کاهش میزان ذخایر ارزی عربستان طی ماه گذشته- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،بانک مرکزی عربستان سعودی روز چهارشنبه اعلام کرد که دارایی های ذخیره خارجی این کشور در ماه اوت گذشته با ۱٫۴ درصد کاهش به صورت ماهانه به ۱۷۱۵٫۴ میلیارد ریال (۴۵۷٫۴ میلیارد دلار) رسیده است که کاهش ۶٫۶ میلیارد دلاری را نشان می دهد.

بانک مرکزی عربستان سعودی آمار ماهانه خود را اعلام کرد که دارایی های ذخیره خارجی در ژوئن گذشته بالغ بر ۱۷۵۰٫۱ میلیارد ریال (۴۶۶٫۷ میلیارد دلار) بوده و این بالاترین میزان از مارس ۲۰۲۰ بوده است.

دارایی های ذخیره ارزی بانک مرکزی عربستان تا ژوئن گذشته با ۰٫۶ درصد کاهش به صورت ماهانه به ۱۷۴۰٫۲ میلیارد ریال (۴۶۴٫۱ میلیارد دلار) رسید که کاهش ۲٫۶ میلیارد دلاری را نشان می دهد.

سرمایه گذاری عربستان در اوراق قرضه خزانه داری آمریکا در پایان ژوئیه گذشته به ۱۲۱٫۶ میلیارد دلار رسید، در حالی که عربستان ماهیت ذخایر یا دارایی های خود را فاش نمی کند.

حواله اتباع خارجی مقیم عربستان سعودی به خارج از کشور طی هشت ماهه اول سال ۲۰۲۲ با ۲٫۸ درصد کاهش به ۱۰۰٫۱ میلیارد ریال (۲۶٫۷ میلیارد دلار) در مقایسه با ۱۰۳ میلیارد ریال (۲۷٫۵ میلیارد دلار) در مدت مشابه سال ۲۰۲۱ رسیده است.

درآمدهای عربستان سعودی که به نفت به عنوان منبع اصلی درآمد وابسته است، تحت تأثیر کاهش قیمت و تقاضای نفت خام به دلیل شیوع ویروس کرونا قرار گرفت که ذخایر این کشور را در ماه می ۲۰۲۱ به پایین ترین سطح در ۱۰ سال اخیر رساند.

عربستان سعودی در مارس و آوریل سال۲۰۲۰، ۵۰ میلیارد دلار ذخایر خارجی خود را از دست داد که طی این ماه ها ، ۱۵۰ میلیارد ریال (۴۰ میلیارد دلار) از ذخایر خارجی بانک مرکزی برداشت شد و به تأمین هزینه های صندوق سرمایه گذاری اختصاص یافت. این اقدام موجب کاهش ذخایر خارجی شد و هدف از آن حمایت از طرح های سرمایه گذاری بود تا بتواند در شرایطی که تمامی کشورهای جهان با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کنند در بازارهای بین المللی سرمایه گذاری و از این فرصت سوء استفاده کند.

عربستان سعودی توزیع دارایی های ذخیره خود از ارزهای خارجی یا حتی ماهیت دارایی ها به صورت نقدی یا اوراق قرضه را اعلام نمی کند.

مجموع دارایی های ذخیره بانک مرکزی عربستان سعودی شامل: طلا، حق برداشت ویژه، ذخایر نزد صندوق بین المللی پول، ارز و سپرده های خارج از کشور و سرمایه گذاری در اوراق بهادار خارج از کشور است.

عربستان سعودی در صدر کشورهای عربی از نظر دارندگان اوراق قرضه خزانه داری آمریکا قرار گرفت که دارایی این کشور در خزانه داری آمریکا در پایان ژوئن گذشته به ۱۱۹٫۲ میلیارد دلار رسیددر حالی که در ماه مه ۱۱۴٫۷ میلیارد دلار بود.

این درحالی استت که نرخ تورم سالانه در عربستان در ماه آگوست ۳ درصد افزایش یافت که دلایل این تورم افزایش ۴٫۳ درصدی قیمت مواد غذایی و ۴ درصدی قیمت حمل و نقل بود .

عربستان سعودی در جولای ۲۰۲۰ به دنبال سقوط قیمت نفت و کاهش تقاضای نفتی و کاهش درآمدهای دولت، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به ۱۵ درصد افزایش داد و کسری بودجه دولت عربستان در ماه های اخیر همواره صعودی بوده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاهش میزان ذخایر ارزی عربستان طی ماه گذشته- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.