اسلامی گفت: هم وطنان مسیحی ارمنی با علاقه به طرح «هر مسجد یک خانه» برای کمک به سیل زدگان می پیوندند و کلیساهای کشور نیز این موضوع را دنبال می کنند.
هم وطنان مسیحی ارامنه نیز مشتاقانه به طرح جهاد همبستگی ملی می پیوندند و این موضوع مورد علاقه آنها نیز هست و کلیساها نیز این طرح را دنبال می کنند
کارن خانلری، با اشاره به طرح هر مسجد یک منزل برای کمک به سیل زدگان گفت: هم وطنان مسیحی ارامنه نیز مشتاقانه به این طرح می پیوندند و این موضوع مورد علاقه آنها نیز هست و کلیساها نیز این طرح را دنبال می کنند.
وی افزود: شورای خلیفه گری ارامنه نیز برنامه هایی را در راستای کمک به سیل زدگان داشته و دارند که در قالب های مختلف این کمک ها در حال ارسال به مناطق سیل زده است.
تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل در طرح «هر مسجد یک خانه» استان تهران
فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران با بیان اینکه طرح جهاد همبستگی ملی می تواند مشکلات مردم مناطق سیل زده را حل کند، گفت: در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود ۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است.
سردار حسن حسن زاده اظهار داشت: هر چه زمین در مناطق سیل زده خشک می شود آسیب دیدگی خانه ها بیشتر مشهود است؛ در نشستی طرح جهاد همبستگی ملی پیشنهاد شد تا سرعت و کیفیت خدمات رسانی به مناطق سیل زده افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) در این طرح پیشرو است، ادامه داد: با برنامه ریزی صورت گرفته برخی مساجد برای تأمین ۵ قلم کالای اساسی منزل و برخی دیگر برای ساخت و ترمیم منازل مسکونی آسیب دیده اختصاص یافت.
در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است و در نظر داریم این محموله تا نیمه شعبان به دست اهالی پل دختر برسد
فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران استقبال مردم از این طرح را بسیار خوب اعلام کرد و افزود: در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود ۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است و در نظر داریم این محموله تا نیمه شعبان به دست اهالی پل دختر برسد.
تهیه لوازم خانگی یک روستای سیل زده در مازندران توسط مساجد
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند از ورود مساجد این شهرستان برای کمک به سیل زدگان در راستای اجرای «طرح همبستگی ملی» خبر داد و گفت: جمع آوری ۶۵ سری لوازم خانگی روستای «رکنی کلا» استان مازندران در حال انجام است.
روح الله عرب فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند اظهار کرد: «طرح همبستگی ملی» در راستای خدمت رسانی و هم دلی بیشتر برای کمک به مردم سیل زده چهار استان مازندران، گرگان، لرستان و خوزستان از سوی سازمان بسیج مستضعفین طرح موضوع شد.
وی افزود: در طرح همبستگی ملی، قرار بر این شده که بین مساجد و کسبه دغدغه مندی که نشان دادند انسان های نوع دوستی هستند، انسجام بیشتری شکل گیرد؛ با توجه به اینکه مساجد نمازگزاران فراوانی دارند، هر مسجد یک باب منزل مسکونی را در راستای کمک رسانی تقبل کرده و برای کمک به مردم آسیب دیده ورود پیدا می کند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند گفت: همچنین در کنار «هر مسجد، یک منزل مسکونی»، هر کسبه هم هزینه تهیه یک اقلام اساسی شامل تلویزیون، فرش، یخچال و گاز را تقبل می کند؛ با این اقدام به یقین، بار بسیار بزرگی از دوش مردم سیل زده در راستای خدمات رسانی بهتر برداشته خواهد شد
تحقق وعده سپاه تهران برای تهیه ۱۵۰۰ تخته فرش در پل دختر
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند تصریح کرد: سپاه حضرت سیدالشهدا (ع)، قول تهیه یک هزار و ۵۰۰ تخته فرش را در پل دختر داده بود که به مردد مردم و خیران این وعده محقق شد؛ ضمن اینکه قول ۳۵۰ سری لوازم منزل نیز در حال جمع آوری است.
عرب بیان کرد: از سوی دیگر، مجموعه شهرستان دماوند معین روستای رکنی کلای شهرستان سیمرغ استان مازندران شده که جمع آوری ۶۵ سری لوازم خانگی در حال انجام و ارسال است.
سپاه حضرت سیدالشهدا (ع)، قول تهیه ۱۵۰۰ تخته فرش را در پل دختر داده بود که به مردد مردم و خیران این وعده محقق شد؛ ضمن اینکه قول ۳۵۰ سری لوازم منزل نیز در حال جمع آوری است
وی با بیان اینکه همزمان با سالروز تأسیس سپاه پنج پروژه بسیج در برخی روستاهای دماوند با حضور فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی کل سپاه افتتاح شد، خاطرنشان کرد: افتتاح ساختمان پایگاه بسیج محمدحسینی و خانه عالم روستای گرمابسرد، افتتاح پایگاه شهدای روستای سرخده و همچنین افتتاح سالن ورزشی ۹ دی و فاز دوم مسجد امام رضا (ع) روستای جابان انجام شد.
صرفه جویی یک میلیارد ریالی در جشن های نیمه شعبان زنجان، برای اجرای طرح «هر مسجد یک خانه»
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از صرفه جویی یک میلیارد ریالی در جشن های نیمه شعبان استان، برای کمک به طرح «هر مسجد یک خانه» خبر داد و گفت: با توجه به اینکه امسال موضوع سیل در برخی از استان های کشور را داشتیم از همین رو قرار بر این شد که بخشی از هزینه های این جشن ها صرف امور سیل زدگان شود.
حجت الاسلام جعفر جنتی با اشاره به صرفه جویی یک میلیارد ریالی مساجد در جشن های نیمه شعبان بیان کرد: این کمک ها در قالب طرح «هر مسجد، یک خانه» به سیل زدگان انجام می شود.
با یک میلیارد ریالی که از محل صرفه جویی در جشن های نیمه شعبان انجام شده، میزان کمک های مردم استان زنجان به ۹ میلیارد ریال رسیده است
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز شاهد کمک مردم استان به سیل زدگان بودیم، اضافه کرد: با یک میلیارد ریالی که از محل صرفه جویی در جشن های نیمه شعبان انجام شده، میزان کمک های مردم استان زنجان به ۹ میلیارد ریال رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه همچنان جمع آوری کمک های مردمی برای کمک به سیل زدگان ادامه دارد، تصریح کرد: مردم استان زنجان با توجه به روحیه نوع دوستی که دارند، همواره در کمک به همنوعان خود پیشتاز بوده اند که این بار نیز شاهد این حضور چشمگیر هستیم.
