اجرای عملیات بیابان زدایی در ۳۰ هکتار از اراضی بیابانی اردستان



رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردستان، گفت: حدود ۳۰ هکتار از اراضی بیابانی شهرستان اردستان طرح بادشکن زنده و قلمه زنی درخت تاغ با اعتبار ۶۳۰ میلیون ریال از اعتبارات استان اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا - مجید خداپرستان ظهر امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کاهش سطح بیابان های استان و احیای آن ها به طرق مختلف همواره یکی از برنامه های مهم این اداره بوده است و این برنامه برای سال های آتی نیز ادامه خواهد داشت.



وی افزود: به تازگی حدود ۳۰ هکتار از اراضی بیابانی شهرستان اردستان در طرح بادشکن زنده و قلمه زنی درخت تاغ با اعتبار ۶۳۰ میلیون ریال از اعتبارات استان اجرایی شده است.



رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردستان، اضافه کرد: در سطح شهرستان اردستان با مساحت ۱۲۰۰ هزار هکتار وسعت حدودا ۶۰۰ هزار هکتار منطقه بیابانی و نیمه بیابانی وجود دارد. در سال های گذشته با طراح های بیابان زدایی که اجرا شده تقریبا ۹۰ هزار هکتار تاغ زار وجود دارد که از شرق تا غرب شهرستان کشیده شده است.



خداپرستان با بیان اینکه در شهرستان اردستان کانون بحران درجه یک وجود ندارد، گفت: بیشتر بحران هایی که در شهرستان وجود دارد درجه دو و سه است و محل جابجایی رسوب گذاری است که وارد عرصه می شود.



وی با اشاره به خشک سالی هایی که چند سال اخیر در منطقه اتفاق افتاده است، گفت: آن چنان که باید زاد و ولد طبیعی درختان تاغ در منطقه بیابانی شهرستان انجام نشده و مجبور شدیم عملیات بیابان زدایی را به صورت قلمه زنی در منطقه موغار اجرا کنیم.



رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردستان ادامه اجرایی بیابان زدایی در شهرستان را ملزم اعتبارات ستاد بحران عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ریزگرد در منطقه وجود دارد باید پیش بینی های لازم در این خصوص انجام شود.



خداپرستان با بیان اینکه در هر هکتار بیابان باید حدودا ۱۵۰ تا ۲۰۰ اصله تاغ وجود داشته باشد، گفت: عرصه هایی در منطقه وجود دارد که تراکم طاق آن ها بیش از ۹۰۰ اصله تاغ می رسد برای همین موضوع پرورش تاغ زار متوقف و ممنوع شده است.



وی چوب و درخت تاغ را ارزشمند عنوان کرد و گفت: به شدت با کسانی که در بحث قاچاق چوب تاغ در شهرستان فعالیت کنند برخورد می کنیم. درختان تاغ اگر در مناطق شهرستان وجود نداشت قطعا بسیاری از خانه ها و اماکنی که در مسیر بیابان قرار داشت زیر شن زارها دفع می شدند.



رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری اردستان در خصوص مبارزه با آفات گفت: با توجه به اینکه طرح لانه کوبی و مبارزه با آفات در اواسط اسفندماه شروع می شود مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال اعتبار برای مبارزه با آفات برنامه ریزی شده که با هماهنگی شبکه بهداشت و درمان اجرا می شود. همچنین قرار است بیش از ۲۰۰ هکتار لانه کوبی موش های صحرایی را در فروردین ماه انجام دهیم.



خداپرستان با بیان اینکه ملخ کوهاندار از جمله آفات مناطق گرمسیری است که از یک تا پنج سال وجود دارد، گفت: پنج کانون ملخ کوهاندار در شهرستان شناسایی شده که در دو سال گذشته طغیان نکرده است. هر قسمت از شهرستان که تاغ زار وجود داشته باشد موش های صحرایی نیز وجود دارد، بنابراین آمار دقیقی از کانون موش وجود ندارد.



انتهای پیام

پرسش و پاسخ در اجرای عملیات بیابان زدایی در ۳۰ هکتار از اراضی بیابانی اردستان

گفتگو با هوش مصنوعی