بلاتکلیفی ۸ ساله مدرسه ای در حاشیه پایتخت / مسؤولان: تا مهر ۹۸ افتتاح می شود



ساخت و نوسازی مدارس از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما بشنوید از حکایت مدرسه ای که کلنگ ساخت آن، هشت سال پیش توسط نوسازی مدارس استان تهران به زمین خورده و پس از پیشرفت ۳۰ درصدی پروژه، همچنان «خاک می خورد».

به گزارش خبرگزاری فارس از دماوند، همه ما روزگارانی را به یاد داریم که در سرمای زمستان در اولین ساعات صبح از خواب شیرین بیدار شده و مسیر مدرسه را در پیش می گرفتیم؛ بسیاری از دوستان ما اکنون در مشاغل و جایگاه های متفاوت به مردم خدمت می کنند.

ما آینده سازان دیروز بودیم و اکنون آینده سازان فردا را پرورش می دهیم؛ دانش آموزان آینده سازان کشور عزیز ایران هستند و هرچه در راستای افزایش علم و دانش و به کارگیری امکانات مناسب برای آن ها تلاش کنیم، مسلما در آینده طعم دلپذیر پیشرفت و سرافرازی کشور، کام ما را شیرین خواهد کرد.

اما متأسفانه هنوز در بسیاری از نقاط کشور مدارسی وجود دارد که با حداقل امکانات پذیرای دانش آموزانی هستند که برق یادگیری در چشمانشان دیده می شود؛ هنوز خاطره آتش سوزی های ناشی از وجود بخاری های غیراستاندارد در ذهن بسیاری از ما وجود دارد.

پس از وقوع اتفاقات ناگوار این چنینی، بسیاری از مدارس اقدام به بروزرسانی تجهیزات کرده و سعی در هموار کردن شرایط دارند؛ اما در برخی از موارد، «خانه از پای بست ویران است»، چراکه تعداد زیادی از مدارس کشور بافتی فرسوده دارند و ممکن است حضور دانش آموزان در آن ها خطرناک باشد.

*مدرسه ای که پس از گذشت ۸ سال هنوز بلاتکلیف است

در این میان موضوعی جالب و قابل توجه به چشم می خورد؛ مدرسه ای در مرکز دماوند که پس از گذشت ۸ سال همچنان بلاتکلیف باقی مانده است.

رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند در این خصوص تصریح کرد: مدرسه ولی عصر(عج) واقع در جیلارد، تقریبا ۸ سالی است که به دلیل کمبود بودجه به صورت نیمه کاره رها شده است؛ مقرر بود که این پروژه ۱۶ کلاسه توسط اداره کل نوسازی مدارس انجام شود و تاکنون حدود ۳۰ درصد از آن پیش رفته است، اما متأسفانه با وجود تراکم بالای دانش آموزان در مرکز شهر، این پروژه کماکان بلاتکلیف است.

پورفتحی گفت: هرچند اداره کل نوسازی مدارس صحبت از اعتبارات بودجه ای این پروژه به میان آورده است، اما این امر بعید به نظر می رسد؛ البته نماینده شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی پیگیر موضوع است؛ چرا که شدیدا به این مدرسه در مرکز شهر نیاز داریم.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ساخت پروژه مذکور بر عهده اداره کل نوسازی مدارس است، اما در صورت همکاری افراد خیر، قطعا استقبال می کنیم تا این پروژه تکمیل شود، اما با توجه به شرایط اقتصادی، تاکنون خیری در این خصوص اعلام آمادگی نکرده است.

*ضرورت ساخت مدرسه در مسکن مهر دماوند

رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند اشاره ای نیز به ساخت مدرسه در مسکن مهر گیلاوند داشت و عنوان کرد: با توجه به رشد جمعیت در مسکن مهر، یک مدرسه در آن توسط اداره کل نوسازی مدارس ساخته شده که اکنون در دو شیفت در مقطع ابتدایی فعالیت دارد؛ اما اگر مدرسه ای دیگر در این محل ساخته شود، قطعا تراکم دانش آموزان نیز کاهش خواهد یافت.