اتاق بازرگانی ایران کنار سیل زدگان می ماند
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ملت ایران نشان داده اند هر کجا نیاز باشد به یاری هم نوعان خود می شتابند و بی شک همانطور که در روزهای پس از سیل شاهد حضور گسترده آنها در پاکسازی خیابان ها و منازل مردم از گل ولای بوده ایم، در ادامه نیز شاهد کمک آنها در بازسازی زیرساخت ها و بازگشت زندگی در مناطق سیل زده به شرایط عادی خواهیم بود.
فعالین اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز در سه مرحله حضور داشته و دارند؛ تامین و ارسال نیازهای فوری غذایی و بهداشتی، تهیه و ارسال لوازم خانگی مورد نیاز سیل زدگان و بازسازی خانه های مسکونی و مدارس تخریب شده
وی یادآور شد: با توجه به حضور رئیس جمهور در مناطق سیل زده و قولی که برای جبران خسارات ناشی از سیل از سوی دولت داده شد، امید می رود وعده های داده شده زودتر عملی شده و با کمک دولت، مردم، نهادهای کمک رسان و نیروهای مسلح هرچه سریعتر زندگی در مناطق سیل زده لرستان به شرایط عادی خود بازگردد.
به گفته سلاح ورزی، فعالین اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز در سه مرحله حضور داشته و خواهند داشت؛ تامین و ارسال نیازهای فوری غذایی و بهداشتی، تهیه و ارسال لوازم خانگی مورد نیاز سیل زدگان و بازسازی خانه های مسکونی و مدارس تخریب شده از سیل.
سلاح ورزی با بیان اینکه سیل اخیر وحدت و همبستگی و برادری ملت ایران را به خوبی نشان داد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حادثه اخیر بسیاری از واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی، گردشگری و کسبه و اصناف نیز در مناطق سیل زده دچار خسارت زیادی شده اند و نیازمند کمک هستند که طرح «جهاد همبستگی ملی» می تواند در رفع مشکلات آنها نقش بسزایی داشته باشد.
مسجدی های خراسان شمالی پای کار یک فرصت طلایی برای کمک
طرح «جهاد همبستگی ملی» که برای کمک به مناطق سیل زده از سوی رئیس سازمان بسیج مستضعفین اعلام شده، با لبیک اهالی و متولیان مساجد در خراسان شمالی مواجه شده است.
در یکی از این واکنش ها هادی قوامی، نائب رئیس کمسیون برنامه وبودجه مجلس و نماینده مردم شهرستان اسفراین به خبرنگار فارس در بجنورد گفت: با توجه به محدودیت هایی که دولت در منابع دارد، یقینا کمک های مردمی و حضور مردم برای کمک به هم وطنان بسیار مهم و اثرگذار است؛ این هم جهتی که بین مردم ایجادشده است یک فرصت طلایی برای کمک به مردم آسیب دیده است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس خاطرنشان کرد: ازاین رو طرح «هر مسجد یک خانه» را بسیار مفید می دانم و این امر باعث افزایش هم دلی، تعاون، همکاری و برادری در میان مردم می شود و همچنین از نظر روحی و روانی مردم را تقویت می کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به نقش پررنگ مساجد در رویدادهایی همچون دفاع مقدس خاطرنشان کرد: مسجد در مدیریت دفاع مقدس نیز نقش داشت و نیروهای انسانی جنگ را تأمین کرده، بنابراین مسجد کارکردهای مختلفی خصوصا در مسائل اجتماعی دارد.
حجت الاسلام علی خادمی از جمله مسؤولانی بود که به اجرای این طرح واکنش نشان داد و در این خصوص گفت: مبنای اسلام همواره بر اجتماع است و اصالت را به جامعه داده و فرد را زیر نظر اجتماع دانسته و در این راستا مسجد به عنوان خواستگاه و پایگاه انقلاب اسلامی نیز بوده است.
ساخت ۱۰۰ خانه برای سیل زدگان توسط مساجد شرق تهران
مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران گفت: تلاش می کنیم با کمک اهالی ۳۰۰ مسجد این ناحیه و همکاری مناسب ائمه جماعت، ۱۰۰ خانه در مناطق سیل زده احداث کنیم.
حجت الاسلام محسن کرمانی، مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران با اشاره به
به صورت میانگین کمک های مساجد نقدی و غیرنقدی مساجد مناطق ۴ ، ۷ ، ۸ و ۱۳ تهران میلیاردها تومان بود و در سیل اخیر نیز براساس آمار به صورت میانگین هر مسجد حدود ۱۵ میلیون تومان کمک کرده است.
اجرای طرح «جهاد همبستگی ملی» در مساجد ناحیه شهید بهشتی(ره) تهران تصریح کرد: این ناحیه شامل مساجد مناطق ۴ ، ۷ ، ۸ و ۱۳ تهران است که این مساجد در کمک رسانی زلزله سال ۹۶ کرمانشاه و هم در کمک رسانی سیل اخیر استان های کشور فعالیت چشمگیری داشتند و به صورت میانگین کمک های مساجد نقدی و غیرنقدی مساجد این ناحیه میلیاردها تومان بود و در سیل اخیر نیز براساس آمار به صورت میانگین هر مسجد حدود ۱۵ میلیون تومان کمک کرده است.
مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران افزود: زمینه و بستر اجرای طرح «هر مسجد، یک خانه» در مساجد این ناحیه وجود دارد و نیازمند یک فضاسازی و تبلیغات جهت اجرای هرچه بهتر آن هستیم و برای این زمینه هماهنگی های لازم با ائمه جماعت صورت گرفته است تا ان شاء الله از پتانسیل بالقوه نمازگزاران مساجد استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۳۰۰ مسجد در ناحیه شهید بهشتی (ره) تهران وجود دارد، تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد مساجد این ناحیه توان و ظرفیت مشارکت در این طرح را دارند و اگر به تنهایی نتوانند در زمینه ساخت خانه وارد می شوند می توانند با شمارکت با یکدیگر این مهم را عملیاتی کنند که تجربه این امر را نیز در زلزله کرمانشاه داریم که مساجد با مشارکت یکدیگر، کانتینر تهیه و به مناطق ارسال می کردند.
کرمانی ادامه داد: پیش بینی می کنم از مجموعه ۳۰۰ مسجد این ناحیه با کمک تبلیغات رسانه ای و همکاری مناسب ائمه جماعت، ۱۰۰ خانه در مناطق سیل زده احداث شود.
