موضوعی به نام «مسئولیت اجتماعی» صنایع بزرگ؛ خراسان شمالی چه نفعی از کارخانه ها برده است؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ با بروز بحران های مختلف در مناطق گوناگون دنیا٬ نقش افراد٬ شخصیت ها٬ اصناف٬ اقشار و گروه های تولیدی و غیر تولید در کمک به حل آن بحران توسط نگاه جامعه شناسی مردم و کارشناسان هر منطقه سنجیده می شود.

خراسان شمالی در ردیف استان های مستعد و توانمند برای توسعه و پیشرفت است اما تا کنون روند این توسعه علی رغم همه داشته هایش٬ بسیار کند و لاک پشتی بوده است. در بحران های مختلفی نیز نظیر زلزله٬ سیل و یا سایر بلایای طبیعی و اینک مقابله با کرونا٬ آنچه بیش از همه به داد مردم استان رسیده٬ وجود گروه های مردمی اجتماعی و سازماندهی بسیج و سپاه بوده تا بخشی از مشکلات مردم حل و فصل شود.

در روزهای اخیر در فضای اخبار استان خراسان شمالی موضوع مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگی همچون پتروشیمی و آلومینای استان بر سر زبان ها افتاده و مدیران استان در جلسات مختلف این موضوع را بیان می کنند. سوال اینجاست که تا کنون این صنایع بزرگ در کدام موضوعات اجتماعی و بحران های استان نقش آفرینی کرده و اساسا آیا آنچه از استان نفع می برند٬ به همان میزان به استان هم نفعی را می رسانند؟

مدیرعامل پتروشیمی: به مسئولیت خود عمل کرده ایم

پس از انتقادات استاندار خراسان شمالی از صنایع بزرگ استان بابت عدم اجرای وظایف خود در حوزه مسئولیت های اجتماعی، شفیعی در خصوص اقدامات صورت یافته در این حوزه اظهار داشت: اکثر قریب به اتفاق سهام این شرکت، متعلق به اقشار زحمت کش و ضعیف جامعه و مجموعه تأمین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی کشوری و فرهنگیان محترم است.

وی افزود: در این راستا این مدیریت با تلاش و رایزنی و انطباق کامل با موازین قانونی٬ اقدام به تخصیص هزینه هایی در بخش مسئولیت های اجتماعی کرده است که از آن جمله می توان به کمک قابل توجه مالی به سیل زدگان از طریق واریز به حساب هلال احمر کشور، تعمیر و به سازی مدارس روستایی، تسطیح راه های داخلی روستایی، ارسال کلیه تجهیزات و امکانات و اعزام ماشین آلات سبک و سنگین در حادثه وقوع سیل در منطقه و کمک رسانی شبانه روزی در آن زمان و کمک های متعدد دیگر ازاین دست و نهایتا کمک مالی قابل توجه اخیر به حساب سازمان بهزیستی کشور نزد بانک مرکزی جهت حمایت از کودکان کار، توزیع اقلام بهداشتی در استان و کمک مالی به دانشگاه علوم پزشکی استان جهت تأمین تجهیزات پزشکی برای مبارزه و مقابله با ویروس ناخوانده کرونا بوده است.

استاندار خراسان شمالی: حتی گزارش رسیده که همین صنایع مانند پتروشیمی در درون خود نیز در این شرایط دچار مشکل شده اند. این صنایع پس از آن که صد بار از آن ها کمک خواسته شده است اما اگر کمکی هم داشتند از سر رفاقت با برخی بوده است. حتما به موقع به این نوع عملکرد صنایع ورود خواهم کرد. خبر دارم که در دیگر استان ها صنایع چه کمک های قابل توجهی داشته اند و در برخی استان ها صنایع گاه بارهای بزرگی را روی دوش استان خود بر می دارند.

مدیرعامل پتروشیمی خراسان گفت: تمامی این موارد در دفاتر مالی و قانونی شرکت ثبت گردیده و همگی مستند هستند و لذا هر تکذیبیه ای از سوی هر فرد و سازمانی در این مورد هیچ گونه وجاهتی ندارد. بدیهی است در این شرکت٬ قانون تجارت، مجامع قانونی و هیئت مدیره حاکمیت مطلق در مدیریت شرکت را داشته و قطعا نیز در آینده به همین گونه خواهد بود.

