تحقق اهداف کمی بازسازی مسکن روستایی با استفاده از اقساط بازگشتی مسکن مهر



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عزیز الله مهدیان معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مصاحبه با این خبرگزاری در تاریخ ۱۶ فروردین ماه گفت: «پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی وام مسکن روستایی برای سال ۹۹ به شورای پول و اعتبار ارائه شده است تا سقف تسهیلات مسکن روستایی از ۴۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان برسد».

*تا سال ۱۴۰۵، ۷۵ درصد مسکن روستایی کشور مقاوم سازی خواهد شد

همچنین مهدیان در مصاحبه ای دیگر در تاریخ ۲۰ فروردین ماه با بیان این که از سال ۸۴، بهسازی و نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است، گفت: «تاکنون یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد با بانک ها قرارداد صورت گرفته که از این تعداد یک میلیون و ۷۳۴ هزار واحد تمام شده و روستاییان در این واحدها ساکن شده اند».

وی با اشاره به این که حدود ۴۵۰ هزار واحد مناطق سانحه دیده از سیل و زلزله بازسازی شده است، اظهار کرد: «از ابتدای آغاز طرح بازسازی و بهسازی مسکن روستایی کشور ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مقاوم سازی شده است و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا سال ۱۴۰۵، حدود ۷۵ درصد از واحدهای مسکن روستایی کشور مقاوم سازی خواهد شد».

*تکلیف دولت ها برای بهسازی و نوسازی حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در سال

به گزارش فارس، براساس قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه، دولت ها مکلف به بهسازی و نوسازی حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد ۵ درصد شده اند. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دولت های نهم و دهم، با معرفی بیش از یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد مسکن روستایی به بانک های عامل تسهیلات لازم برای مقاوم سازی آن ها را فراهم کرد. اما در دولت یازدهم و دوازدهم این روند بسیار کند شد. در حالی که می بایست در این ۶ سال، یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد روستایی بازسازی و نوسازی می شد و میزان واحدهای مقاوم شده با وام مسکن روستایی به بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد می رسید، تاکنون یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد با بانک ها قرارداد صورت گرفته است.

لازم به ذکر است بنابر سرشماری سال۹۵، ۵ میلیون و ۳۷۸ هزار واحد مسکن روستایی در کشور وجود دارد، این در حالی است که تعداد خانواده های روستایی کشور ۶ میلیون و ۵۲ هزار واحد روستایی است. بنابراین کمبود ۶۷۴ هزار واحدی در مناطق روستایی وجود دارد.

در همین راستا مقداد همتی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: در سال جهش تولید، روستاهای کشور به عنوان قطب اصلی تولید محصولات کشاورزی و دامپروری باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند و تامین نیازهای اساسی روستاییان مانند مسکن امری ضروری است. بهبود وضعیت اشتغال در روستاها و همچنین تسهیل تامین مسکن می تواند مشوق بسیاری از جوانان روستایی برای ادامه زندگی در روستاها باشد. در این شرایط تسهیلات ساخت مسکن روستایی می توان نقش مهمی ایفا کند.

*کاهش خسارات ناشی از حوادث طبیعی با نوسازی واحدهای غیرمقاوم روستایی

همتی به خسارات ناشی از غیر مقاوم بودن واحدهای مسکن روستایی اشاره کرد و گفت: با توجه به حادثه خیز بودن کشورمان، مقاوم سازی واحدهای آسیب پذیر اهمیت بسیاری دارد، چنانچه واحدهایی که بازسازی شده اند، معمولا در حوادثی چون سیل و زلزله آسیب ندیده اند و خسارات جانی نداشته اند. عموما بعد از هر حادثه و خسارات مادی و جانی بسیار، دستگاه های مختلف با زحمت و دشواری شروع به بازسازی واحدهای تخریب شده می پردازند. در حالی که اگر به موقع اقدام شده بود، خسارات جبران ناپذیر مالی رخ نمی داد و با هزینه کمتر بازسازی ها صورت می گرفت.

*پیشنهاد استفاده از اقساط بازگشتی مسکن مهر برای افزایش وام مسکن روستایی

مشاور وزیر مسکن در دولت های نهم و دهم افزود: افزایش قیمت نهاده های تولید در سال جاری هزینه ساخت مسکن را افزایش داده است و تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی دیگر کفاف نوسازی یک واحد روستایی را نمی دهد و بهتر است این رقم تا ۶۰ میلیون تومان افزایش یابد.

همتی در مورد منابع لازم برای این تسهیلات گفت: سالانه حدود ۶ هزار میلیارد تومان از اقساط بازگشتی مسکن مهر به بانک مسکن توسط مردم برگشت داده می شود و تاکنون این رقم باید به بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده باشد. لذا تخصیص ۱۲ هزار میلیارد تومان از این اقساط برای مسکن روستایی کاملا امکان پذیر است و بار مالی بر دوش دولت ندارد. بر همین اساس و با استفاده از این منابع می توان صندوقی تشکیل داد که اقساط وام های مسکن روستایی به این صندوق برگردند و از همان صندوق جریان بازسازی مسکن روستایی ادامه داشته باشد.

*برای تحقق مقاوم سازی ۷۵ درصد مسکن روستایی بازسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد ضروری است

همتی در مورد هدف گذاری مقاوم سازی ۷۵ درصد واحدهای روستایی تا پایان سال ۱۴۰۵ نیز گفت: این هدف دور از دسترس نیست؛ به شرط آن که میزان مقاوم سازی واحدهای روستایی مانند سال های اخیر نباشد و تکلیف نوسازی ۲۰۰ هزار واحد در سال اجرا شود. متاسفانه در سال های اخیر توجه لازم به این امر نشد و در بعضی از سال ها سهمیه ای برای وام های قرض الحسنه مسکن روستایی تخصیص داده نشد.

این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به نقش تولید مسکن در رونق سایر بخش های اقتصاد گفت: تولید مسکن هم ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارد و هم می تواند سایر بخش های اقتصاد را به تحرک وادارد، زیرا پیوندهای گسترده بسیاری با سایر صنایع تولیدی کشور دارد. مخصوصا اینکه نهاده های مورد نیاز برای تولید مسکن داخلی است و در شرایط تحریمی کشور به عنوان یکی از اولویت های سیاستگذاری می تواند مورد توجه قرار گیرد. در این بین تولید مسکن روستایی بدون دخالت دولت، توسط خود روستاییان انجام می شود و نیازی به ایجاد خدمات روبنایی و زیر بنایی ندارد. لذا اگر تسهیلات مورد نظر تامین شود و در اختیار روستاییان قرار گیرد، هم از خسارات ناشی از حوادث طبیعی جلوگیری می شود و هم اقتصاد کشور از مزایای تولید مسکن بهره مند خواهد شد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تحقق اهداف کمی بازسازی مسکن روستایی با استفاده از اقساط بازگشتی مسکن مهر» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.