کمبود واکسن آنفلوآنزا در گیلان وجود ندارد



رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وضعیت واکنس آنفلوآنزا در گیلان گفت: کمبود واکنس آنفلوآنزا در گیلان نیست اما محدودیت وجود دارد.

به گزارش ایسنا، آنفلوآنزا فصلی، یک بیمار عفونی و ویروسی مسری است که به سیستم تنفسی، از جمله بینی، گلو و ریه حمله و آن را درگیر می کند. هر ساله تعدادی از افراد در سراسر جهان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزای فصلی در بیمارستان ها بستری می شوند که تعدادی از این افراد بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.

متاسفانه هر سال با پیش رو داشتن فصل سرما، ما شاهد شیوع بیماری آنفلوآنزا هستیم؛ میزان ابتلا به این بیماری در اواسط زمستان به اوج خود می رسد و با نزدیک شدن به بهار رو به کاهش می رود

همچنین ممکن است این اپیدمی(همه گیر) شود. به طور کلی، آنفلوآنزا را به عنوان یک بیماری واگیردار فصلی که در آن بسیاری از بیماران همزمان مبتلا می شوند می شناسند.

علیرضا رسایی رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: همه ساله در فصل سرما بیماری آنفلوانزا شایع می شود، این بیماری باعث به وجود آمدن عوارضی همچون احساس خستگی، گلو درد، تب و لرز، درد بدن و … برای فرد بیمار می شود.

وی با بیان اینکه عامل شیوع آنفلوآنزا ویروسی است که به وسیله هوا نیز منتقل می شود، گفت: اگر سطحی آلوده به ویروس آنفلوآنزا باشد و فردی با این سطح تماس پیدا کند و دست خود را به چشم یا دهان خود بزند، به این بیماری دچار می شود.

گروه های پرخطر واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر رعایت نکات فردی و بهداشتی جهت جلوگیری از ویروس آنفلوآنزا، تصریح کرد: برای گروه پزشکی و بیماران خاص، واکسن تهیه می شود، ولی بقیه بیماران می توانند با مراجعه به پزشک و گرفتن نسخه، واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

رسایی در خصوص راه های پیشگیری از آنفلوآنزا، افزود: برای پیشگیری از این بیماری باید دست های خود را در طول روز چندین بار با آب و صابون شست و همچنین از تماس دست های آلوده با چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.

وی با بیان اینکه در بیماری هایی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوانزا افزایش می یابد، گفت: لازم است گروه های پرخطر واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

واکنس زدن به معنای عدم ابتلا به آنفلوآنزا نیست

رسایی در پاسخ به این سوال که چرا افرادی که از واکسن آنفلوآنزا استفاده کرده اند، دچار این ویروس می شوند؟ افزود: واکنس زدن به معنای مبتلا نشدن به آنفلوآنزا نیست، بلکه واکسن آنفلوآنزا، در برابر ویروس هایی از بدن حمایت می کند که احتمال بیشتری برای ایجاد آن در یک سال وجود دارد؛ اما ممکن است با نوعی از ویروس مواجه شویم که با ویروس های فصلی واکسن، متفاوت باشد.

وی با اشاره به وضعیت واکنس آنفلوآنزا در گیلان اضافه کرد: کمبود واکنس آنفلوآنرا در گیلان نیست اما محدودیت وجود دارد.

رسایی با اشاره به شروع فصل سرد و بازگشایی مدارس، افزود: بهتر است که افراد برای تزریق این واکسن اقدام کنند. اگر یک دانش آموز مبتلا شود، بقیه هم کلاسی های خودش را مبتلا خواهد کرد و این دانش آموزان، ویروس را به خانواده خود منتقل می کنند و به این صورت، باعث همه گیری این ویروس می شویم.

رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در سال گذشته هزار و ۴۹۶ بیمار آنفلوآنزا در گیلان بستری شدند گفت: از این تعداد از ۵۶۳ بیمار نمونه تهیه و به تهران ارسال شد که از مجموع این تعداد ۱۳۷ بیمار به آنفلوآنزا فوق حاد مبتلا بود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در کمبود واکسن آنفلوآنزا در گیلان وجود ندارد

گفتگو با هوش مصنوعی