نرخ باسوادی در استان کرمانشاه به ۹۴ درصد رسید



هرمز نوروزی فرد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به دستاوردهای نهضت سوادآموزی بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی اظهار داشت: نرخ باسوادی در جامعه هدف که در رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است در سال ۵۵ در استان کرمانشاه نزدیک به ۴۹درصد بود که براساس آخرین سرشماری در سال ۹۵ به رقم ۹۴درصد رسیده است.

وی با بیان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در مدت ۴۰ سال گذشته نرخ رشد سوادآموزی ۴۵ درصد بوده است عنوان کرد: نرخ باسوادی در سال ۵۵ در گروه سنی ۶ سال و بالاتر در استان ۴۷درصد و در سال ۹۵ به ۸۴درصد رسیده که براساس این آمار نرخ با سوادی در چهل سال بعد از انقلاب در استان ۳۷ درصد رشد داشته است.

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۵۵ تنها ۶۰درصد افراد ۱۰ تا ۲۰ سال در استان کرمانشاه باسود بودند ولی در سال ۹۵ باسوادی این گروه به ۹۹ درصد رسیده بود که براساس این آمار نرخ سطح سواد در چهل سال بعد از انقلاب اسلامی در این گروه سنی ۳۹ درصد رشد داشته است.

وی در مورد کاهش فاصله درصد باسوادی بین زنان و مردان در استان گفت: فاصله سطح سواد زنان و مردان در سال ۵۵ معادل ۲۳ درصد بوده است که در سال ۹۵ به ۴٫۴ درصد کاهش یافته است که براین اساس زنان هم اندازه مردان به سوادآموزی دسترسی داشته اند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه در این چهل سال بعد از انقلاب فاصله درصد باسوادی بین شهر و روستا در استان کاهش یافته است، افزود: فاصله سطح سواد شهر و روستا در سال ۱۳۵۵ معادل ۳۵درصد بود که در سال ۹۵ به ۱۲ درصد رسید.

نوروزی فرد بیان کرد: در سال ۱۳۶۹ اجرای طرح بسیج سوادآموزی در جمهوری اسلامی ایران و تحت پوشش قرار دادن بیش از سه میلیون نفر از کودکان لازم التعلیم بازمانده از تحصیل و افراد محروم سبب دریافت دیپلم افتخار و جایزه نوما از سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد شد.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه عنوان کرد: اجرای «برنامه خواندن با خانواده» سبب شد سازمان نهضت سواد آموزی موفق به دریافت جایزه و دیپلم افتخار در سال ۱۳۸۲ از سازمان سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی کشورهای اسلامی (آیسسکو) شود.

نوروزی فرد با اشاره به اینکه اجرای طرح آموزش مهارتهای زندگی برای دختران شاغل روستایی سبب شد سازمان نهضت سوادآموزی موفق به دریافت جایزه نوما از سازمان سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد در سال ۱۳۷۹ شود گفت: در سال ۱۳۷۸ به خاطر طراحی و ارائه طرح خدمات مکاتبه ای، جایزه مالکوم آدیسه بشا به جمهوری اسلامی ایران اهدا شد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۷ نشان افتخار سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد به برنامه های پس از سواد در جمهوری اسلامی ایران اهدا شد بیان کرد: طرح تلفیق مهارت پایه رایانه در مسابقات بین المللی سوادآموزی یونسکو در سال ۲۰۱۸ میلادی حائز رتبه برتر شد که این افتخارات در حوزه سوادآموزی و عدالت آموزشی پس از انقلاب اسلامی کسب شده است.

انتهای پیام/ ت

پرسش و پاسخ در نرخ باسوادی در استان کرمانشاه به ۹۴ درصد رسید

گفتگو با هوش مصنوعی