کمک های اصناف سمنان به مناطق سیل زده ارسال شد
رئیس اتحادیه لوازم خانگی سمنان با اشاره به اینکه اتحادیه لوازم خانگی هم کمک نقدی و هم تعدادی اقلام موردنیاز مردم را جمع آوری و ارسال کرده است، اضافه کرد: با حضور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان در این زمینه جلسه ای داشتیم و همه رؤسای اتحادیه ها در آن حضور داشتند.
اصل طرح جهاد همبستگی ملی بسیار عالی است و مبتکر این طرح باید مورد تحسین قرار گیرد
علی اکبر صیادجو در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان درباره اهمیت طرح «جهاد همبستگی ملی» در بازسازی مناطق سیل زده اظهار کرد: اصل طرح جهاد همبستگی ملی بسیار عالی است و مبتکر این طرح باید مورد تحسین قرار گیرد؛ بسیج و سپاه خدمات خوبی به سیل زدگان ارائه داده اند.
وی با بیان اینکه کمک های اتحادیه ها از مجرای هلال احمر استان سمنان ارسال می شود و به دست سیل زدگان می رسد، گفت: حدود ۲۳ اتحادیه صنفی سمنان برای کمک به سیل زدگان در میدان هستند.
آمادگی ۱۲۰۰ کانون مساجد مازندران برای اجرای طرح «هرمسجد یک خانه»
حجت الاسلام محمود علیخانی مسؤول کانون مساجد مازندران در ارتباط با پیگیری برای اجرای طرح «هر مسجد یک خانه» در استان در سطح هزار و ۲۰۰ کانون مساجد مازندران، اظهار کرد: کمک به سیل زدگان کشور از همان لحظات آغازین بحران در برنامه کاری کانون های مساجد استان قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه طرح یک مسجد یک خانه زمینه جمع آوری متمرکز کمک های مردمی را فراهم می کند، تصریح کرد: بچه های کانون مساجد پس از اتمام فعالیت های میدانی در مناطق سیل زده برای اجرای این طرح هم به صورت جدی مشغول فعالیت هستند.
مسؤول کانون مساجد استان مازندران با اشاره به کمک های این مجموعه به سیل زدگان در قالب منابع نقدی و غیرنقدی، خاطر نشان کرد: کمک نقدی شامل ۵۰ میلیون تومان و غیرنقدی به صورت تامین پتو و نیازمندی های اولیه به مبلغ ۲۰ میلیون تومان از اقدامات انجام شده این کانون در بحران سیل کشور بوده و همچنان ادامه دارد.
اعلام آمادگی احزاب و تشکل های فارس برای مشارکت با طرح «جهاد همبستگی ملی»
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس گفت: جهت اجرای طرح جهاد همبستگی ملی و امدادرسانی به هموطنان سیل زده، احزاب و تشکل ها با همه توان مشارکت می کنند.
ابراهیم شعرا امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: در طرحی که از سوی سردار غیب پرور مطرح شده، مردم از طیف ها و اقشار مختلف می توانند همیاری و مشارکت داشته باشند و این طرح علاوه بر امدادرسانی و حمایت از هم وطنان سیل زده، به ارتقا سطح مشارکت مردمی کمک می کند.
وی بیان کرد: مساجد، مدارس، پایگاه های مقاومت بسیج، بانک ها، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد با استفاده از موجودی و امکانات در دسترس در اجرای طرح همبستگی ملی حضور موثر داشته باشند.
مجلس آماده حمایت از طرح «جهاد همبستگی ملی» است
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: این طرح بشردوستانه در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما چنانچه نیاز به قانون گذاری برای تشکیلاتی شدن و هدفمندشدن داشته باشد، مجلس آن را کمک و تقویت خواهد کرد
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: چنانچه این طرح نیاز به قانون گذاری داشته باشد، مجلس آن را تقویت خواهد کرد.
ملکشایی طرح «جهاد همبستگی ملی» و «هر مسجد یک خانه» را در جهت بسیج مردم مؤثر خواند و افزود: مسجد محلی برای رجوع مردم است و بنابراین مساجد می توانند پرچمدار و متولی ساخت خانه در مناطق سیل زده باشند.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: این طرح بشردوستانه در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما چنانچه نیاز به قانون گذاری برای تشکیلاتی شدن و هدفمندشدن داشته باشد، مجلس آن را کمک و تقویت خواهد کرد.
آمادگی هیئات مذهبی سیستان و بلوچستان برای اجرای «جهاد همبستگی ملی»
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: هیئات مذهبی این استان برای کمک به مردم سیل زده شمال کشور اعلام آمادگی کرده و کمک ها و نذورات مردمی را در این راستا جمع آوری می کنند.
حجت الاسلام عیسی بزمانی ادامه داد: در جلسه با هیئات مذهبی نیز اعلام آمادگی شده تا نذورات و کمک های مردم را جمع آوری و در اختیار آسیب دیدگان سیل قرار دهند، قطعا هر فردی در توان خود برای برطرف شدن این مشکلات کمک خواهد کرد.
مشارکت ۵۵۰۰ مسجد استان اصفهان در بازسازی مناطق سیل زده
رحمت اله اروجی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان قریب به ۵ هزار و ۵۰۰ مسجد فعال دارد، بیان داشت: استان اصفهان با تمام ظرفیت و با همکاری ائمه جمعه و جماعات، پایگاه های بسیج و بازاریان و خیران به صورت فعال در طرح «جهاد همبستگی ملی» شرکت خواهند کرد و در گردهمایی قرارگاه فرهنگی جهاد کبیر ضمن تبیین این طرح نسبت به این طرح تأکید خواهد شد.
وی اضافه کرد: این گردهمایی ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور ائمه جمعه و جماعات، مبلغان و فعالان فرهنگی برگزار خواهد شد.
آمادگی ۱۸۰۰ مسجد همدان برای اجرای پویش «هر مسجد، یک خانه»
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان از کمک ۵ میلیارد تومانی مساجد همدان به سیل زدگان خبر داد و گفت: یک هزار و ۸۰۰ مسجد استان همدان آمادگی کمک رسانی به سیل زدگان و شرکت در پویش «هر مسجد، یک خانه» را دارند.
دشتکی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۰۰ هیات مذهبی در همدان یادآور شد: بر این اساس هر ۱۰ هیات
آنچه که سیل با خود برای ما آورد همبستگی و همدلی بود که این روزها با غرور وصف ناپذیری آن را به نظاره نشسته ایم و در دل به ایرانی بودن خود می بالیم
می توانند ساخت یک خانه را بر عهده داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ خانه قرآنی در همدان فعال است افزود: خانه های قرآنی نیز می توانند به صورت هر «۱۰ خانه قرآنی، یک خانه» را در مناطق سیل زده بسازند که در این صورت اجتماعی سازی جهادی و انقلابی به ثمر بنشیند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه هفته آینده در همایش مبلغان مساجد سراسر استان این طرح را مطرح خواهم کرد افزود: تاکنون ۵ میلیارد تومان از مساجد به مناطق سیل زده کمک رسانی شده است به طوری که یک مسجد به تنهایی ۸۷ میلیون تومان و یک مسجد دیگر ۸۲ میلیون تومان کمک کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در ماه رمضان کمک های مردمی به سیل زدگان بیشتر خواهد شد افزود: قطعا مبلغ کمک ها بیشتر شده و به ۵۰ میلیارد تومان نیز خواهد رسید.
