تعاون و کار در هفته ای که گذشت / تعیین سبد معیشت متناسب با تورم



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،تعاون،کار در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود. با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال یکی از مهمترین اخباری که تقریبا در هر هفته تکرار می شود بحث تعیین دستمزد سال آینده کارگران است.

۳۰دی ماه جلسه کمیته مزد با حضور نمایندگان کارگری و دولت برگزار شد و نمایندگان کارفرمایان در این جلسه حاضر نشدند. یکی از موضوعات مطرح در این جلسه تعیین سبد معیشت کارگری بود.

محمدرضاتاجیک،عضو کمیته مزد شورای عالی کار با اشاره به اینکه مقرر شد سبد معیشت با توجه به تورم اعلامی از سوی مرکز آمار به روز رسانی شود گفت: در حال حاضر دستمزدی که کارگران دریافت می کنند کمتر از نصف سبدمعیشت است.

از دیگر اخبار مهم این هفته تعاون کار محاسبه اضافه کار کارگران در بازنشستگی آنها بود. محمدحسن زدا، قائم مقام سازمان تامین اجتماعی گفت: اضافه کار کارگران در بازنشستگی موثر خواهد بود.

یکی از مشکلات بازار کار نداشتن مهارت کافی از سوی فارغ التحصیلانی است که مدت های زیادی است در صف جویندگان کارقرار گرفته اند. علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار داوطلب به مراکز آموزش فنی و حرفه ای کشور وارد می شوند.

اوسط هاشمی گفت: از یک میلیون ۵۰۰ هزار داوطلب حدود ۴۵ تا ۶۰درصد به بازار کار راه پیدا می کنند به دلیل اینکه مهارت آموخته اند.

سازمان فنی و حرفه ای در این هفته اخبار مهم و خوبی داشت. یکی از آنها جذب۷۰ هزار نفر شاغل در مناطق آزاد طی ۲سال آینده بود. رئیس سازمان آموزش فنی حرفه ای با اشاره به اینکه درصد ورود آقایان به دانشگاه از ۶۳ درصد به ۵۴ درصد کاهش یافته و درصد ورود خانم ها به ۶۶درصد رسیده است گفت:طبق برنامه ظرف دو سال آینده بالغ بر ۷۰هزار نفر شاغل در مناطق آزاد جذب خواهند شد.

خبر مهم دیگر این هفته جزئیات ایجاد تعاونی جوانان از سوی معاون جوان تعاون وزارت کار بود.

محمدکبیری، معاون وزیرکاردرباره تعاونی جوانان گفت:هدف اصلی از ایجاد تعاونی جوانان این است که بتوانیم تبعیض مثبتی میان تعاونی های جوانان و تعاونی های دیگر ایجاد کنیم تا جوانان بتوانند کسب و کارهای پایداری را ایجاد کنند.

یکی دیگر از اخبار این هفته هم درباره میزان خسارت ناشی از سیل بود.

کریم یاوری، مشاور و نماینده ویژه وزیر در رسیدگی به امور سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان درباره میزان خسارت های وارده به مناطق سیل زده گفت : خسارت های وارده به صورت کلی حدود سه هزار و سیصد میلیارد تومان است که در بخش های مختلف زیربنایی ، آب شهر و روستا و مناطق ، مسکن ، راه ، برق ، آموزش ، حوزه های کشاوری و عشایری ، انتظامی و غیره رخ داده که بیشترین خسارت به ترتیب با ۵۸۰ میلیارد تومان به بخش راه ها ، ۸۲۰ میلیارد تومان به بخش مسکن و در بخش کشاورزی ۶۴۰ میلیارد تومان گزارش شده است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در تعاون و کار در هفته ای که گذشت / تعیین سبد معیشت متناسب با تورم

گفتگو با هوش مصنوعی