نمایشگاه قرآن تبریز و هزار راه نرفته

آخرین تجربه برگزاری موفق نمایشگاه قرآن کریم در تبریز به ۱۱ سال پیش برمی گردد که در مصلای تبریز برگزار شده بود ولی حالا معلوم نیست چرا مدیریت مصلا با برگزاری نمایشگاه قرآن در آن مکان موافق نیست و از ظرفیت عظیم آن برای کارهای فرهنگی و قرآنی استفاده نمی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یازده سال پیش نمایشگاه بزرگ قرآنی در ماه مبارک رمضان در سال ۸۷ با حضور و مشارکت بیش از ۱۳۰ موسسه فرهنگی و قرآنی در مصلای بزرگ تبریز برگزار شد که به شدت نیز مورد استقبال و بازدید عموم شهروندان قرار گرفت.
بعد از آن سال برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در تبریز با اما و اگرهای مختلف روبه رو بوده و همیشه در حاشیه قرار گرفته است، سال ۹۷ که نمایشگاه قرآن کریم برگزار نشد و سال های قبل نیز برای رفع تکلیف در دانشگاه ها یا نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شده بود که با بی رغبتی و عدم استقبال شهروندان مواجه گردید.
امسال نیز نمایشگاه قرآن کریم که یکی از مطالبات به حق عموم شهروندان، جامعه قرانی و فعالان این حوزه است در حالی آغاز به کار کرده است که ماه مبارک رمضان به روزهای پایانی خود نزدیک شده و شمارش معکوس برای اتمام این ماه عزیز آغاز گردیده است.
نمایشگاه قرآن و عترت تبریز از تاریخ پنجشنبه ۹ خرداد ماه در پارک طوبی (پارک مفاخر) تبریز آغاز گردیده و تا ۱۷ خرداد ادامه دارد.در حالی که تبلیغات و اطلاع رسانی خاصی نیز برای برگزاری این نمایشگاه صورت نگرفته و عموم شهروندان نیز از وجود چنین نمایشگاهی اطلاع کافی ندارند.
نمایشگاه قرآن تبریز در حالی کار خود را آغاز کرده است که برگزار شدن یا نشدن این نمایشگاه که به نوعی مطالبه عموم شهروندان است در هاله ای از ابهام قرار داشت و متولیان فرهنگی و قرآنی شهر نیز حاضر به پاسخگویی به افکار عمومی نبودند که چرا باوجود برگزاری نمایشگاه قرآن در تهران و سایر کلان شهرها از برگزاری نمایشگاه قرآن در تبریز خبری نیست.
مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه وجود ندارد
ابراهیم لایقی، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در سومین روز برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در محل برگزاری نمایشگاه در گفت وگو با فارس اظهار کرد: آخرین تجربه برگزاری موفق نمایشگاه قرآن کریم در تبریز به ۱۱ سال پیش بر می گردد که در مصلای بزرگ تبریز برگزار شده بود ولی حالا معلوم نیست چرا مدیریت مصلای با برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در آن مکان موافقت نمی کند.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه قرآنی ۱۱ سال پیش در مصلای بزرگ تبریز از کیفیت و شایستگی بسیار زیادی برخوردار بود که با استقبال زیاد شهروندان مواجه شده بود.
لایقی با اشاره به اینکه در آن نمایشگاه بیش از ۱۳۰ موسسه قرآنی و فرهنگی حضور داشتند، تصریح کرد:برای آن نمایشگاه ۷۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده بود و مردم رضایت زیادی داشتند ولی بعد از آن سال دیگر نمایشگاه قرآنی در شأن و جایگاه تبریز برگزار نشده است و برخی از دستگاه هایی که به برگزار نشدن نمایشگاه قرآن در تبریز اعتراض می کنند خودشان در این نمایشگاه حضور ندارند و انگار همیشه حق به جانب بوده و تنها اعتراض کردن را آموخته اند.
مصلای بزرگ تبریز بهترین مکان برگزاری نمایشگاه
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مصلای تبریز بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن است خاطرنشان کرد: در تبریز مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه قرآن وجود ندارد و همین موضوع عمده ترین عامل موفقیت آمیز نبودن نمایشگاه های قرآنی طی سال های اخیر در تبریز است، بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن مصلای تبریز است، چرا که در دسترس ترین مکان بوده و در هسته مرکزی شهر قرار دارد و از همه نقاط شهر به آن دسترسی وجود دارد و اکنون معلوم نیست به چه علت مدیریت آن همکاری های لازم را برای برگزاری نمایشگاه را انجام نمی دهد.
لایقی با اشاره به انجام رایزنی ها و هماهنگی های صورت گرفته با مصلای برای برگزاری نمایشگاه در سال های قبل گفت: به عنوان مثال در سال های قبل، مدیرکل وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد تبریز شخصا با مدیریت مصلای صحبت های مقدماتی را برای برگزاری نمایشگاه انجام داد و آنها موافقت کردند ولی چند روز مانده به برگزاری نمایشگاه آن را لغو کرده و مانع از برگزاری نمایشگاه در مصلای شدند.
نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تجربه ای ناموفق
لایقی در بخش دیگری از صحبت های خود بااشاره به تجربه برگزاری نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز افزود: در سال ۹۳ نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد که ۱۸۰ میلیون تومان هزینه در بر داشت ولی تجربه موفقی به همراه نداشت و مورد استقبال و پذیرش شهروندان قرار نگرفت و البته طبیعی هم بود که مردم روزه دار نمی توانند مسافت زیادی را برای نمایشگاه بین المللی طی کنند، چرا که رفت و آمد مردم به آنجا به سهولت و آسانی انجام نمی گیرد.
چرا مصلای تهران با برگزاری نمایشگاه کتاب و قرآن خراب نمی شود
حسن عباسیان، مدیر موسسه فرهنگی و قرآنی «یاران انتظار سبز» و یکی از فعالان فرهنگی و قرآنی تبریز با انتقاد از عملکرد مدیریت مصلای تبریز در برگزاری نمایشگاه قرآن تبریز بیان داشت: متاسفانه مدیرعامل بنیاد مصلای صرفا به این دلیل که مصلای خراب می شود اجازه نمی دهد نمایشگاه قرآن در داخل آن برگزار شود.
وی نیز یکی از بزرگترین چالش ها و آسیب های مطرح شده در مورد موفق نبودن برگزاری نمایشگاه قرآن در سال های اخیر را نبود مکان و فضای مناسب اعلام کرد و افزود: در این شهر به این بزرگی جایی برای برگزار کردن نمایشگاه قرآن وجود ندارد و مصلای هم که بهترین و مناسب ترین مکان است اجازه نمی دهند.
عباسیان با طرح این سوال که چرا مصلای تهران خراب نمی شود و عمده ترین کارهای عظیم فرهنگی و قرآنی در مصلای تهران برگزار می شود، عنوان کرد: همه ساله شاهد هستیم نمایشگاه بزرگ بین المللی کتاب به آن بزرگی و عظمت در مصلای تهران برگزار می شود و نمایشگاه قرآن نیز همه ساله و به صورت ثابت در مصلای پذیرای علاقمندان است پس چطور مصلای تهران خراب نمی شود ولی اگر ما بخواهیم یک نمایشگاه قرآن در مصلای تبریز برگزار کنیم خراب می شود.
در نمایشگاه تهران همه پای کارند
فعال فرهنگی و قرآنی تبریز با اشاره به اینکه زمان برگزاری نمایشگاه نیز زمان مناسبی نیست، ادامه داد: من نیز موافق هستم که برگزاری نمایشگاه در آخرین هفته ماه مبارک رمضان زمان مناسبی نیست و امیدواریم برای سال های بعد با برنامه ریزی بهتر و مناسب تری به برگزاری نمایشگاه اقدام شود.
عباسیان که در هفته های اولیه ماه مبارک رمضان در نمایشگاه قرآن تهران حضور داشت با اعلام اینکه نمی توان نمایشگاه قرآن تهران را با نمایشگاه تبریز مقایسه کرد، گفت:برای نمایشگاه تهران ۱۰ میلیارد تومان هزینه می کنند ولی ما برای نمایشگاه تبریز نمی توانیم حتی ۱۰ میلیون تومان هزینه و اعتبار جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه قرآن تهران مشارکت حداکثری بین وزارتخانه ها و ادارات وجود دارد، اذعان داشت:در تهران تمامی وزارتخانه ها با تمامی هزینه ها، تجهیزات و امکانات تدارکاتی پای کار هستند ولی در تبریز همه ادارات خود را کنار کشیده اند و می گویند فقط اداره کل فرهنگ و ارشاد به تنهایی مسوولیت نمایشگاه را بر عهده گرفته و آن را برگزار کند.
مدیر موسسه فرهنگی و قرآنی «یاران انتظار سبز» تصریح کرد: اگر تنها یک درصد بودجه و اعتبار نمایشگاه تهران را به تبریز اختصاص دهند مانند نمایشگاه قرآن تهران را در تبریز برگزار می کنیم.