دشتکی با تأکید بر اینکه با برنامه ریزی، مساجد پیشتازتر از دولت و مسؤولان خواهند بود افزود: با کمک های مردمی موجی از کمک ها و دریای حیات بخش برای سیل زدگان رخ خواهد داد.
کمک های بی دریغ و وسیع مردم از سراسر ایران همچنان به سوی هموطنان سیل زده جاری است. آنچه که سیل با خود برای ما آورد همبستگی و همدلی بود که این روزها با غرور وصف ناپذیری آن را به نظاره نشسته ایم و در دل به ایرانی بودن خود می بالیم.
انتهای پیام/و
به گزارش خبرگزاری فارس؛ کبری خوانساری| همه چیز از یک دعوت عمومی آغاز شد، دعوتی که با اجرای آن، می رود تا حماسه ای شگفت انگیز برای اولین بار در جهان در ایران رقم بخورد. قصه از مازندران و خبر سردار غیب پرور در بازدید از مناطق سیل زده مازندران شروع شد.
وقتی رئیس سازمان بسیج مستضعفین رسما اجرای طرح جهاد همبستگی ملی را اعلام کرد، غروری وصف ناپذیر با شنیدن جزئیات آن در کالبد ایران جوشید. طرحی که در آن هر مسجد در سراسر کشور ساخت یک منزل مسکونی و هر کاسب تأمین یک کالای اساسی را عهده دار می شد و مجموعه بانک های کشور، هر بانک یک مدرسه را تقبل می کرد.
همین خبر خوش خود آغاز جهادی دوباره در ایران شد. طرح جهاد همبستگی ملی که کلید خورد، ایران آرام ننشست و با شعار هر مسجد، یک خانه برای کمک به مناطق سیل زده به پاخاست تا زخمی را که سیل ویرانگر بر پیکرش به جا گذاشته بود را با سیل مهربانی بشوید و ببرد.
«جهاد همبستگی ملی» در واقع یک دعوت عمومی از تمامی مردم این سرزمین برای ساختن حماسه ای دیگر در ایران بزرگ بود که در استقبال از آن بیش ازپیش اتحاد، همبستگی، یکدلی و نوع دوستی ایرانیان را متبلور ساخت و تصاویر زیبایی از همدلی در کشورمان را به رخ جهانیان کشید.
طرح جهاد همبستگی ملی که کلید خورد، ایران آرام ننشست و با شعار هر مسجد، یک خانه برای کمک به مناطق سیل زده به پاخاست تا زخمی را که سیل ویرانگر بر پیکرش به جا گذاشته بود را با سیل مهربانی بشوید و ببرد
طرح «جهاد همبستگی ملی» با هدف کمک به هم وطنان سیل زده آغاز شد. در این طرح «هرمسجد، یک خانه»، آحاد مردم با محوریت مساجد در تأمین یک «خانه»، هر بانک در ساخت و تعمیر و تجهیز یک «مدرسه» و هر کاسب هم در تأمین یک قلم کالای اساسی برای خانواده های سیل زده کمک خواهد کرد. همه پایگاه های مقاومت بسیج در سراسر کشور نیز در اجرای این طرح آمادگی و همکاری خواهند داشت.
از بدو وقوع حادثه سیل در شمال و متعاقب آن در جنوب و غرب کشور، مردم سراسر کشور مکررا آمادگی خود را برای کمک به سیل زدگان اعلام کردند؛ تعداد زیادی از افراد برای مددرسانی به سیل زدگان در نواحی مختلف به صورت خودجوش به مناطق مذکور مراجعه کردند. هر فردی با هر بضاعتی به نوعی تلاش داشت تا باری از دوش هموطن سیل زده خود بردارد.
سیل با هیبت وحشتناکش، در ظاهر سبب ویرانی شد اما در باطن جلوه های بسیار زیبایی از نوعدوستی و همدلی مردم ایران را در ذهن جهانیان ثبت کرد، تصاویری که سبب شگفتی همگان شد و قبلا هرگز نمونه مشابهی از آن در دفتر خاطرات دنیا ثبت نشده بود.
ایران یکپارچه برای کمک به سیل زدگان کشور همصدا بود تا شعار «هر مسجد، یک خانه» در طرح «جهاد همبستگی ملی» مطرح شد.
آنچه در این گزارش می خوانید گوشه ای از اجرای طرح جهاد همبستگی ملی است چرا که این طرح آنچنان به مذاق همگان خوش آمد که در همان ساعات اولیه اعلام آن، مورد استقبال بی نظیری قرار گرفت و به گفته عده ای تداعی کننده دوران دفاع مقدس است.
بازاریان به طرح «هرمسجد، یک خانه» کمک می کنند
نائب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بازاریان به عنوان پیشانی بخش خصوصی همیشه پای کار بوده اند، گفت: بازاریان به طرح «هرمسجد، یک خانه» کمک می کنند و چند موکب با هماهنگی بسیج و اتاق اصناف از برخی استان ها در مناطق سیل زده برپا شده است.
سیل با هیبت وحشتناکش، در ظاهر سبب ویرانی شد اما در باطن جلوه های بسیار زیبایی از نوعدوستی و همدلی مردم ایران را در ذهن جهانیان ثبت کرد، تصاویری که سبب شگفتی همگان شد و قبلا هرگز نمونه مشابهی از آن در دفتر خاطرات دنیا ثبت نشده بود
جلال الدین محمد شکریه درباره اهمیت طرح «جهاد همبستگی ملی» در بازسازی مناطق سیل زده اظهار کرد: اتاق اصناف استان ها در این راستا فعالیت دارند و برخی اتاق های اصناف خودجوش در حال کمک هستند که جای تقدیر دارد و با توجه به شرایط، حساسیت را درک کردند و وارد میدان شدند.
وی با تأکید بر اینکه طرح «هرمسجد، یک خانه» وحدت ملت ایران را به نمایش می گذارد، اضافه کرد: همه باید پای کار بیایند تا مشکل هم وطنانمان رفع شود، بازاریان هم تا امروز خوب پای کار بوده اند.
