روش های درمانی که با کمک آن می توانید طعم شیرین مادر شدن را بچشید



رویا حسین خانی متخصص زنان و نازایی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: عقیمی در مردان و زنان با کمبود ویتامین E رابطه دارد؛ با کمبود این ویتامین بافت های تولید مثلی تخریب می شوند، سایر ویتامین های موثر عبارتند از A ، B۲، B۶ (تولید هورمون های مردانه) که در باروری بسیار موثر هستند.

این متخصص زنان و نازایی ادامه داد: تعدادی از سیستم های آنزیمی مربوط به باروری در زن و مرد است برای مثال رشد و نمو دیواره رحم بستگی به روی دارد، این ماده معدنی برای تولید اسپرم در مردان نیز مورد نیاز است، تغذیه در تولید اسپرم نقش مهمی ایفا می کند و اگر انرژی کافی از طریق مواد انرژی زا توسط مایع در گردش خون به اسپرم نرسد می تواند به آسیب دیدگی آن منجر شود.

بیشتر بخوانید: عجیب ترین دلایل ناباروری مردان/ آقایان، جایی که حشره کش زده اید، نمانید!

حسین خانی با تاکید بر اینکه نوشیدن قهوه و مواد غذایی حاوی کافئین در افزایش احتمال ناباروری در زنان نقش دارد، گفت: نوشیدن پنج فنجان قهوه در روز یا بیشتر خطر ابتلا به ناباروری را تا ۲ برابر افزایش می دهد، بطور کلی مصرف بیش از ۵۰۰ میلی گرم قهوه در روز در ناباروری زنان مؤثر است، استفاده زیاد از غذا های آماده که حاوی نگهدارنده ها و سموم هستند نیز به کاهش توان باروری منجر می شود.

بین تعداد سیگار مصرفی و نازائی رابطه مستقیم وجود دارد

وی با بیان اینکه سیگار یکی دیگر از عواملی است که شانس باروری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، اظهار کرد: سیگار کشیدن روی حاملگی تأثیر سوء دارد و قدرت باروری را هم در زن و هم در مرد کاهش می دهد، خطرات مصرف دخانیات با افزایش سن بیشتر می شود، بین تعداد سیگار مصرفی و نازائی رابطه مستقیم وجود دارد.

این متخصص زنان و نازایی بیان کرد: یکی از اصول قابل توجه در پیشگیری و درمان ناباروری در زنان ورزش است، اصولا تحرک کافی و ورزش، نقش ویژ ه ای در کلیه مراحل مربوط به بارداری، تغییرات خاص، سن بلوغ و عوارض مربوط به دوران بارداری دارد.

حسین خانی گفت: زنانی که تحرک کافی دارند، زمانی که اقدام به باردار شدن می کنند، با مشکلات کمتری روبرو می شوند و به علت داشتن وزن مناسب از عوارضی مانند افزایش فشار خون خاص بارداری، اختلالات گوارشی و نیز چاقی بیش از حد در امان می مانند.

تمرینات ورزشی سنگین؛ اختلالات قاعدگی و ناباروری به همراه دارد

وی ادامه داد: یکی از عمده ترین دلایل نازایی در زنان، خصوصا در افراد چاق مربوط به عارضه تخمدان پلی کیستیک و سندرم متابولیک است که می توان با انجام حرکات ورزشی متعادل و زیر نظر پزشک این عارضه را درمان کرد و از پیشرفت آن جلوگیری کرد، باید توجه کرد که دوندگان ماراتون و زنانی که تمرینات ورزشی سنگین دارند، مستعد اختلالات قاعدگی و ناباروری هستند.

بیشتر بخوانید: چه سنی برای باروری مناسب است؟

آیا ناباروری قابل درمان است؟

این متخصص زنان و نازایی درباره راه های درمان ناباروری، گفت: درمان در اکثر موارد با روش های ساده ولی گاه گران امکان پذیر است مثلا در خانم های دچار اختلال در کارکرد تخمدان با دارو های خاص در عمده موارد مشکل حل می شود؛ در صورت گرفتگی و انسداد لوله رحم معمولا ابتدا با کمک جراحی (باز و یا استفاده از لاپاراسکوپی) اقدام به باز کردن لوله ها می شود ولی درمان های فوق در ۱۵-۲۰ درصد از زوج های نابارور موفق نیست و استفاده از روش های آزمایشگاهی برای درمان ناباروری ضرورت پیدا می کند.

وی یادآوری کرد: در مردان هم در موارد مشکلات کوچکتر از دارو یا جراحی استفاده می شود و در صورت عدم حصول نتیجه از برداشت سلول های جنسی (اسپرم) از بافت بیضه و تلقیح داخل تخمک در آزمایشگاه (ICSI) استفاده خواهد شد؛ در صورتیکه با استفاده از روش های فوق نتیجه مطلوب حاصل نشود، سایر روش ها شامل تخمک اهدائی، جنین اهدائی و رحم جایگزین و یا فرزند خواندگی به زوج پیشنهاد می شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روش های درمانی که با کمک آن می توانید طعم شیرین مادر شدن را بچشید» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.