آمریکا از جشن «سالگرد صلح مصر و اسرائیل» میزبانی کرد



وزارت خارجه آمریکا در حالی که گمانه زنی ها درباره طرح واشنگتن برای مذاکرات سازش موسوم به «معامله قرن» تشدید شده، مراسمی را برای بزرگداشت چهلمین سالگرد امضای پیمان صلح بین قاهره و تل آویو برگزار کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا شامگاه روز سه شنبه میزبان مراسمی با حضور سفرای مصر و رژیم صهیونیستی بود و در این مراسم چهلمین سالگرد امضای پیمان صلح بین قاهره و تل آویو جشن گرفته شد.

بیست و ششم مارس ۱۹۷۹ با حضور «جیمی کارتر» رئیس جمهور آمریکا، «انور سادات» رئیس جمهور مصر و «مناخیم بگین» نخست وزیر رژیم صهیونیستی «پیمان صلح اسرائیل و مصر» در واشنگتن به امضا رسید تا اولین پیمان صلح بین رژیم صهیونیستی با یک کشور عربی بعد از تاسیس این رژیم جعلی منعقد شود.

پیشتر در تاریخ ۱۷ دسامبر ۱۹۷۸ «پیمان کمپ دیوید» پس از دوازده روز مذاکرات مخفی و با میانجیگری واشنگتن در کمپ دیوید که یکی از استراحتگاه های ریاست جمهوری آمریکا است نهایی شد و سپس در کاخ سفید با حضور کارتر، سادات و بگین به امضای نهایی رسیده بود.

وزارت خارجه آمریکا و «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور درباره مراسم سه شنبه شب در واشنگتن که با حضور سفرای مصر و رژیم صهیونیستی برگزار شد، دو بیانیه جداگانه منتشر کردند.



مراسم پیمان صلح مصر و رژیم صهیونیستی با حضور سفرای قاهره و تل آویو در واشنگتن

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «مایکل آر. پامپئو وزیر خارجه میزبان مراسمی برای گرامیداشت ۴۰ سال صلح بین جمهوری عربی مصر و حکومت اسرائیل بود. ۲۶ مارس ۱۹۷۹ پیمان صلح اسرائیل-مصر توسط انور سادات رئیس جمهور مصر و مناخیم بگین نخست وزیر اسرائیل با جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا در کاخ سفید امضا شد، پیمانی که یکی از بزرگ ترین دستاوردهای دیپلماتیک در قرن بیستم بود».

طبق این بیانیه، «ران درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا و «یاسر رضا» سفیر مصر در آمریکا از جمله میهمانان مراسم واشنگتن بودند.

پامپئو در این مراسم از آنچه که «شجاعت مصر و اسرائیل» برای انعقاد پیمان صلح خواند، صحبت کرد و این پیمان را نشاندهنده عزم آنها برای صلح پایدار در منطقه توصیف کرد.

وزیر خارجه آمریکا بعد از این مراسم در توئیتی نوشت: «امروز افتخار این را داشتم که از مراسم گرامیداشت چهلمین سال پیمان صلح مصر و اسرائیل میزبانی کنم، پیمانی که یکی از بزرگ ترین دستاوردهای دیپلماتیک قرن بیستم بود. این پیمان، مثالی درخشان از فرصت هایی است که می تواند در نتیجه مذاکره، سازش و همکاری حاصل شود».

برگزاری این مراسم در شرایطی صورت گرفته که دولت آمریکا در نظر دارد طرح مدنظر خود برای مذاکرات سازش بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیان را بعد از ماه رمضان رونمایی کند؛ طرحی که به «معامله قرن» موسوم شده است.

مراسم وزارت خارجه آمریکا یک روز بعد از گمانه زنی ها درباره تدارک واشنگتن برای تروریستی نامیدن گروه «اخوان المسلمین» برگزار شد، اقدامی که طبق گزارش ها «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در سفر اخیر به واشنگتن از «دونالد ترامپ» آن را خواستار شده بود.

انتهای پیام/ق

پرسش و پاسخ در آمریکا از جشن «سالگرد صلح مصر و اسرائیل» میزبانی کرد

گفتگو با هوش مصنوعی