نائب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه بخش زیادی از این کمک ها به مناطق سیل زده فرستاده شده است، تصریح کرد: این کار در چند مرحله انجام شد و دنبال ارسال لوازم خانگی به مناطق سیل زده هستیم تا در اختیار هم وطنانمان قرار گیرد.
چراغ نخست روشن شد
مسؤول بسیج اصناف لرستان از اعلام آمادگی ۵۰ هزار واحد صنفی استان برای مشارکت در طرح «جهاد همبستگی ملی» خبر داد و گفت: اصناف استان تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به مناطق سیل زده کمک کرده اند.
جمال ابدالی تصریح کرد: در حال حاضر نیاز اصلی مردم تأمین سرپناه و لوازم اولیه زندگی است، چرا که تا حدودی شهرها از گل ولای پاک شده و خانه ها آماده بازسازی مجدد هستند.
مسؤول بسیج اصناف لرستان از اعلام آمادگی ۵۰ هزار واحد صنفی استان برای مشارکت در طرح «جهاد همبستگی ملی» خبر و ادامه داد: در لرستان بیش از ۵۶ هزار واحد صنفی فعال است که حدود ۶ هزار واحد آن متعلق به شهرهای سیل زده بوده و خود نیازمند کمک هستند.
ابدالی بیان داشت: اصناف لرستان چراغ نخست پویش «هر کاسب تأمین یک کالای اساسی» را روشن کرده و تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک نقدی و کالایی خود را به مناطق سیل زده استان ارسال کردند.
وی با بیان اینکه نیازسنجی ها صورت گرفته و درصدد تأمین کالاهای اساسی و اولیه برای مردم سیل زده استان هستیم، افزود: اصناف و بازاریان سراسر کشور تاکنون ۳۶ میلیارد تومان کالا به استان های لرستان، خوزستان و گلستان فرستاده اند.
مسؤول بسیج اصناف لرستان طرح «جهاد همبستگی ملی» را موجب همدلی بیش از پیش فعالان اقتصادی با مردم خواند و این اقدام را بسیار ارزشمند و بشردوستانه بیان کرد.
ساخت ۱۱۰ خانه در مناطق سیل زده توسط مسجد اکباتان تهران
خیران و بازاریان نمازگزار مسجد اکباتان تهران در راستای طرح «هر مسجد یک خانه» ساخت ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده به ارزش ۱۰ میلیارد تومان را تقبل کردند.
بناست به برکت نام امام علی(ع) ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده توسط کمک های این مسجد ساخته شود که برآورد می شود نیازمند جمع آوری ۱۰ میلیارد تومان هستیم
حجت الاسلام مصطفی مرسلی، امام جماعت مسجد اکباتان بهارستان تهران با اشاره به طرح «جهاد همبستگی ملی» برای کمک رسانی به سیل زدگان افزود: در این قالب شماره حسابی در صندوق قائم این مسجد برای جمع آوری کمک های مردمی ایجاد شد و به صورت مستمر روزانه خواص صنف به محل اتحادیه دعوت می شوند تا تعهدات و کمک هایی از آنان دریافت شود.
وی ادامه داد: بناست به برکت نام امام علی(ع) ۱۱۰ خانه و ۱۴ مدرسه در مناطق سیل زده توسط کمک های این مسجد ساخته شود که برآورد می شود نیازمند جمع آوری ۱۰ میلیارد تومان هستیم که تاکنون بیش از سه و نیم میلیارد جمع آوری شده و ان شاءالله باقی مبلغ نیز با کمک های مردمی تأمین خواهد شد.
وی افزود: گروهی از مسجد در روزهای آتی به استان خوزستان و دیگر استان های سیل زده سفر خواهند کرد تا با بررسی اولویت ها و نیازهای منطقه، برنامه ریزی ها برای ساخت این خانه ها و مدارس را صورت دهند و این ساختمان ها نیز با نظارت و مشارکت دستگاه های مربوطه حاضر در منطقه احداث می شود.
جدیت مدارس علمیه در پیگیری طرح «هر مسجد یک خانه»
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: من به عنوان مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور از همه مدیران و مدارس علمیه کشور و روحانیون درخواست می کنم که با این طرح همکاری کنند و ترویج و گفتمان سازی طرح هر مسجد یک خانه و فراتر از آن کمک های دیگری که باید نهادها و دستگاه های مختلف انجام دهند همکاری کنند.
آیت الله علیرضا اعرافی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مردم سیل زده با توجه به حجم و گستره خسارت های به بارآمده وظیفه اسلامی، ملی و انقلابی است اظهار کرد: اصل این وظیفه بعد از گذر این تب و تاب اولیه آغاز می شود که اقدام برای سازندگی و بازسازی است.
وی با بیان اینکه همه مردم و گروه ها باید در خصوص خدمت رسانی به مردم سیل زده احساس مسوولیت کنند خاطرنشان کرد: این احساس مسوولیت بین مردم نباید کم فروغ شود بلکه باید جدی تر تلقی شود.
ارامنه به «طرح هر مسجد یک خانه» می پیوندند/ پی گیری طرح در کلیساها
نماینده مسیحیان ارمنی شمال ایران در مجلس شورای اسلامی گفت: هم وطنان مسیحی ارمنی با علاقه به طرح «هر مسجد یک خانه» برای کمک به سیل زدگان می پیوندند و کلیساهای کشور نیز این موضوع را دنبال می کنند.
هم وطنان مسیحی ارامنه نیز مشتاقانه به طرح جهاد همبستگی ملی می پیوندند و این موضوع مورد علاقه آنها نیز هست و کلیساها نیز این طرح را دنبال می کنند
کارن خانلری، با اشاره به طرح هر مسجد یک منزل برای کمک به سیل زدگان گفت: هم وطنان مسیحی ارامنه نیز مشتاقانه به این طرح می پیوندند و این موضوع مورد علاقه آنها نیز هست و کلیساها نیز این طرح را دنبال می کنند.
وی افزود: شورای خلیفه گری ارامنه نیز برنامه هایی را در راستای کمک به سیل زدگان داشته و دارند که در قالب های مختلف این کمک ها در حال ارسال به مناطق سیل زده است.
تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل در طرح «هر مسجد یک خانه» استان تهران
فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران با بیان اینکه طرح جهاد همبستگی ملی می تواند مشکلات مردم مناطق سیل زده را حل کند، گفت: در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود ۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است.
سردار حسن حسن زاده اظهار داشت: هر چه زمین در مناطق سیل زده خشک می شود آسیب دیدگی خانه ها بیشتر مشهود است؛ در نشستی طرح جهاد همبستگی ملی پیشنهاد شد تا سرعت و کیفیت خدمات رسانی به مناطق سیل زده افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) در این طرح پیشرو است، ادامه داد: با برنامه ریزی صورت گرفته برخی مساجد برای تأمین ۵ قلم کالای اساسی منزل و برخی دیگر برای ساخت و ترمیم منازل مسکونی آسیب دیده اختصاص یافت.
