از فعال سازی معادن راکد تا تقویت ایمنی معادن سمنان



استان سمنان دارای ظرفیت های فراوان معدنی و صنعتی است و قطعا اگر از وجود چنین ظرفیت هایی به نحوی مطلوب استفاده شود؛ می تواند منجر به رشد اقتصادی شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، براساس گزارش ها در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آن ها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمین شناسی پیش بینی می شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲٫۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر و قابلیت سرمایه گذاری به وسیله بخش خصوصی دارد.

استان سمنان دارای ظرفیت های فراوان معدنی و صنعتی است و قطعا اگر از وجود چنین ظرفیت هایی به نحوی مطلوب استفاده شود؛ می تواند منجر به رشد اقتصادی شود.





۲۷۴ واحد معدنی غیرفعال در استان سمنان وجود دارد

علی تشنه دل، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این جلسه اظهار کرد: براساس بخشنامه های موجود در مورد فعال سازی معادن، پس از اینکه مجوز برای بهره برداری از معادن صادر شد، در صورتی که سرمایه گذار پس از مهلت تعیین شده نسبت به تحقق تعهدهای خود اقدام نکند، اقدامات باطل سازی مجوزهای بهره برداری در دستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: شناسایی معادن تعطیل و علت یابی و آسیب شناسی این واحدها در استان در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان بیان کرد: اجرای دقیق بخشنامه های ابلاغی در حوزه فعال سازی معادن از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به صورت ویژه در حال انجام است.

تشنه دل اظهار کرد: بر اساس ارزیابی هایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت، از ۶۴۸ معدن موجود در استان بالغ بر ۲۳٫۵ درصد به تعداد ۲۷۴ مورد غیرفعال است.

فعال سازی معادن راکد در دستور کار است

وی تصریح کرد: در راستای فعال سازی معادن راکد در استان، معادن فصلی در مرداد امسال شناسایی شدند و فعال سازی این معادن در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام این اقدامات شاهد بودیم که درصد میزان واحدهای معدنی غیرفعال در استان به ۲۳ .۴ درصد کاهش یافت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: در مهرماه و آبان ماه سال جاری و به واسطه اقدامات انجام شده، تعداد ۲۵ واحد معدنی دیگر در استان فعال شد و این فرایند همچنان در دستور کار است و اقدامات در حال انجام است.

تشنه دل عنوان کرد: برنامه ها و سیاست های ما در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان مبتنی بر تصمیمات و سیاست های شورای معادن کشور و استان، بر این موضوع است که پس از شناسایی معادن غیرفعال و راکد و باطل شدن پروانه بهره برداری آنان، معادن نباید بلوکه شده و هدف اصلی دستورالعمل فعال سازی معادن در استان در مورد این واحدها با سازوکار جدید انجام و شاهد بهره برداری مجدد از این معادن باشیم.

وی گفت: امروز با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و فشار تحریم های دشمنان، مزیت نسبی ما در بحث برون رفت از این شرایط در استان، توجه به معادن و فعال سازی این واحدها است که نیاز است تا همراهی و همکاری بین تمامی دستگاه ها وجود داشته باشد تا روند شناسایی و فعال سازی معادن راکد، منجر به تعطیلی دائم نشود.

تقویت ایمنی معادن استان سمنان در دستور کار است

مهدی سلامتی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان نیز در این جلسه فعال سازی معادن استان پیرو دستورالعمل های ابلاغی و دستور ریاست جمهوری، از ماه های گذشته به صورت جدی در استان در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: پیرو این دستورالعمل، جلسات ماهانه در خصوص شناسایی معادن غیرفعال و فعال سازی این معادن برگزار و امروز سومین جلسه در این موضوع برگزار شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان عنوان کرد: خوشبختانه وضعیت معادن در استان با پیگیری های سازمان صمت، بخش خصوصی و سایر مسئولان، مطلوب تر شده و میزان ۵۰ درصدی معادن غیرفعال در استان امروز به ۲۳٫۵ درصد کاهش یافته است.

سلامتی بابیان اینکه تلاش می کنیم تا مسیر و روند نزولی کاهش میزان معادن غیرفعال در استان سمنان تسریع یابد، اظهار کرد: بحث شناسایی آسیب ها در بخش ایمنی معادن و ارائه راهکارها در زمینه تقویت ایمنی معادن این استان در دستور کار است.

عزمی جزم برای تقویت ظرفیت های معدنی استان سمنان نیاز است؛ آنچه در این حوزه بسیار حائز اهمیت است اینکه مسؤولان این استان در حوزه فرآوری مواد معدنی آنچنان که باید و شاید درست عمل نکرده اند.

انتهای پیام/۷۴۰۰۷/ز/م/و
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «از فعال سازی معادن راکد تا تقویت ایمنی معادن سمنان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.