شفیعی افزود: ما در پتروشیمی خراسان در مقابل این ادبیات نامتعارف که این جانب از تکرار برخی واژه های آن به منظور جلوگیری از جریحه دار شدن اذهان عمومی و ثبت در جراید و نیز به جهت احترام به حریم مدیریت حرفه ای، به شدت پرهیز می نماییم و به یاری خداوند همچنان در راستای منافع ملی و خدمتگزاری به نظام و ملت ایران گام های استوار خود را در تولید و ایجاد ثروت برای مردم بر خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: ما همچنان در افتخارآفرینی در صنعت پتروشیمی کشور و به تبع آن افتخارآفرینی های ملی در کشور و استان اهتمام خواهیم ورزید و به لطف خداوند، صفحات دیگری را به کارنامه زرین خود در انجام مسئولیت های اجتماعی در استان اضافه خواهیم کرد.

منافع صنایع استان؛ مصرف آبی که اندازه یک شهر است!

با صحبت هایی که این روزها در فضاهای خبری استان مطرح شده٬ این سوال به اذهان متبادر می شود که منافع صنایع بزرگی هم چون پتروشیمی از استان چیست و چرا استاندار خراسان شمالی خدمات پتروشیمی را در قبال منافع کسب شده٬ بسیار ناچیز می داند؟ در این باره به سراغ شرکت آبفای استان و مدیرعامل آن رفتیم تا فقط یک نمونه از این منافع را با هم بررسی کنیم.

غلامرضا ساقی٬ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این زمینه اظهار داشت: بنده به عنوان کارشناس کوچکی در زمینه آب، این مایع حیات درباره استفاده پتروشیمی و صنایع بزرگ استان از آب خام و استراتژیک باید به این نکته تصریح کنم که خوشبختانه چند سالی است که در جای جای کشور و در استان های مختلف، صنایع مهم و آب بر به سمت اجرای تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر ها واستفاده از پساب تصفیه شده در صنعت رفته اند. ولی این مهم متاسفانه به دلیل دسترسی آسان و باتعرفه بسیار پایین صنایع از آب خام٬ عملا در استان ما عملیاتی نشده است.

وی افزود: عجیب است که در شهر بجنورد سال هاست جمع آوری و تصفیه فاضلاب در حال انجام بوده و حجم و کیفیت پساب تولید شده نیز قابل توجه است٬ ولی نتیجه مذاکرات متعدد انجام شده بین پتروشیمی و شرکت آبفا «هیچ» بوده و پتروشیمی هرگاه تحت فشار افکار عمومی و رسانه ای قرار گرفته است فقط مذاکره کرده که مذاکره کرده باشد!!!

آیا می دانید میزان مصرف آب کارخانه پتروشیمی از مصرف شرب شهر شیروان بیشتر است؟ آیا می دانید به میزان نیاز فعلی پتروشیمی پسآب آماده از تصفیه خانه فاضلاب شهر بجنورد خارج و به رودخانه تخلیه می شود؟

مدیرعامل شرکت آبفای استان ادامه داد: درصورتی که اگر نگاه استراتژیک و دراز مدت به مقوله تامین نیاز آبی صنایع مد نظر باشد٬ بهترین منبع تامین٬ آب قطعا پسآب است. چون همواره روند افزایشی داشته ولی مساله مهم تفاوت قیمت تمام شده تولید هر متر مکعب پساب در برار آب خام است که موجب می شود هیچ گاه صنایع به صورت اختیاری گزینه پساب را انتخاب نکنند.