در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است و در نظر داریم این محموله تا نیمه شعبان به دست اهالی پل دختر برسد
فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران استقبال مردم از این طرح را بسیار خوب اعلام کرد و افزود: در فاز اول اجرای این طرح برای تهیه ۱۵۰۰ عدد لوازم منزل اقدام که حدود ۶۰ درصد آن تاکنون توسط مساجد مهیا شده است و در نظر داریم این محموله تا نیمه شعبان به دست اهالی پل دختر برسد.
تهیه لوازم خانگی یک روستای سیل زده در مازندران توسط مساجد
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند از ورود مساجد این شهرستان برای کمک به سیل زدگان در راستای اجرای «طرح همبستگی ملی» خبر داد و گفت: جمع آوری ۶۵ سری لوازم خانگی روستای «رکنی کلا» استان مازندران در حال انجام است.
روح الله عرب فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند اظهار کرد: «طرح همبستگی ملی» در راستای خدمت رسانی و هم دلی بیشتر برای کمک به مردم سیل زده چهار استان مازندران، گرگان، لرستان و خوزستان از سوی سازمان بسیج مستضعفین طرح موضوع شد.
وی افزود: در طرح همبستگی ملی، قرار بر این شده که بین مساجد و کسبه دغدغه مندی که نشان دادند انسان های نوع دوستی هستند، انسجام بیشتری شکل گیرد؛ با توجه به اینکه مساجد نمازگزاران فراوانی دارند، هر مسجد یک باب منزل مسکونی را در راستای کمک رسانی تقبل کرده و برای کمک به مردم آسیب دیده ورود پیدا می کند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند گفت: همچنین در کنار «هر مسجد، یک منزل مسکونی»، هر کسبه هم هزینه تهیه یک اقلام اساسی شامل تلویزیون، فرش، یخچال و گاز را تقبل می کند؛ با این اقدام به یقین، بار بسیار بزرگی از دوش مردم سیل زده در راستای خدمات رسانی بهتر برداشته خواهد شد
تحقق وعده سپاه تهران برای تهیه ۱۵۰۰ تخته فرش در پل دختر
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دماوند تصریح کرد: سپاه حضرت سیدالشهدا (ع)، قول تهیه یک هزار و ۵۰۰ تخته فرش را در پل دختر داده بود که به مردد مردم و خیران این وعده محقق شد؛ ضمن اینکه قول ۳۵۰ سری لوازم منزل نیز در حال جمع آوری است.
عرب بیان کرد: از سوی دیگر، مجموعه شهرستان دماوند معین روستای رکنی کلای شهرستان سیمرغ استان مازندران شده که جمع آوری ۶۵ سری لوازم خانگی در حال انجام و ارسال است.
سپاه حضرت سیدالشهدا (ع)، قول تهیه ۱۵۰۰ تخته فرش را در پل دختر داده بود که به مردد مردم و خیران این وعده محقق شد؛ ضمن اینکه قول ۳۵۰ سری لوازم منزل نیز در حال جمع آوری است
وی با بیان اینکه همزمان با سالروز تأسیس سپاه پنج پروژه بسیج در برخی روستاهای دماوند با حضور فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی کل سپاه افتتاح شد، خاطرنشان کرد: افتتاح ساختمان پایگاه بسیج محمدحسینی و خانه عالم روستای گرمابسرد، افتتاح پایگاه شهدای روستای سرخده و همچنین افتتاح سالن ورزشی ۹ دی و فاز دوم مسجد امام رضا (ع) روستای جابان انجام شد.
صرفه جویی یک میلیارد ریالی در جشن های نیمه شعبان زنجان، برای اجرای طرح «هر مسجد یک خانه»
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از صرفه جویی یک میلیارد ریالی در جشن های نیمه شعبان استان، برای کمک به طرح «هر مسجد یک خانه» خبر داد و گفت: با توجه به اینکه امسال موضوع سیل در برخی از استان های کشور را داشتیم از همین رو قرار بر این شد که بخشی از هزینه های این جشن ها صرف امور سیل زدگان شود.
حجت الاسلام جعفر جنتی با اشاره به صرفه جویی یک میلیارد ریالی مساجد در جشن های نیمه شعبان بیان کرد: این کمک ها در قالب طرح «هر مسجد، یک خانه» به سیل زدگان انجام می شود.
با یک میلیارد ریالی که از محل صرفه جویی در جشن های نیمه شعبان انجام شده، میزان کمک های مردم استان زنجان به ۹ میلیارد ریال رسیده است
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز شاهد کمک مردم استان به سیل زدگان بودیم، اضافه کرد: با یک میلیارد ریالی که از محل صرفه جویی در جشن های نیمه شعبان انجام شده، میزان کمک های مردم استان زنجان به ۹ میلیارد ریال رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه همچنان جمع آوری کمک های مردمی برای کمک به سیل زدگان ادامه دارد، تصریح کرد: مردم استان زنجان با توجه به روحیه نوع دوستی که دارند، همواره در کمک به همنوعان خود پیشتاز بوده اند که این بار نیز شاهد این حضور چشمگیر هستیم.
اتاق بازرگانی ایران کنار سیل زدگان می ماند
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ملت ایران نشان داده اند هر کجا نیاز باشد به یاری هم نوعان خود می شتابند و بی شک همانطور که در روزهای پس از سیل شاهد حضور گسترده آنها در پاکسازی خیابان ها و منازل مردم از گل ولای بوده ایم، در ادامه نیز شاهد کمک آنها در بازسازی زیرساخت ها و بازگشت زندگی در مناطق سیل زده به شرایط عادی خواهیم بود.
فعالین اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز در سه مرحله حضور داشته و دارند؛ تامین و ارسال نیازهای فوری غذایی و بهداشتی، تهیه و ارسال لوازم خانگی مورد نیاز سیل زدگان و بازسازی خانه های مسکونی و مدارس تخریب شده
وی یادآور شد: با توجه به حضور رئیس جمهور در مناطق سیل زده و قولی که برای جبران خسارات ناشی از سیل از سوی دولت داده شد، امید می رود وعده های داده شده زودتر عملی شده و با کمک دولت، مردم، نهادهای کمک رسان و نیروهای مسلح هرچه سریعتر زندگی در مناطق سیل زده لرستان به شرایط عادی خود بازگردد.
