مذاکره با آمریکایی ها یعنی تسلیم شدن / گام پنجم برجام را بر می داریم اگر …



ایسنا/کرمان معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه از اهداف آمریکایی در رابطه با اتهاماتی که مدام به ایران وارد می کنند، گفت: اکنون یک شبکه ای متشکل از برخی کشورهای منطقه، رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و دنبال یک شرایطی هستند تا حکومت را در ایران تغییر دهند و آن را نشان داده اند به طوری که هر زمان به این فرصت دست یافتند این سیاست را دنبال کرده اند.

«غلامحسین دهقانی» در حاشیه سفر به استان کرمان در گفت وگو با ایسنا، در رابطه با اینکه آیا ایران با آمریکا گفت وگو خواهد کرد؟ گفت: ما در گذشته با آمریکا گفت وگو از طریق برجام انجام داده ایم. به هرحال برجام یک سند چند جانبه بود که چند سال ایران، آمریکا و چند کشور دیگر برای آن مذاکره و در نهایت به یک اجماع رسیدند و در قطعنامه شورای امنیت تصویب و تایید شده است.

وی با بیان این مطلب که متاسفانه آمریکایی ها تعهدات خود را زیر پا گذاشتند و از برجام خارج شدند، ادامه داد: آمریکایی ها یک کار غیرقابل قبولی انجام دادند نه اینکه ما این موضوع را بگوییم بلکه بقیه اعضای برجام و حتی کشورهای غیر عضو نیز بر این موضوع تاکید دارند که اقدام آمریکا خلاف حقوق بین الملل و تعهدات خودش بود زیرا مذاکرات برای برجام صورت گرفته ضمن آنکه توسط قطعنامه شورای امنیت تایید شده بود.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه افزود: مشکلی که در مورد بحث مذاکره با آمریکا وجود دارد این است که ما در گذشته مذاکرات انجام داده بودیم و حال آنها باید برگردند به همان چهارچوب برجام یا حداقل تحریم های غیرقانونی و یک جانبه ای که آنها با آثار فرامرزی (در قانون های بین الملل این تحریم ها غیر قانونی است) بر علیه ایران وضع کردند را بردارند لذا آمریکایی ها حسن نیت نشان ندادند زیرا از یک طرف از برجام خارج شدند و از طرف دیگر تعهداتشان را در حوزه های دیگر زیر پا گذاشتند همچنین فشارهای زیادی علیه ایران، اعمال می کنند و هیچ قاعده ای را رعایت نمی کنند ضمن آنکه شاهد هستیم کشورهای دیگر را تحت فشار قرار می دهند که با ایران همکاری نکنند، و در چنین شرایطی مذاکره بی معناست.

وی اضافه کرد: حال در چنین شرایطی کسی صحبت از مذاکره خواهد کرد؟ باتوجه به اینکه خود ترامپ می گوید «آنقدر به ایران فشار وارد می کنم تا مجبور شوند با من حرف بزنند»؛ طبیعتا اگر قرار شود در چنین شرایطی صحبتی صورت گیرد معنی آن این می شود که ایران تسلیم شده است.

دهقانی تاکید کرد: ایران مخالف مذاکره با دنیا و کشورهای دیگر نیست و همواره این را نشان داده ایم که آماده مذاکره با همه کشورهای دنیا(کشورهایی که به رسمیت می شناسیم) داریم ولی در این شرایط اگر کسی بخواهد مذاکره ای با آمریکا انجام دهد طبعا معنا و مفهوم خوبی نداشته و نتیجه خوبی قطعا نخواهد داشت.

وی ادامه داد: بارها توسط مقامات مختلف کشور گفته شده که اگر آمریکایی ها در انجام تعهداتشان و مذاکره جدی هستند ابتدا باید به تعهداتشان برگردند و ما مانع آن نیستیم.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه به اهداف آمریکایی ها در رابطه با اتهاماتی که مرتبا به ایران وارد می کنند، اشاره کرد و گفت: اکنون یک شبکه ای متشکل از برخی کشورهای منطقه، رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و دنبال یک شرایطی هستند تا حکومت را در ایران تغییر دهند و آن را نشان داده اند به طوری که هر زمان به این فرصت دست یافتند این سیاست را دنبال کردند و نپذیرفتند که با ایران به عنوان یک کشور مستقل و کشوری که باید مساوی با آن برخورد کنند، رفتار کنند.

آمریکایی ها می خواهند حکومت را در ایران تغییر دهند

وی تصریح کرد: برخی از کشورها در منطقه مثل عربستان سعودی تصور می کنند که پیشرفت ایران به ضرر آنهاست. در گذشته واشنگتن سیاستشان را به آنها دیکته می کرد اما اکنون خودشان تصمیم می گیرند. سیاست های اسرائیل نیز در مورد ایران کاملا مشخص است بنابراین اگر بخواهیم هدف آنها را در یک جمله بیان کنیم این است که می خواهند حکومت را در ایران تغییر دهند اما می گویند که می خواهیم ایران رفتارش را تغییر دهد.

دهقانی با تاکید برآنکه ما هرگز اصل همکاری با کشورهای دیگر را زیر سوال نبرده ایم، اظهار کرد: شیوه و عملی که آمریکا و دیگر شرکایشان در پیش گرفته اند، شیوه اعتمادزا نیست و در شرایطی همکاری معنا دارد که به یکدیگر اعتماد داشته باشید. متاسفانه همه حرکاتی که آمریکایی ها و اروپایی ها و دیگران انجام دادند حرکت های اعتمادزدا است نه اعتمادزا.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا ایران گام های بعدی در راستای کاهش تعهداتش را برمی دارد یا خیر؟ گفت: اقداماتی که تاکنون ما انجام داده ایم در چارچوب برجام بوده است و در خود برجام این موارد دیده شده به طوری که عنوان شده اگر یک طرف به تعهداتش عمل نکرد طرف مقابل می تواند یکسری اقدامات انجام دهد و اینها با هدف تقویت برجام بوده و با هدف از بین بردن برجام نبوده است.