ساقی گفت: اگر بپذیریم منابع آبی محدود است و استفاده از آب های کارستیک و آهکی فقط و فقط برای شرب مجاز است ولاغیر٬ شاید یکی از دلایل انتقادات آقای استاندار از صنایع مهمی چون پتروشیمی را متوجه شویم. آیا می دانید میزان مصرف آب کارخانه پتروشیمی از مصرف شرب شهر شیروان بیشتر است؟ آیا می دانید به میزان نیاز فعلی پتروشیمی پسآب آماده از تصفیه خانه فاضلاب شهر بجنورد خارج و به رودخانه تخلیه می شود؟

وی تصریح کرد: به عنوان یک شهروند و کسی که اطلاعات اندکی در مقوله آب دارم واقعا دلم می سوزد و از سال ۱۳۸۹ که اولین بار به استان خراسان شمالی آمدم تا به اکنون یکی از دغدغه های اصلی بنده این موضوع بوده و هست.

استاندار خراسان شمالی: صنایع استان به مسئولیت اجتماعی خود عمل نمی کنند

این درحالی است که چندی پیش استاندار خراسان شمالی به عنوان عالی ترین مقام استانی در نشست ستاد مقابله با کرونای استان با انتقاد شدید از عملکرد صنایع استان برای کمک نکردن در بحران های نظیر کرونا علی رغم داشتن توان مای بالا٬ گفت: صنایع خراسان شمالی به مسئولیت اجتماعی خود عمل نمی کنند و این در حالی است که در سایر مناطق کشور همه صنایع این مواقع به کمک می آیند.

استاندار خراسان شمالی پس از شنیدن گزارشی از کمک های صنایع استان از جمله کمک ۲۰۰ میلیون تومانی پتروشیمی خراسان به بهزیستی با عصبانیت نسبت به عملکرد صنایع استان در این شرایط گفت: صنایع این استان خیلی مفت هستند و برای این استان به جز بدبختی به درد دیگری نمی خورند.

سوال اینجاست که تا کنون این صنایع بزرگ در کدام موضوعات اجتماعی و بحران های استان نقش آفرینی کرده و اساسا آیا آنچه از استان نفع می برند٬ به همان میزان به استان هم نفعی را می رسانند؟

وی افزود: این صنایع با وجود سود سرشاری که از این استان دارند اما حاضر نشدند داوطلبانه کمک کنند و با وجود پیگیری های مکرر تنها کمک های ناچیز و در حد چندرغاز داشته اند!

شجاعی تصریح کرد: حتی گزارش رسیده که همین صنایع مانند پتروشیمی در درون خود نیز در این شرایط دچار مشکل شده اند. این صنایع پس از آن که صد بار از آن ها کمک خواسته شده است اما اگر کمکی هم داشتند از سر رفاقت با برخی بوده است. حتما به موقع به این نوع عملکرد صنایع ورود خواهم کرد. خبر دارم که در دیگر استان ها صنایع چه کمک های قابل توجهی داشته اند و در برخی استان ها صنایع گاه بارهای بزرگی را روی دوش استان خود بر می دارند.

مشاور استاندار خراسان شمالی نیز چندی پس از اظهارات استاندار و پاسخ مدیعامل پتروشیمی خراسان٬ به این سخنان واکنش نشان داد و گفت: مدیرعامل پتروشیمی به امکاناتی که از استان دریافت می کنند مانند بهترین آب، بهترین نقاط استان و از طرفی آلودگی هایی که به بار می آورند نیز توجه کند.

وی افزود: فرار روبه جلو ممنوع است. پاسخ انتقاد و اعتراض را با اعتراض دادن ممنوع بوده و این مسیری است که مدیرعامل پتروشیمی به جای شفاف سازی مالی پیش گرفته است.

حالا سئوال اصلی اینجاست که آیا واقعا صنایع بزرگ در مناطق مختلف کشور و همینطور استان خراسان شمالی واقعا هماهنگ و هم راستا با سیاست های استانی به مسئولیت اجتماعی خود عمل می کنند، یا اینکه براساس گفته های عالی ترین مقام استان خراسان شمالی این موضوع را هم رفاقتی کرده و بعضا با درنظر گرفتن اهداف خاص خود نیم نگاهی هم به مسئولیت اجتماعی دارند؟

انتهای پیام/۳۱۱/ ع

پرسش و پاسخ در موضوعی به نام «مسئولیت اجتماعی» صنایع بزرگ؛ خراسان شمالی چه نفعی از کارخانه ها برده است؟

گفتگو با هوش مصنوعی