اما و اگرهای جذب گردشگر در تنگه واشی؛ سرانجام پروژه «سیب لند» چه می شود؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، محمد امامی امین عصر امروز در جلسه رونق تولید و رفع موانع سرمایه گذاری با اشاره به توقف پروژه عقیق پارسیان اظهار داشت: دادستان وقت استان تهران براساس گزارشات صورت گرفته با حضور در پروژه ‍ های عقیق پارسیان ۴۸ ساعت قبل از افتتاح، اقدام به پلمب پروژه کرده بود.

وی افزود: یک سال و ششم ماه پروژه متوقف و پرونده عقیق پارسیان در محاکم قضایی بلاصاحب است در حالی که این پروژه به عنوان پروژه ای مهم در حوزه گردشگری تهران می تواند نقش ایفا کند چرا که در چند کیلومتری تنگه واشی است که مسیر گردشگری طبیعی است و مورد استقبال بسیار مردم استان تهران می باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران همچنین بیان کرد: در سال گذشته ۲٫۵ میلیون نفر از تنگه واشی بازدید کردند بنابراین استانداری مکلف به حمایت از سرمایه گذار است که اقدامات کارگروه رفع موانع تولید بر این مبنا پیگیری می شود منتهی این پرونده بیش از ۱٫۵ به نتیجه نرسیده است.

امامی امین با اشاره به قرار تصمیم گیری در مورد این پروژه با حضور دادستان و مدیرکل دادگستری گفت: امیدواریم با توجه به رویکرد رئیس قوه قضائیه مبنی بر حمایت از تولید با نگاه ویژه شاهد رفع این مشکل باشیم که البته اگر کارکنان پروژه تخلفاتی داشته باشند که نگاه ما حمایت از قانون است.

سخنان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در حالی مطرح می شود که به گفته مدیرعامل پروژه، این پروژه بدون دریافت وام و با ۱۵۰ میلیارد سرمایه گذاری احداث شده که توقف آن سبب بیکاری ۳۰۰ نفر شده است.

۷۰ درصد درآمد استان مرتبط با خدمات به ویژه موضوع گردشگری است

موضوع رونق گردشگری استان تهران در حالی در جلسات مختلف به عنوان صنعتی ارزآور مورد تأکید قرار می گیرد که به گفته پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران ۷۰ درصد درآمد استان تهران مرتبط با موضوع خدمات به ویژه موضوع گردشگری است و این امر به ویژه در شرایط کنونی تحریم های ظالمانه دشمنان و با توجه به اینکه گردشگری موتور محرکه اقتصاد استان عنوان می شود شایسته حمایت از بخش خصوصی است که سرمایه گذار بدون دریافت وام اقدام به احداث چنین پروژه ای کرده است.

تشکیک در مورد اراضی مجاور سیب لند میان منابع طبیعی و سرمایه گذار

اما احمد طاهری مدیرکل منابع طبیعی استان مشکل اصلی در ادامه فعالیت پروژه را وجود ۸ هکتار اراضی مجاور ایستگاه تله کابین عنوان می کند که باید ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سوی عوامل پروژه خسارت پرداخت شود چرا که به زعم منابع طبیعی این اراضی جز اراضی ملی است که باید تعیین تکلیف شود.

تبانی در معامله دولتی در پرونده گردشگری سیب لند وجود دارد

در ادامه حسینی نماینده دادستان تهران در مورد چرایی توقف پروژه سیب لند با بیان اینکه با اصل چنین پروژه هایی موافق هستیم افزود: در طرح های اقتصادی معمولا قوه قضائیه دخالتی ندارد و زمانی ورود پیدا می کند که سوء جریاناتی مطرح شود که در این راستا به دنبال اعلام جرم سازمان بازرسی علیه ۴۰ نفر از مدیران و کارکنان دولت و شکایت منابع طبیعی به ۴۸ هکتار اراضی ملی و اعلام جرم اداره کل میراث فرهنگی و گزارش بنیاد مسکن مبنی بر مخالفت با اجرای این طرح در آن منطقه ورود پیدا کردیم.

وی ادامه داد: با ورود قوه قضائیه روابط ناسالم مالی بین مجریان طرح و کارکنان دستگاه های اجرایی مشاهده می شود همچنین در زمینه اجرا نیز مجری طرح قرار بود در ۱۰۰ هکتار از مستثنیات پروژه را آغاز کند که پس از اجرا و پیشرفت ۵۰ درصدی، ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی به آن ها واگذار شود منتهی در ابتدا ۳۰۰ هکتار اراضی ملی واگذار می شود که از ابتدا برخلاف مصوبات پیش می رود و علت ورود دادستان همین موضوع بوده است که اصل واگذاری را زیر سوأل می برد همچنین بنیاد مسکن نیز مخالفت شدید داشته و خطرات ناشی از اجرای طرح را گوشزد می کند که مقرر شده بود جاده، بنا و تأسیساتی احداث نشود و بدون آسیب به درختان، نقل و انتقال فقط از طریق تله کابین باشد که تاکنون این امر محقق نشده است.

نماینده دادستان تهران سپس تأکید کرد: یکی از اتهامات در پرونده تبانی در معامله دولتی است که اگر ثابت شود اصل معامله را زیر سوأل می برد، ممنوعیت قانونی در بخشی از پروژه از دیگر اتهامات است که تخلفات در زمینه اجرای قرارداد نیز سبب صدور دستور توقف شده است.

مزیت های پروژه گردشگری سیب لند بیش از ایرادات آن است

طرح اختلاف در مورد ادامه فعالیت پروژه سیب لند از یک سو و طرح اختلافات و اتهامات وارده از سوی قوه قضائیه به مجریان طرح و تبانی در معامله دولتی از سوی دیگر اما و اگرهای بسیاری را پیش روی دستگاه های استانی قرار می دهد که در این زمینه انوشیروان محسنی بندپی در همین جلسه با بیان اینکه پروژه سیب لند تمامی مجوزهای لازم را از مبادی ذیربط اخذ کرده است اظهار داشت: دستگاه های دولتی هر جا که حقوق بیت المال در این طرح تضییع شده به درستی اقامه دعوی کردند اما در زمانی که در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم نباید پروژه سیب لند را متوقف کنیم.

وی با تأکید بر نظارت دستگاه قضایی بر پروژه گردشگری سیب لند بیان کرد: باید شرایط کشور را نیز در نظر بگیریم و با توجه به اینکه در شهرستان فیروزکوه با رشد منفی جمعیت روبه رو هستیم اجرای این طرح می تواند تحول آفرین باشد.

استاندار تهران افزود: واگذاری این اراضی مبتنی بر قوانین است چرا که مالک این طرح مالک زمین تلقی نمی شود و هر زمان که تخلف کند می توان زمین را باز پس گیری کرد.

محسنی بندپی با اشاره به مزیت های اقتصادی پروژه گردشگری سیب لند تصریح کرد: اشکالاتی به طرح سیب ‍ لند وارد است اما این ایرادات در مقابل مزیت های آن بسیار ناچیز است که درخواست داریم تا این طرح ادامه پیدا کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این طرح مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری در استان است و با این ادله از دستگاه قضایی درخواست می کنیم تا این پروژه ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اما و اگرهای جذب گردشگر در تنگه واشی؛ سرانجام پروژه «سیب لند» چه می شود؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.