وحدت بین حوزه و دانشگاه با جلسات تشریفاتی میسر نمی شود



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان؛ آیت الله مصطفی محامی در همایش محوری هفته وحدت حوزه و دانشگاه در محل تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان به قرائت و ترجمه حدیثی از پیامبر گرامی اسلام پرداخت و اظهار داشت: نبی گرامی اسلام (ص) بیان فرموده دو گروه از امت من، اگر صالح شوند، امتم صالح می شوند و اگر فاسد شوند، امتم فاسد می شوندو آن دو گروه عالمان و حاکمان هستند.

امام جمعه زاهدان افزود: علما همه دانشمندان در رشته های مختلف را شامل می شود و فرزندان جامعه اسلامی در هر عرصه علمی باید تلاش کرده و از هم پیشی بگیرند تا نسل جدیدی از عالمان فرهیخته را تربیت کنند.

وی بیان کرد: ائمه دین همواره به آموزش و تحصیل علم تاکید داشته اند و جامعه اسلامی باید در همه علوم سرآمد باشد و هر علمی که برای پیشرفت جامعه اسلامی مؤثر باشد تحصیل آن واجب است.

آیت الله محامی ادامه داد: برگزاری جلسات سالیانه آن هم به صورت نمادین، بدون گفتمان و سخنران محور به نوعی عرصه تبلیغی یک جانبه است و با این گونه برنامه ها وحدت بین حوزه و دانشگاه میسر نمی شود.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: باید در این زمینه ارزیابی لازم را انجام داده و مشخص کنیم که در حوزه وحدت بین حوزه و دانشگاه چه نمره ای کسب می کنیم.

وی گفت: متأسفانه با گذشت بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب فرصت های زیادی را از دست داده ایم و تازه به دنبال طرح و برنامه هستیم بدون اینکه فعالیت عملیاتی چندانی صورت گرفته باشد. حرف ها و طرح های ارائه شده از سوی مسئولان مطلوب است اما باید دید محصول و خروجی کار تا چه مقدار اتفاق افتاده است.

این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار داشت: سخنرانی اساتید حوزه علمیه در دانشگاه و بالعکس سخنرانی استاد دانشگاه در حوزه های علمیه تنها قسمتی کوچک از وحدت عملی بین حوزه و دانشگاه است و باید راهکارهای ارائه شده در این جهت را دنبال و با نتیجه برسانیم.

آیت الله محامی افزود: سعادت جامعه اسلامی هدف و مسئولیت مشترک ماست که باید در این جهت تقسیم کار انجام و هر کس در حوزه فعالیتی خود تلاش کند زیرا با همراهی، همدلی و هم افزایی، بهره وری در کار افزایش می یابد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان بیان کرد: متأسفانه جامعه ما با آسیب هایی در عرصه های مختلف فرهنگی، اداری و اقتصادی روبروست اما متأسفانه تعداد پروژه های مشترک تحقیقاتی در هر یک از این عرصه ها کم و در مواردی اصلا وجود ندارد.

وی ادامه داد: در مقوله های مختلفی از جمله تصمیم گیری، ارائه راهکار و برنامه ریزی جهت اقدام نیاز به کار مشترک وجود دارد زیرا با توجه به تفاوت دیدگاه ها، مسائل از منظرهای مختلف بررسی و سپس برای اجرا تقسیم کار صورت می گیرد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی تعامل و همکاری بین حوزه های علمیه و دانشگاه ها پایین است که امیدواریم در سال های آینده هسته های مشترکی در موضوعات مهم و کاربردی بر اساس توانمندی های مشترک شکل بگیرد.

امام جمعه زاهدان گفت: زندگی، سیره، منش، رفتار و گفتار شهیدانی چون شهید مفتح، شهید مطهری و شهید بهشتی مظهر و تجلی وحدت حوزه و دانشگاه است که باید شناخت کاملی از چنین الگوهای ارزشمندی داشته باشیم.

پرسش و پاسخ در وحدت بین حوزه و دانشگاه با جلسات تشریفاتی میسر نمی شود

گفتگو با هوش مصنوعی