وی افزود: ما اعلام کرده ایم که گام پنجم برجام نیز بر می داریم منتهی براساس تحولات آینده توسط کسانی که مسئولیتی در برجام دارند، تصمیم گرفته می شود.

حسن نیتی در آمریکایی ها و اروپایی ها دیده نمی شود

دهقانی در خصوص اظهارات اخیر رییس جمهور آمریکا مبنی بر افزایش تحریم ها علیه ایران و اینکه آمریکا چه چیزی را می خواهد تحریم کند؟ به ایسنا گفت: تقریبا آمریکایی ها در هر حوزه ای که می توانستند جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده اند و دیگران نیز به آنها مشورت می دهند که کجاها را تحریم کنند و هر کاری می توانستند در این راستا انجام داده و در حال انجام دادن هستند ولی به هرحال از این طرف با توجه به اعلام سیاست های اقتصادمقاومتی توسط مقام معظم رهبری که دولت آنها را به صورت جدی دنبال می کند، جای نگرانی تا حدودی وجود ندارد البته مشکلاتی در داخل در ساختار مدیریتی و هماهنگی بین نهادها وجود دارد که باید رفع شود و باید مدنظر داشت که وقتی تحریمی اعمال می شود ممکن است در ابتدا شوکی وارد شود اما آرام آرام کشور خودش را برای مقابله با آن تحریم آماده می کند، هرچند سخت و دشوار است اما پتانسیل و ظرفیت آن در ایران برای مقابله با این روند وجود دارد زیرا آنها(منظور آمریکایی ها و اروپایی ها که گامی برنداشتند) به هیچ وجه حسن نیتی در عمل برای تغییر این شرایط نشان نداده اند.

وی ادامه داد: اروپایی ها حرف می زنند و اظهار می کنند که ما طرفدار و حامی برجام هستیم و می خواهیم برجام باقی بمانند، اما به هرحال آنها طرف های برجام هستند ما تعهداتمان را انجام داده ایم و آژانس بین المللی اتمی مرتبا این موضوع را تایید کرده که ایران تعهداتش را کامل انجام داده است ولی متاسفانه از طرف مقابل عمل یا اقدام جدی مشاهده نمی شود و مشکل اصلی اینجاست و اگر اروپایی ها جدی بودند و گام عملی برمی داشتند تا ایران از منافع اقتصادی برجام منتفع شود ایران نیز قطعا در راستای کاهش تعهداتش گام برنمی داشت.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه در پاسخ به این ابهام که در صحبت های قبلیتان گفتید دیگران به آمریکا مشاوره می دهند تا چه بخش های از ایران تحریم شود، منظور از دیگران چه کسانی هستند؟ اظهار کرد: اسرائیل، منافقین و گروه هایی که با نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند، همه در این زمینه فعال هستند و سعی بر منحرف کردن آنها(مقامات خارجی) دارند حتی راهنمایی های منحرف کننده می کنند و آنها اکنون فعالانه در خارج از کشور کار می کنند و در برخی موارد موجب منحرف کردن مقامات خارجی در تصمیم گیری هایشان می شوند.

گشایش هایی در رابطه با تحریم داور در راه است

وی در رابطه با تحریم دارو و اقدامات وزارت امور خارجه در این زمینه نیز به ایسنا گفت: وزارت امور خارجه در این حوزه و حوزه های دیگر که نیازهای خاص کشور هستند، اقداماتی انجام داده خوشبختانه گشایش هایی نیز حاصل شده است.

دهقانی با اشاره به تنوع اقلیمی استان کرمان و پتانسیل ها و ظرفیت های آن بیان کرد: استان کرمان یک استان استثنایی است و تبلوری از تاریخ ایران و فرهنگ سرزمین ماست. طبیعتا تحریم ها تاثیراتی روی وضعیت زندگی و معیشت مردم و همچنین وضعیت اقتصادی تولید کنندگان، دارد. در سفر به استان کرمان مشاهده کردیم که زیرساخت ها و ظرفیت های خیلی خوبی ایجاد شده و وظیفه ما در وزارت خارجی این است بیشتر ظرفیت های داخل کشور را به کشورهای دیگر معرفی و آنها را با ظرفیت های استان هایی همچون کرمان آشنا کنیم و سعی بر برقراری این اتصال داریم.

وی در رابطه با وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران در سال های آینده مخصوصا سال ۹۹ گفت: باید امیدوار باشیم و باید آنها نیز از این فشارهای که به ایران وارد می کنند ناامید شوند و تا زمانی که آنها این امید را داشته باشند که با این فشارها ممکن است مردم پا پس کشند و شرایط کشور به هم می ریزد؛ از اقدامات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی دست بر نخواهند داشت. باید تلاش کنیم این حالت پیش نیاید و این به نفع کشور ما نیست، بنابراین باامیدواری تلاش خود را بکنیم. ایران این پتانسیل را دارد که از این گردنه سخت عبور کند و در این راه نیز تاکنون این عبور صورت گرفته و انشالله با همکاری و هماهنگی از بقیه گردنه تحریم ها نیز گذر خواهیم کرد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مذاکره با آمریکایی ها یعنی تسلیم شدن / گام پنجم برجام را بر می داریم اگر …» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.