رفع ناترازی با تولید 2 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن طرزطلب در حاشیه ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در محدوده فعالیت شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی، ۱۱۴ مگاوات و در محدوده فعالیت شرکت توزیع نیروی برق مشهد ۳۹ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شناسایی شده و همچنین سرمایه گذاران این طرحها انتخاب شده اند تا مراحل اجرا آغاز شود.

وی افزود: برای رفع ناترازی در تأمین سوخت نیاز به افزایش هدف گذاری به ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احساس می شود؛ به همین دلیل، دولت ناچار به ورود مستقیم به این حوزه شده و اقدام به شناسایی ساختگاه های جدید برای طرحهای نیروگاهی کرده است که نیاز به پست جدید برق نداشته باشند و به سرعت به شبکه سراسری متصل شوند.

طرزطلب خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته و دستور رییس جمهور قرار است بخشی از تجهیزات لازم در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر به کشور وارد شود و در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد، همچنین پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر احداث و واحدهای نیروگاهی سه مگاواتی در چند استان راه اندازی شود، همچنین مقرر شد ۲ هزار مگاوات تجهیزات نیروگاهی برق خریداری و با هدف تأمین انرژی وارد کشور شود.

معاون وزیر نیرو گفت: برای تحقق این اهداف علاوه بر منابع ریالی ساتبا، تأمین ۲ میلیارد دلار منابع مالی در نظر گرفته شده است که تاکنون حدود ۱۰ درصد از این مبلغ تأمین اعتبار و بخشی از آن پرداخت شده است. با کمک شرکت های توزیع و برق منطقه ای، نقاط مختلفی شناسایی و بررسی شده اند، پیش بینی می شود که با کمک بخش خصوصی نزدیک به چهار هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی فراهم شود.

مدیرعامل ساتبا با اشاره به موضوع پیک برق سال جاری خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در ماه های اردیبهشت، مرداد و تیر، پیک مصرف از ۱۲۰۰ به ۱۷۰۰ مگا وات برسد و برای پاسخ به این نیاز، دولت مجبور به مداخله شده است. در برخی نقاط کشور از جمله خراسان رضوی، ظرفیت ۱۱۴ مگا وات شناسایی و در شهر مشهد برای ۳۹ مگا وات، پیمانکار مشخص شده است.

طرزطلب با اشاره به پیچیدگی های فرآیندهای موجود افزود: ما انجام اقدامات را به استان ها واگذار کرده ایم تا فرآیند واگذاری تسریع شود. در حال حاضر ۳۴۰۰۰ پرونده در جریان است. تجهیزات برخی پروژه ها خریداری شده و برای تأمین مالی حدود ۱٫۵ میلیارد دلار منابع نیاز است که تاکنون حدود ۱۰ درصد آن تأمین شده است.

وی عنوان کرد: پروژه هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت دارند باید مشمول تسهیلات شوند. در خصوص چاه های کشاورزی نیز اقدامات خوبی آغاز شده و آمادگی داریم برای ۳۴۰ تا ۳۵۰ مگا وات، ظرفیت تجهیزات لازم را تأمین کنیم. در ساتبا علاقه مندیم مشکلات کشاورزان را حل کنیم و تقاضا داریم برق سرمایه گذاران قطع نشود.

طرزطلب تأکیدکرد: امیدواریم در روزها و هفته های آینده پروژه ها در مشهد و سایر شهرها آغاز شوند. با دستور رئیس جمهور ادارات دولتی موظف به نصب تجهیزان انرژی خورشیدی شده اند و وزارت نیرو نیز پیمانکاران را شناسایی کرده است. به زودی این موضوع به طور رسمی اعلام خواهد شد.

معاون وزیر نیرو گفت: اگر بتوانیم اطمینان حاصل کنیم که منابع باز می گردند، هیچ مانعی برای حمایت از سرمایه گذاران نداریم. برای چاه های کشاورزی نیز باید تفاهم نامه ای با ساختار مشخص تدوین شود تا پروژه ها به سرعت به بهره برداری برسند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد در جلسه ستاد توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر استان، تفاهم نامه تفویض اختیارات سازمان انرژی های تجدیدپذیر به خراسان رضوی به امضاء رسید و دومین تفاهم نامه این جلسه مربوط به احداث ۳۵۰ مگاوات نیروگاه برای تأمین برق چاه های کشاورزی بود.

انتهای پیام/۲۸۲
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «رفع ناترازی با تولید 2 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.