تولید مرورگر مخصوص، موجب کنترل اصولی کودکان در فضای مجازی می شود



ایسنا/اردبیل یک پژوهشگر رسانه گفت: از جمله مواردی که موجب کنترل اصولی کودکان در استفاده از فضای مجازی می شود، تولید مرورگرهای مخصوص کودکان است.

محمدباقر سپهری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: با این مرورگرها، کودکان می توانند با هدایت والدین فقط از مسیر مورد تأیید استفاده کنند که باید مطالب و متون آن هم در حد کودکان مثل فیلم های کارتونی، نقاشی، بازی های کودکانه باشد.

وی تشریح کرد: با این وضعیت می توان امیدوار بود که مفاهیمی همچون پرخاشگری، خشونت، موضوعات جنسی و … در آن وجود ندارد و کودکان در حد و اندازه سنی خود مطلب دریافت می کنند.

سپهری اضافه کرد: در واقع دسترسی به اطلاعاتی که از ظرفیت های ذهنی و فکری کودکان فراتر است می تواند ایجاد استرس و اضطراب کند برای مثال وقتی یک کودک با مسائل جنسی آشنایی ندارد وقتی با مفاهیم و مطالب جنسی (عکس، فیلم و..) روبرو می شود چون در بک گراند ذهنی اش چنین مفاهیمی وجود ندارد بنابراین نمی تواند در طبقه بندی ذهنی اش آن را قرار دهد و چون به بلوغ جنسی نرسیده و حس و نیاز درونی ندارد ممکن است که مفهوم ذهنی خدشه دار از مسائل جنسی شکل گیرد یا به بلوغ زودرس برسد یا به سردمزاجی دچار شده و روابط جنسی آینده را خراب تر کند که دلیل اصلی دستیابی به اطلاعات در زمان نامناسب و پیش از موعد سنی بوده است.

وی با بیان اینکه مسائلی هم که زمینه و تکست آنها پرخاشگرانه است با استفاده از فضای مجازی می تواند آسیب زیادی به کودک وارد کند، ادامه داد: مشاهده درگیری خیابانی و نزاع ها می تواند ذهن کودک را درگیر خودکرده و در تقویت روحیه پرخاشگری بسیار تأثیرگذار باشد.

فضای مجازی چگونه کودکان را پرخاشگر می کند؟

سپهری تشریح کرد: دیدن صحنه های پرخاشگرانه به صورت مکرر باعث کاهش اضطراب شده و می تواند در مدت کوتاهی، کودک خود را با پرخاشگری ها همانندسازی کرده و صحنه هایی را که قبلا دیده در برابر دیگران اجرا کند که در این صورت یا به دیگران آسیب می رساند یا خودش آسیب خواهد دید.

این پژوهشگر رسانه تصریح کرد: مورد دیگر به مسئله خواب کودکان مربوط می شود و آن زمانی است که کودک دیروقت می خوابد و اگر در فضای مجازی باشد طبیعتا مشکل دوچندان می شود.

وی با بیان اینکه این مسئله در رشد جسمی و سلامتی به شدت ایجاد مشکل می کند، بیان کرد: این گونه کودکان به راحتی عصبی می شوند، زودرنج هستند و افزایش قد آنها کمتر می شود، معمولا از افسردگی و اضطراب رنج می برند و بدنشان مختل می شود بنابراین در این زمینه والدین باید بسیار حساس باشند و از راه های مختلف تشویقی یا محروم کردن استفاده کنند و فرزندان خود را مجبور به خوابیدن در ساعت های معمول بکنند.

به گفته سپهری، خانواده اصولا باید تا ۱۲ سالگی دسترسی کودک به فضای مجازی خصوصا شبکه های اجتماعی، سایت ها و پیج های بزرگسالان، فیلم و سریال ها و … کنترل کنند و بعد از آن تا ۱۸ سالگی با نظارت و کنترل پیش بروند و بعد از ۱۸ سالگی امکان کنترل تقریبا باید به صفر برسد چرا که ادامه نظارت و کنترل آسیب شدیدی بر رابطه والدین و فرزندان وارد خواهد کرد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تولید مرورگر مخصوص، موجب کنترل اصولی کودکان در فضای مجازی می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.