پورفتحی تأکید کرد: در سال گذشته کمیته برنامه ریزی استان با حضور استاندار وقت در شهرستان دماوند تشکیل شد و مصوب گردید که مدرسه ای ۱۵ کلاسه در مسکن مهر ساخته شود که ۵۰ درصد امر بر عهده اداره کل نوسازی و مابقی بر عهده مسکن و شهرسازی باشد؛ اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، زمین را در اختیار قرار داده و نقشه آن را نیز مشخص کردیم؛ این امر بحرانی در سال های آینده خواهد بود، چرا که با توجه به کمبود فضای آموزشی و رشد جمعیت، در این قسمت دچار مشکل خواهیم شد.

رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند اظهار داشت: همچنین پیگیری هایی در خصوص ساخت مدرسه ای در جاده مرا انجام شده تا بنیاد برکت اقدام به ساخت آن کند، البته این امر هنوز در مرحله پیگیری های اداری است.

*تجهیز ۴ مدرسه به سیستم پکیج در سال جاری

پورفتحی در خصوص تجهیز مدارس منطقه دماوند گفت: بسیاری از مدارس ما دارای پکیج و فضای فیزیکی مناسب هستند؛ اما هنوز در برخی مدارس موجود در روستاها، سیستم بخاری وجود دارد؛ البته اداره کل نوسازی هر سال سهمیه ای به مناطق اختصاص می دهد و به این ترتیب امسال ۴ مدرسه در منطقه دماوند مجهز به سیستم پکیج شدند.

وی در خصوص وضعیت نیروی انسانی اداره آموزش و پرورش دماوند بیان کرد: تعداد نیروهای بازنشسته ما در حال افزایش است و به نظر می رسد که در سال آینده تعداد افراد بازنشسته بیشتر از افراد شاغل باشند و ما قطعا با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم بود.

رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند ادامه داد: در سال آینده حدود ۱۷۰ نفر از نیروهای ما بازنشسته می شوند و این در حالی است که تعداد ورودی بسیار کم است؛ در این زمینه درخواستی داشتیم و امیدواریم که سهمیه دماوند در آزمون استخدامی و دانشگاه فرهنگیان افزایش یابد.

*فعالیت ۱۰۰ مدرسه دولتی در منطقه دماوند

منطقه دماوند در استان تهران، دارای ۱۵۰ کد آموزشگاه دولتی است که از این تعداد، ۱۰۰ مدرسه به صورت فعال است و ۱۷ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در این مراکز مشغول تحصیل هستند.

در این شهرستان نیز مانند سایر شهرستان ها، تعدادی مدرسه خیرساز وجود دارد که به کمک و مساعدت افراد خیر احداث شده و در خدمت امر آموزش قرار گرفته است.

مهرداد پورفتحی، رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند در خصوص وجود مدارس خیرساز در این منطقه اظهار کرد: از تعداد ۱۰۰ مدرسه دولتی موجود در منطقه دماوند، ۲۳ درصد به صورت خیرساز است که در طول مدت ۱۰ سال اخیر ساخته شده اند.

وی افزود: حدود ۱۰ مدرسه در این منطقه توسط اداره کل نوسازی مدارس ساخته شده است و مابقی مدارس، قدمتی بالغ بر ۳۰ سال دارند که باید بازسازی شوند؛ به طورکلی حدود ۵۰ مدرسه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در منطقه دماوند ساخته شده که اینک باید مورد بازسازی قرار گیرد و ضرورت این امر در خصوص مدارس روستایی بیشتر است.

رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند بیان کرد: از زمان انتصاب بنده در سال ۹۵ تاکنون، دو مدرسه در این منطقه افتتاح شده و مدارسی نیز در شرف تکمیل است که از این میان می توان به هنرستان زینبیه اشاره کرد؛ در این خصوص مقرر بود که این هنرستان در مهرماه سال جاری تحویل داده شود، اما متأسفانه این امر محقق نگردید و انشالله برای سال تحصیلی آینده آماده تحویل خواهد بود.

پورفتحی ادامه داد: همچنین مدرسه ای در سربندان در حال ساخت است که تاکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.

*گره کور ساخت مدرسه نیمه کاره ولی عصر(عج) به دست چه کسی باز می شود؟

در ادامه این گزارش گفتگویی نیز با مدیرعامل انجمن خیرین مدرسه ساز شهرستان دماوند داشتیم تا ببینیم که سرانجام، گره کور مدرسه ولی عصر(عج) دماوند که سال هاست بلاتکلیف رها شده به دست چه کسی باز می شود.

