برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر امروز در همایش شوراهای استان و روز بزرگداشت شوراها اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در روستاها و دهیاری ها هزینه شده است. استان مرکزی استان پهناور و پر روستایی نیست و تنها ۱٫۸ درصد از مساحت کل کشور مربوط به استان است و ۲درصد تولیدات کشاورزی به استان اختصاص دارد و با این وضعیت رتبه دوم در اجرای پروژه ها در سطح کشور و رتبه نخست در تعریف پروژه های جدید و راهبردی برای استان مرکزی است.

وی افزود: در سطح شهرها بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده است و لزوما طرح عمرانی نبوده است. سال ۱۴۰۱ نیز ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان دولت در بخش عمرانی هزینه کرد که ۲۰ درصد بیشتر از مجموعه بودجه عمرانی سال قبل هزینه کرده است و برای امسال ۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ طی شش سال تنها ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد، اما در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۰ درصد بیش از شش سال گذشته بودجه عمرانی وارد استان شده است. برای نخستین بار در تاریخ استان به اندازه ۱۰ سال در حوزه راهداری و به اندازه ۱۳ سال در حوزه عمران سلامت استان کار شده است و تعدادی از پروژه ها شبانه روزی شدند.

وی تأکید کرد: هر چند زبان شوراها و مدیریت شهرها هم مانند زبان دولت در بیان موفقیت ها نارسا است به طوری که پروژه امام خمینی(ره) اراک به عنوان بزرگ ترین پروژه تاریخ مدیریت استان و شهری بدون مراسم افتتاح شد که این نارسایی و عدم اطلاع رسانی مناسب را نشان می دهد.

مخلص الائمه بیان کرد: مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند. شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه گفتمان نظام اداری؛ نظام مسئله محور نتیجه گراست و این مهم در استان دنبال شده است، گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهر و روستاها داشته باشیم موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیت نیز در کارنامه نظام ثبت می شود. شوراها باید در بیان دستاورهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند. برای ایجاد رقابت در سطح استان نیاز است شوراها برنامه های روستاهای مربوطه را اطلاع رسانی کنند و اطلاع رسانی باید پیوست تبلیغاتی داشته باشد.

استاندار مرکزی بیان کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی جزو کم مشکل ترین استان ها در بحث تأمین زیرساخت ها است، اما همچنان پیگیری ها در حوزه مسکن انجام می شود. تعداد اندکی از استان ها نگاه کسب درآمد سنگینی را بر بحث نهضت ملی حاکم می کنند، اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن وجود داشته است.

وی با اشاره به خسارتی که معادن وارد می کنند عنوان کرد: یکی از مشکلات شورای معادن روستا و کشور این است که شکایت از برخی معادن را ثبت نکردند، در حالی که باید پیگیری و شکایت شود. شوراها باید از معادنی که خسارت به همراه دارند نیز شکایت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به توجه به مناطق حاشیه نشین خاطرنشان کرد: برخی از شهرها با پدیده حاشیه نشینی به صورت جدی درگیر هستند. توجه به مناطق حاشیه ای جزو سیاست های مهم نظام است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

۸۰۲ شورای استان ۶۴۵ شورا شناسه ملی دریافت کرده اند

علی اکبر اسدی در این نشست اظهار داشت: از ۸۰۲ شورای استان ۶۴۵ شورا شناسه ملی دریافت کرده اند اما آنها مراحل بودجه نویسی را انجام نداده اند که حق الجلسه دریافت کنند و کوتاهی از سمت شوراها بوده است.

سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است و این کارت به برخی از شوراها تحویل و مابقی به زودی تحویل می شود.

انتهای پیام/۷۱۱/

پرسش و پاسخ در برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی