وجوه شخصیتی و علمی آیت الله ممدوحی هنوز ناشناخته است



به گزارش خبرنگار مهر، به همت خانه اندیشه حوزه هنری، مرکز پژوهش های انتشارات بنیان مرصوص و اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، نشست بررسی بخش توحید از کتاب «عیان و نهان در گستره هستی» همزمان با اربعین عالم ربانی آیت الله ممدوحی (ره) به همراه برپایی نماکتاب آثار این فیلسوف اسلامی، پنج شنبه ۱۵ آبان از طریق شبکه زاگرس و در فضای مجازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست از تابلو نقاشی چهره آیت الله ممدوحی اثر هنرمند کرمانشاهی، فائزه غلامی، و از کتاب «فإنی قریب» (شرح آرای عرفانی آن عالم مرحوم، اثر محمد خیاط زنجانی) رونمایی شد.

حجت الاسلام صادق ایرانی، مدیر حوزه علمیه استان کرمانشاه، در این نشست گفت: آیت الله ممدوحی در معرض فرصت های زیادی بود ولی رسالت خود را در درس و علم قرار داد و در موضوعاتی وارد شد که کمتر کسی جرئت بیان آنها را داشت، ولی در عین حال اگر تکلیف بود در مجلس خبرگان هم شرکت کرد.

وی افزود: علما را با آثارشان می شناسند و این کتاب گرچه همه وجوه شخصیتی او را نشان نمی دهد و می تواند شناسنامه علمی آیت الله ممدوحی باشد. همچنین ایشان دارای قلم روان و بیان رسایی بودند که کمتر کسی به آن شبیه است.

عباس زین العابدینی، عضو هیئت علمی دانشگاه رازی دیگر سخنران این برنامه بود که ضمن بیان خاطره ای گفت: از ایام نوجوانی با سخنرانی های ایشان آشنا شدم و برخی مباحث فلسفی را با بیانی روشن و استفاده از تمثیلات مطرح می کردند و در این کار تبحر داشتند.

وی در ادامه به مقدمه کتاب «عیان ونهان در گستره هستی» اشاره کرد و گفت: هویت اصلی این اثر عرفان نظری است و خوش بیان و خوش قلمی به بیان جذاب به خواننده برای فهم پیچیدگی های بحث کمک کردند و از این جهت نکات بیانی تازه ای را در آموزش عرفان و فلسفه مطرح کرده اند.

وی ادامه داد: در دوران معاصر تمرکز علما بر عرفان نظری است در حالی که ماهیت اصلی عرفان عملی است نه نظری، و عرفان عملی است که عرفان نظری را تحقق بخشیده است.

حجت الاسلام محمد شجاعی، آخرین سخنران این نشست بود که در خصوص معنای هستی و وجود بر اساس کتاب «عیان و نهان در گستره هستی» پرداخت و گفت: مشکل بعضی فیلسوفان غربی این است که نتوانستند هستی را خوب تصور کنند و در نتیجه از دین دور شدند.

وی ادامه داد: در این کتاب بر اساس تقابل وجود و عدم، هستی بی نهایت، یکتا، ازلی و ابدی و بی نیاز مطلق معرفی می شود و با این تصور از وجود است که به فهم سوره توحید نائل می شویم.

وی در پایان گفت: آیت الله ممدوحی هنوز از نظر شناخت در جامعه دارای مظلومیت است و باید آثار ایشان را به جامعه معرفی کنیم.

پرسش و پاسخ در وجوه شخصیتی و علمی آیت الله ممدوحی هنوز ناشناخته است

گفتگو با هوش مصنوعی