منصور خطیبی با بیان اینکه حدود ۹ مدرسه خیرساز در شهر دماوند قرار دارد اظهار کرد: این تعداد مدرسه تنها مربوط به شهر دماوند است و مابقی مدارس خیرساز، در شهرها و روستاهای این منطقه احداث شده است.

وی اشاره ای به ساخت مدارس خیرساز در طول سال های اخیر در منطقه دماوند داشت و گفت: تعدادی از مدارس خیرساز در سال های اخیر بنا شده اند که از این میان می توان به مدرسه سلطان العلمایی با هزینه ای بالغ بر دومیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، مدرسه صالح با هزینه ای بالغ بر ۲ میلیارد تومان اشاره کرد.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان دماوند ادامه داد: همچنین مدرسه استثنایی البرز با برآورد هزینه دومیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و مدرسه حضرت ابوالفضل(ع) با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار از این دست مدارس هستند.

خطیبی با اشاره به موضوع مدرسه ولی عصر(عج) واقع در جیلارد که مدت هشت سال بلاتکلیف مانده، بیان کرد: در ابتدا مقرر بود که اداره کل نوسازی مدارس استان تهران اقدام به ساخت این مدرسه کند، اما به دلیل کمبود بودجه، این پروژه به صورت نیمه کاره رها شده است.

وی ادامه داد: ما در این خصوص سعی در جذب افراد خیر برای پیگیری ساخت این پروژه نیمه کاره داریم و با خیری در این خصوص صحبت کردیم، اما متأسفانه به نتیجه نرسیدیم و به دلیل مشکلات اقتصادی موجود، خیران استقبال کمی در این زمینه دارند.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان دماوند تصریح کرد: اغلب خیران مدرسه سازی که در شهرستان دماوند اقدام به ساخت مدارس می کنند، بومی هستند که از این میان می توان به حاج اکبر ابراهیمی اشاره کرد که تاکنون ۶ مدرسه در این شهرستان و ۱۰۷ مدرسه در سراسر کشور احداث کرده است.

خطیبی از سعید و حمید درویشیان، فرامرز اقبال صفت رونقی و خانم پروین سلطان علمایی به عنوان برخی از خیران مدرسه ساز شهرستان دماوند نام برد.

*مسئولان به عهد خود پایبند باشند

این گزارش بهانه ای بود تا به برخی از مسئولان استانی یادآوری کنیم که به عهد خود پایبند بوده و پیگیر پروژه مدرسه نیمه کاره ولی عصر(عج) در دماوند باشند؛ چراکه تعداد زیادی از دانش آموزان چشم امید به تحصیل در این مدرسه داشتند و اینک با گذشت هشت سال از این موضوع و فارغ التحصیلی آن ها، هنوز با مدرسه ای نیمه کاره در این شهر مواجه اند.

متأسفانه شرایط سخت اقتصادی نیز سبب شده که خیران مدرسه ساز تمایلی به ساخت مدرسه برای دانش آموزان نداشته باشند، مسلما اگر شرایط اقتصادی بهتری در جامعه حاکم بود، خیران شریف دماوند اجازه نمی دادند که این مدرسه به حالت موجود باقی بماند و قطعا آن را به سرانجام می رساندند.

به هر حال همانطور که پیش تر بیان شد، ساخت و نوسازی مدارس به ویژه در مناطق روستایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ این دانش آموزان پرچم ایران را در دست دارند و هر جا که افتخارآفرینی کنند، نام با صلابت ایران را در صحنه جهانی به رخ می کشند.

چه خوب است که قدر استعدادهای درخشان دانش آموزان کشور را بدانیم و کمر همت ببندیم تا بهترین امکانات را در اختیار آن ها قرار دهیم که افتخارآفرینی آن ها به معنی سربلندی سرزمین کهن «ایران» است.

لازم به یادآوری است که در نشست اخیر کمیته برنامه ریزی شهرستان دماوند، مسؤولان اداره کل نوسازی استان تهران از آغاز عملیات تکمیل مدرسه حضرت ولی عصر (عج) شهر دماوند تا مهرماه سال ۱۳۹۸ خبر دادند.

گزارش از: سپیده تقی بخشی

انتهای پیام/الف۳۰
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بلاتکلیفی ۸ ساله مدرسه ای در حاشیه پایتخت / مسؤولان: تا مهر ۹۸ افتتاح می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.