آبرسانی به ۶ هزار روستا با تانکر / تعداد شهرهای درگیر با تنش آبی تا سال ۱۴۰۰ به صفر می رسد



معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر به ۶ هزار روستا در کشور با تانکر آبرسانی می شود، گفت: تعداد شهرهای دارای تنش آبی از ۳۳۰ شهر به ۲۲۰ شهر کاهش یافته است.

آبرسانی به ۶ هزار روستا با تانکر/ تعداد شهرهای درگیر با تنش آبی تا سال ۱۴۰۰ به صفر می رسد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،شاهین پاکروح در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به اینکه رسالت اصلی شرکت آب و فاضلاب تامین آب پایدار برای شهرها و روستاهای است، گفت: طبیعتا برای اینکه آبرسانی پایدار محقق شود نیازمند این هستیم که موضوع زیرساخت ها را جدی بگیریم. پس تامین آب پایدار به این معنی است که بتوانیم در مقاطع زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نیاز آبی کشور را تامین و جوابگو باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در ۱۵ سال گذشته با تنش جدی در تامین آب مواجه بودیم، و خشکسالی اثرات نامطلوب خود را در منابع آب سطحی و زیرزمینی گذاشته است، گفت: بر اساس شاخص های تامین آب در شهرها در حال حاضر ۹۹٫۶ درصد جمعیت شهر کشور تحت پوشش آب شرب شهری هستند.

معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه روزانه ۱۱ میلیون متر مکعب آب تصفیه می شود در حالی که این عدد در ابتدای انقلاب ۱٫۹ میلیون متر مکعب آب بود، اظهار داشت: ۵۰ درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه های جمع آوری فاضلاب هستند که در اول انقلاب این آمار در حد ۸٫۵ درصد است.

به گفته پاکروح در حال حاضر ۸۱ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش شبکه های آبرسانی هستند و سالانه یک و نیم میلیارد متر مکعب برای تامین آب شرب روستاها تولید می شود.

* ۱۲۰ طرح آبرسانی برای صفر کردن تنش آبی

وی با اشاره به اینکه امروز در کشور به لحاظ کمی کمبود آب نداریم گفت: با توجه به ۱۵ سال خشکسالی در کشور مشکلاتی در تعدادی از استان ها و کلانشهرها مثل شوری آب و کیفیت آب وجود دارد.

معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: برای اینکه بتوانیم تنش آبی را در سال ۱۴۰۰ به صفر برسانیم نیاز است که سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب را به شهرها و روستاها اضافه کنیم. بنابراین برای این اقدام هر سال در قالب پروژه ها کوتاه مدت و بلند مدت ۴ هزار میلیارد تومان در سال اعتبار نیاز است.

پاکروح خاطرنشان کرد: برای اینکه به پایداری آب نیز برسیم و آن را محقق کنیم ۱۲۰ طرح آبرسانی در بودجه پیش بینی شده است که این پروژه ها برای تکمیل شدن نیازمند ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

به گفته وی ۳۰ طرح از این ۱۲۰ طرح بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

* ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار صندوق توسعه ملی برای آبرسانی

معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در حوزه تامین آب کشور در ۵ سال گذشته ظرفیت تامین آب کشور به عدد ۱۱ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، گفت: برای آبرسانی روستایی از محل صندوق توسعه ملی ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار شرکت های آبفا قرار گرفته است و از سال ۹۵ تاکنون این اعتبار تخصیص پیدا کرده بنابراین از محل این اعتبار دو میلیون خانوار با جمعیت ۶٫۷ میلیون نفر را تحت پوشش آبرسانی قرار داده است.

پاکروح با بیان اینکه امسال ۱٫۲ میلیون نفر جمعیت روستایی با ۱۹۵۰ روستا تحت پوشش آبرسانی قرار گرفته اند، گفت: در صورتی که این اعتبارات اختصاص یابد می توانیم این برنامه را به خوبی و سرعت بیشتری انجام دهیم و تا پایان دولت ۳ میلیون جمعیت دیگر را تحت پوشش آبرسانی روستایی قرار دهیم.

به گفته وی ۱۹ هزار و ۶۰۰ روستا با جمعیت ۱۰ میلیون نفر برنامه ریزی کردیم تا ۱٫۳ میلیارد متر مکعب به ظرفیت تامین آب روستایی در کشور اضافه شود.

معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در حال حاضر چه تعداد شهر در تنش آبی قرار دارند، گفت در سال ۹۷ در کشور بیش از ۳۳۰ شهر در کشور در تنش آبی قرار داشتند اما بارندگی سال گذشته باعث شد در کنار اجرای پروژه های عمرانی کوتاه مدت آمار این شهرها به ۲۲۰ شهر تقلیل پیدا کند. اما به هر حال هدف ما این است تا سال ۱۴۰۰ تعداد شهرهای تنش آبی را به صفر برسانیم.

* ۶ هزار روستا با تانکر آبرسانی می شوند

پاکروح در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید در حال حاضر چه تعداد روستا در کشور با تانکر آبرسانی می شود، گفت: ۶ هزار روستا در کشور با تانکر آبرسانی می شوند. به هر حال مصرف آب شرب در روستاها پایین است اما با شروع فصل کشاورزی حوزه شرب را تحت تاثیر قرار می دهد. به هر حال در پیک مصرف ۶ هزار روستا را با تانکر آبرسانی می کنیم.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم تا سال ۱۴۰۰ اقدامات خوبی برای روستاها انجام دهیم تابع اقلیم و بارش ها است.

معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این سؤال که مردم می توانند از دستگاه های تصفیه آب برای آب شرب خود استفاده کنند، گفت: آب تهران و کشور آب سالم و بهداشتی است. پس استفاده از دستگاه های تصفیه کار ضروری نیست. چرا که اگر دستگاه های تصفیه درست نگهداری نشوند به تهدید آب تبدیل می شوند.

پاکروح گفت: البته روستاهایی هستند که آب شور دارند بنابراین مجبور هستیم با تانکر به آنها آبرسانی کنیم. پس اینکه در برخی روستاها مردم از دستگاه تصفیه آب استفاده می کنند توصیه نمی کنیم چرا که آب داخل شبکه آب کاملا بهداشتی و سالم است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آبرسانی به ۶ هزار روستا با تانکر / تعداد شهرهای درگیر با تنش آبی تا سال ۱۴۰۰ به صفر می رسد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.