به گفته سلاح ورزی، فعالین اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز در سه مرحله حضور داشته و خواهند داشت؛ تامین و ارسال نیازهای فوری غذایی و بهداشتی، تهیه و ارسال لوازم خانگی مورد نیاز سیل زدگان و بازسازی خانه های مسکونی و مدارس تخریب شده از سیل.
سلاح ورزی با بیان اینکه سیل اخیر وحدت و همبستگی و برادری ملت ایران را به خوبی نشان داد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حادثه اخیر بسیاری از واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی، گردشگری و کسبه و اصناف نیز در مناطق سیل زده دچار خسارت زیادی شده اند و نیازمند کمک هستند که طرح «جهاد همبستگی ملی» می تواند در رفع مشکلات آنها نقش بسزایی داشته باشد.
مسجدی های خراسان شمالی پای کار یک فرصت طلایی برای کمک
طرح «جهاد همبستگی ملی» که برای کمک به مناطق سیل زده از سوی رئیس سازمان بسیج مستضعفین اعلام شده، با لبیک اهالی و متولیان مساجد در خراسان شمالی مواجه شده است.
در یکی از این واکنش ها هادی قوامی، نائب رئیس کمسیون برنامه وبودجه مجلس و نماینده مردم شهرستان اسفراین به خبرنگار فارس در بجنورد گفت: با توجه به محدودیت هایی که دولت در منابع دارد، یقینا کمک های مردمی و حضور مردم برای کمک به هم وطنان بسیار مهم و اثرگذار است؛ این هم جهتی که بین مردم ایجادشده است یک فرصت طلایی برای کمک به مردم آسیب دیده است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس خاطرنشان کرد: ازاین رو طرح «هر مسجد یک خانه» را بسیار مفید می دانم و این امر باعث افزایش هم دلی، تعاون، همکاری و برادری در میان مردم می شود و همچنین از نظر روحی و روانی مردم را تقویت می کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به نقش پررنگ مساجد در رویدادهایی همچون دفاع مقدس خاطرنشان کرد: مسجد در مدیریت دفاع مقدس نیز نقش داشت و نیروهای انسانی جنگ را تأمین کرده، بنابراین مسجد کارکردهای مختلفی خصوصا در مسائل اجتماعی دارد.
حجت الاسلام علی خادمی از جمله مسؤولانی بود که به اجرای این طرح واکنش نشان داد و در این خصوص گفت: مبنای اسلام همواره بر اجتماع است و اصالت را به جامعه داده و فرد را زیر نظر اجتماع دانسته و در این راستا مسجد به عنوان خواستگاه و پایگاه انقلاب اسلامی نیز بوده است.
ساخت ۱۰۰ خانه برای سیل زدگان توسط مساجد شرق تهران
مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران گفت: تلاش می کنیم با کمک اهالی ۳۰۰ مسجد این ناحیه و همکاری مناسب ائمه جماعت، ۱۰۰ خانه در مناطق سیل زده احداث کنیم.
حجت الاسلام محسن کرمانی، مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران با اشاره به
به صورت میانگین کمک های مساجد نقدی و غیرنقدی مساجد مناطق ۴ ، ۷ ، ۸ و ۱۳ تهران میلیاردها تومان بود و در سیل اخیر نیز براساس آمار به صورت میانگین هر مسجد حدود ۱۵ میلیون تومان کمک کرده است.
اجرای طرح «جهاد همبستگی ملی» در مساجد ناحیه شهید بهشتی(ره) تهران تصریح کرد: این ناحیه شامل مساجد مناطق ۴ ، ۷ ، ۸ و ۱۳ تهران است که این مساجد در کمک رسانی زلزله سال ۹۶ کرمانشاه و هم در کمک رسانی سیل اخیر استان های کشور فعالیت چشمگیری داشتند و به صورت میانگین کمک های مساجد نقدی و غیرنقدی مساجد این ناحیه میلیاردها تومان بود و در سیل اخیر نیز براساس آمار به صورت میانگین هر مسجد حدود ۱۵ میلیون تومان کمک کرده است.
مدیر ناحیه شهید بهشتی (ره) مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران افزود: زمینه و بستر اجرای طرح «هر مسجد، یک خانه» در مساجد این ناحیه وجود دارد و نیازمند یک فضاسازی و تبلیغات جهت اجرای هرچه بهتر آن هستیم و برای این زمینه هماهنگی های لازم با ائمه جماعت صورت گرفته است تا ان شاء الله از پتانسیل بالقوه نمازگزاران مساجد استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۳۰۰ مسجد در ناحیه شهید بهشتی (ره) تهران وجود دارد، تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد مساجد این ناحیه توان و ظرفیت مشارکت در این طرح را دارند و اگر به تنهایی نتوانند در زمینه ساخت خانه وارد می شوند می توانند با شمارکت با یکدیگر این مهم را عملیاتی کنند که تجربه این امر را نیز در زلزله کرمانشاه داریم که مساجد با مشارکت یکدیگر، کانتینر تهیه و به مناطق ارسال می کردند.
کرمانی ادامه داد: پیش بینی می کنم از مجموعه ۳۰۰ مسجد این ناحیه با کمک تبلیغات رسانه ای و همکاری مناسب ائمه جماعت، ۱۰۰ خانه در مناطق سیل زده احداث شود.
کمک های اصناف سمنان به مناطق سیل زده ارسال شد
رئیس اتحادیه لوازم خانگی سمنان با اشاره به اینکه اتحادیه لوازم خانگی هم کمک نقدی و هم تعدادی اقلام موردنیاز مردم را جمع آوری و ارسال کرده است، اضافه کرد: با حضور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان در این زمینه جلسه ای داشتیم و همه رؤسای اتحادیه ها در آن حضور داشتند.
اصل طرح جهاد همبستگی ملی بسیار عالی است و مبتکر این طرح باید مورد تحسین قرار گیرد
علی اکبر صیادجو در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان درباره اهمیت طرح «جهاد همبستگی ملی» در بازسازی مناطق سیل زده اظهار کرد: اصل طرح جهاد همبستگی ملی بسیار عالی است و مبتکر این طرح باید مورد تحسین قرار گیرد؛ بسیج و سپاه خدمات خوبی به سیل زدگان ارائه داده اند.
وی با بیان اینکه کمک های اتحادیه ها از مجرای هلال احمر استان سمنان ارسال می شود و به دست سیل زدگان می رسد، گفت: حدود ۲۳ اتحادیه صنفی سمنان برای کمک به سیل زدگان در میدان هستند.
