یک تناقض در توزیع اقلام بهداشتی / ۲۶۸ هزار لیتر الکل طبی وارد شد



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: از ابتدای روزهای شیوع کرونا در خراسان رضوی، موضوع کمبود اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم همواره مطرح می شد.

در این مدت مراکز عرضه این محصولات که عمدتا شامل داروخانه ها می شد، همواره در مراجعات مردم، کمبود اقلام و ندانستن از وضعیت توزیع را مطرح می کردند.

برای روشن شدن وضعیت تهیه و توزیع اقلام به سراغ علی غفوری مقدم، معاون امور بازرگانی سازمان صمت خراسان رضوی رفتیم.

توزیع اقلام بهداشتی دست ما نیست، فقط نظارت می کنیم

غفوری مقدم در خصوص توزیع ماسک و گلایه هایی که مردم از نبود آن دارند، گفت: محوریت توزیع این اقلام با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و چند شرکت پخش دارویی مدیریت توزیع آن ها را برعهده دارند.

وی افزود: البته نظارت بر امور این شرکت های پخش دارویی با سازمان صنعت و معدن استان است. بخشی از اقلام مانند الکل و محلول های ضدعفونی کننده به طور روزانه توزیع می شوند و ما بازرس هایی را در محل های توزیع محصولات می فرستیم تا فرآیند توزیع الکل و محلول های ضدعفونی کننده را بازرسی کرده و مطمئن شوند تا محصولات به دست مصرف کنندگان می رسد.

میدرضا رحیمی، مسئول کارگروه اطلاع رسانی عمومی بیماری کووید -۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار ما این دانشگاه را را مصرف کننده این اقلام دانست.

علوم پزشکی تنها مصرف کننده اقلام بهداشتی است

وی بیان کرد: ما همچون سایر مراکز نیاز به این محصولات داریم و مصرف کننده هستیم و توزیع این اقلام بهداشتی در دست ما نیست.

برای پیگیری این موضوع که بالاخره توزیع این اقلام در اختیار کیست، به سراغ علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی رفتیم.

وزارت بهداشت، ‬ توزیع را در اختیار شرکت های پخش قرار داده است

رسولیان در خصوص علت کمبود اقلام بهداشتی و نحوه توزیع آن در استان، اظهار کرد: فرایند توزیع الکل، مواد ضدعفونی کننده و ماسک از طرف وزارت بهداشت و در ستاد ملی تصمیم گیری و توزیع، به شرکت های پخش داده شده است.

وی با بیان اینکه استان ها اختیاری ندارند که اقلام را چگونه توزیع کنند، بیان کرد: البته از دیروز ابلاغیه ای زده شده که سازمان صنعت نظارت بر توزیع نظارت داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: مواد ضدعفونی و ماسک ها به مجوزهایی نیاز دارد که همه اینها دست وزارت بهداشت است از همین رو توزیع هم دست خودشان است. البته شاید وزارت بهداشت با توجه به نیاز استان ها مرکزیت توزیع را در اختیار دارد تا بر اساس نیاز توزیع کند.

وارد کردن ۲۶۷ هزار لیتر مواد ضدعفونی به استان از ابتدای اسفندماه

وی با بیان اینکه در کنار نظارت تهران، ما نیز در ستاد استانی فعالیت هایی را انجام داده ایم، بیان کرد: در گام اول، واحدهای الکل را شناسایی و مشکلات و موانع و تأمین مالی و صدور مجوزها را حل کردیم. فعالیت این واحدها را از ۱۳ هزار لیتر تولید به ۲۳ هزار لیتر رساندیم که با تلاش های انجام شده به ۳۰ هزار لیتر نیز خواهد رسید. همچنین از ابتدای اسفند ۲۶۷ هزار لیتر مواد ضدعفونی به استان وارد کرده ایم.

رسولیان با بیان اینکه ۷ مجوز برای تهیه مواد ضدعفونی به واحدها داده شده که تعداد واحدها با این مجوزها به ۱۸ رسیده است، افزود: برای تأمین ماسک، واحدی را خودمان فعال کردیم که روزانه ۶۰ هزار ماسک تولید می شود، اظهار کرد: همچنین با ماسک هایی که از احتکارکنندگان ثبت و ضبط شد و تأمین هایی که داشتیم، در مجموع ۷۴۰ هزار ماسک را خودمان به صورت مستقل در استان عرضه کردیم.

وی بیان کرد: از این تعداد، ۴۳۰ هزار را رایگان در اختیار علوم پزشکی قرار دادیم و بقیه از طریق فرمانداری ها در اختیار مراکز درمانی که ضروری بوده، داده شده است. غیر از این، یک واحد تولید کننده ماسک N۹۵ نیز با همکاری شهرداری ایجاد شده قرار است روزانه شش هزار ماسک تولید کند که اینها بین دانشگاه علوم پزشکی توزیع می شود.

معاون استاندار خراسان رضوی در خصوص تأمین دستکش نیز بیان کرد: حدود سه میلیون و ۶۰۰ دستکش را در سطح مراکز بهداشتی و داروخانه ها استان عرضه کردیم، همچنین تب سنج، کلاه، شیلد محافظ صورت، کاور، ملافه و.. از دیگر اقلامی بود که توزیع کردیم.

وی بیان کرد: امیدواریم با راه اندازی واحد جدید و تأمین ماشین آلات، بتوانیم روزانه ۶۰ هزار ماسک را تولید و مشکل ماسک را حل کرده و در اختیار بخش های مرتبط قرار دهیم. همچنین تولیدی های مهم پوشاک را شناسایی کردیم تا ماسک غیر پزشکی برای استفاده مردم تولید شود که بر این اساس حدود ۱۰۰ هزار در بازار توزیع خواهد شد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «یک تناقض در توزیع اقلام بهداشتی / ۲۶۸ هزار لیتر الکل طبی وارد شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.