آمادگی ۱۲۰۰ کانون مساجد مازندران برای اجرای طرح «هرمسجد یک خانه»
حجت الاسلام محمود علیخانی مسؤول کانون مساجد مازندران در ارتباط با پیگیری برای اجرای طرح «هر مسجد یک خانه» در استان در سطح هزار و ۲۰۰ کانون مساجد مازندران، اظهار کرد: کمک به سیل زدگان کشور از همان لحظات آغازین بحران در برنامه کاری کانون های مساجد استان قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه طرح یک مسجد یک خانه زمینه جمع آوری متمرکز کمک های مردمی را فراهم می کند، تصریح کرد: بچه های کانون مساجد پس از اتمام فعالیت های میدانی در مناطق سیل زده برای اجرای این طرح هم به صورت جدی مشغول فعالیت هستند.
مسؤول کانون مساجد استان مازندران با اشاره به کمک های این مجموعه به سیل زدگان در قالب منابع نقدی و غیرنقدی، خاطر نشان کرد: کمک نقدی شامل ۵۰ میلیون تومان و غیرنقدی به صورت تامین پتو و نیازمندی های اولیه به مبلغ ۲۰ میلیون تومان از اقدامات انجام شده این کانون در بحران سیل کشور بوده و همچنان ادامه دارد.
اعلام آمادگی احزاب و تشکل های فارس برای مشارکت با طرح «جهاد همبستگی ملی»
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس گفت: جهت اجرای طرح جهاد همبستگی ملی و امدادرسانی به هموطنان سیل زده، احزاب و تشکل ها با همه توان مشارکت می کنند.
ابراهیم شعرا امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: در طرحی که از سوی سردار غیب پرور مطرح شده، مردم از طیف ها و اقشار مختلف می توانند همیاری و مشارکت داشته باشند و این طرح علاوه بر امدادرسانی و حمایت از هم وطنان سیل زده، به ارتقا سطح مشارکت مردمی کمک می کند.
وی بیان کرد: مساجد، مدارس، پایگاه های مقاومت بسیج، بانک ها، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد با استفاده از موجودی و امکانات در دسترس در اجرای طرح همبستگی ملی حضور موثر داشته باشند.
مجلس آماده حمایت از طرح «جهاد همبستگی ملی» است
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: این طرح بشردوستانه در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما چنانچه نیاز به قانون گذاری برای تشکیلاتی شدن و هدفمندشدن داشته باشد، مجلس آن را کمک و تقویت خواهد کرد
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: چنانچه این طرح نیاز به قانون گذاری داشته باشد، مجلس آن را تقویت خواهد کرد.
ملکشایی طرح «جهاد همبستگی ملی» و «هر مسجد یک خانه» را در جهت بسیج مردم مؤثر خواند و افزود: مسجد محلی برای رجوع مردم است و بنابراین مساجد می توانند پرچمدار و متولی ساخت خانه در مناطق سیل زده باشند.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح «جهاد همبستگی ملی» گفت: این طرح بشردوستانه در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما چنانچه نیاز به قانون گذاری برای تشکیلاتی شدن و هدفمندشدن داشته باشد، مجلس آن را کمک و تقویت خواهد کرد.
آمادگی هیئات مذهبی سیستان و بلوچستان برای اجرای «جهاد همبستگی ملی»
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: هیئات مذهبی این استان برای کمک به مردم سیل زده شمال کشور اعلام آمادگی کرده و کمک ها و نذورات مردمی را در این راستا جمع آوری می کنند.
حجت الاسلام عیسی بزمانی ادامه داد: در جلسه با هیئات مذهبی نیز اعلام آمادگی شده تا نذورات و کمک های مردم را جمع آوری و در اختیار آسیب دیدگان سیل قرار دهند، قطعا هر فردی در توان خود برای برطرف شدن این مشکلات کمک خواهد کرد.
مشارکت ۵۵۰۰ مسجد استان اصفهان در بازسازی مناطق سیل زده
رحمت اله اروجی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان قریب به ۵ هزار و ۵۰۰ مسجد فعال دارد، بیان داشت: استان اصفهان با تمام ظرفیت و با همکاری ائمه جمعه و جماعات، پایگاه های بسیج و بازاریان و خیران به صورت فعال در طرح «جهاد همبستگی ملی» شرکت خواهند کرد و در گردهمایی قرارگاه فرهنگی جهاد کبیر ضمن تبیین این طرح نسبت به این طرح تأکید خواهد شد.
وی اضافه کرد: این گردهمایی ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور ائمه جمعه و جماعات، مبلغان و فعالان فرهنگی برگزار خواهد شد.
آمادگی ۱۸۰۰ مسجد همدان برای اجرای پویش «هر مسجد، یک خانه»
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان از کمک ۵ میلیارد تومانی مساجد همدان به سیل زدگان خبر داد و گفت: یک هزار و ۸۰۰ مسجد استان همدان آمادگی کمک رسانی به سیل زدگان و شرکت در پویش «هر مسجد، یک خانه» را دارند.
دشتکی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۰۰ هیات مذهبی در همدان یادآور شد: بر این اساس هر ۱۰ هیات
آنچه که سیل با خود برای ما آورد همبستگی و همدلی بود که این روزها با غرور وصف ناپذیری آن را به نظاره نشسته ایم و در دل به ایرانی بودن خود می بالیم
می توانند ساخت یک خانه را بر عهده داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ خانه قرآنی در همدان فعال است افزود: خانه های قرآنی نیز می توانند به صورت هر «۱۰ خانه قرآنی، یک خانه» را در مناطق سیل زده بسازند که در این صورت اجتماعی سازی جهادی و انقلابی به ثمر بنشیند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه هفته آینده در همایش مبلغان مساجد سراسر استان این طرح را مطرح خواهم کرد افزود: تاکنون ۵ میلیارد تومان از مساجد به مناطق سیل زده کمک رسانی شده است به طوری که یک مسجد به تنهایی ۸۷ میلیون تومان و یک مسجد دیگر ۸۲ میلیون تومان کمک کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در ماه رمضان کمک های مردمی به سیل زدگان بیشتر خواهد شد افزود: قطعا مبلغ کمک ها بیشتر شده و به ۵۰ میلیارد تومان نیز خواهد رسید.
دشتکی با تأکید بر اینکه با برنامه ریزی، مساجد پیشتازتر از دولت و مسؤولان خواهند بود افزود: با کمک های مردمی موجی از کمک ها و دریای حیات بخش برای سیل زدگان رخ خواهد داد.
کمک های بی دریغ و وسیع مردم از سراسر ایران همچنان به سوی هموطنان سیل زده جاری است. آنچه که سیل با خود برای ما آورد همبستگی و همدلی بود که این روزها با غرور وصف ناپذیری آن را به نظاره نشسته ایم و در دل به ایرانی بودن خود می بالیم.
انتهای پیام/و
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «همبستگی ملی؛ موجی که سیل با خود آورد / این خانه از پای بست آباد است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.