نمایشگاه قرآن دورهمی و ضیافت بعد از افطار
مقداد ربیعی، نماینده انتشارات «آثار علم» یکی از غرفه دارانی است که در نمایشگاه قرآن تبریز به فروش انواع کتاب های مذهبی و قرآنی مشغول است وی از شهر تهران در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و با اشاره به سوت و کور بودن نمایشگاه به خبرنگار فارس ابراز کرد: در تهران نمایشگاه قرآن تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد و خانواده ها بعد از افطار با دلخوشی و با شور و اشتیاق فراوان در نمایشگاه حضور پیدا می کنند، انگار خانواده ها بعد از افطار به یک مهمانی و دورهمی معنوی و رمضانی دعوت شده اند، به قدری اشتیاق مردم زیاد است که در دومین روز نمایشگاه کتاب ها و محصولات فرهنگی و قرآنی ما به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه اولین حضور در نمایشگاه قرآن شهرستان را تجربه می کند، ادامه داد: متاسفانه هیچ گونه اطلاع رسانی در مورد این نمایشگاه دیده نمی شود علاوه بر آنکه زمان برگزاری مناسب نیست زمان بازدید از نمایشگاه نیز اصلا مناسب نبوده و از این رو مورد استقبال قرار نمی گیرد.
ربیعی خاطرنشان کرد: اگر در ورودی پارک یک برنامه فرهنگی قرآنی برگزار می شد که رهگذران و عموم شهروندان را به این پارک و نمایشگاه متوجه می کرد خیلی خوب و عالی بود ولی دریغ از اینکه هیچ تبلیغ و اطلاع رسانی ساده ای هم در سطح شهر در مورد نمایشگاه وجود ندارد.
نماینده انتشارات «آثار علم» افزود: برگزاری برنامه های جنبی در کنار نمایشگاه اصلی یکی دیگر از روش هایی است که می توان به واسطه آن عموم مردم را به تماشای نمایشگاه ترغیب کرد.
بهترین زمان نمایشگاه اولین هفته ماه مبارک رمضان
خانه حجاب و موسسه فرهنگی و هنری سادات یکی از مجموعه هایی بود که در این نمایشگاه به عرضه محصولات حجاب و عفاف می پرداخت.
حامد شعاع که به عنوان مدیر این غرفه حضور داشت به فارس گفت: اگر زمان بازدید از نمایشگاه قرآن به بعد از افطار موکول می شد در استقبال شهروندان بسیار تاثیرگذار بود. ضمنا در همه شهرهای ایران معمولا نمایشگاه قرآن و محصولات فرهنگی و قرآنی در اولین هفته ماه مبارک رمضان برگزار می شود که شور و اشتیاق مردم برای ماه مبارک رمضان بیشتر است ولی در تبریز در آخرین هفته آن هم بدون تبلیغات و اطلاع رسانی هیچ نکته قابل توجهی ندارد.
نشانه ای از تبلیغات در شهر وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه متولیان برگزاری نمایشگاه تعامل خوبی با غرفه داران دارند، بیان کرد: در عین حال که از آنها تشکر می کنیم ولی باید گفت؛ ضعف اطلاع رسانی در مورد نمایشگاه به شدت مشهود است به طوریکه هیچ نشانه ای از تبلیغات در سطح شهر وجود ندارد و حتی افرادی که در همین پارک هستند، نمی دانند که در این گوشه پارک نمایشگاهی دایر است.
خانم عبادی همکار قرآنی موسسه مهد قرآن و عترت تبریز و خانم کاردان همکار موسسه جامعه القرآن با اعلام اینکه زمان برگزاری نمایشگاه به هیچ وجه زمان مناسبی نیست، بر این موضوع تاکید کردند که هفته آخر ماه مبارک رمضان برای برگزاری چنین نمایشگاهی یک فرصت سوخته است و به هیچ وجه حق نمایشگاه ادا نمی شود و در شأن و جایگاه مردم تبریز نیست.
آنها با اشاره به ایام تعطیلات پایان هفته معتقد بودند: با توجه به مسافرت های صورت گرفته عموم شهروندان بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه اولین هفته ماه مبارک رمضان بود و امید است از سال های آینده این موارد مد نظر قرار گیرد.
عبادی با اشاره به اطلاع رسانی ضعیف نمایشگاه گفت: تصمیم گیری برای برگزاری نمایشگاه در هفته پایانی ماه مبارک رمضان نشان می دهد تصمیم شتاب زده ای گرفته شده است، بنابراین هیچ گونه تبلیغات و اطلاع رسانی نیز انجام نشده. اگر قبلا اطلاع داده بودند، موسسات قرآنی می توانستند برنامه های مختلف قرآنی را با حضور نونهالان قرآنی انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه زنده در نمایشگاه خیلی مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار می گیرد که با اطلاع رسانی قبلی موسسات قرآنی می توانستند مسابقات قرآنی و فرهنگی تدارک دیده و همفکری بیشتری با همدیگر داشته باشند.
کوتاه سخن اینکه نبود فضای مناسب شهری ،اطلاع رسانی ضعیف، انتخاب زمان نامناسب برای برگزاری (هفته آخر رمضان) بودجه و اعتبارات برگزاری نمایشگاه قرآن از عمده ترین موضوعاتی بودند که در بین شرکت کنندگان در این نمایشگاه مطرح شد و امید است در برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه در سال های آینده مورد توجه قرار گیرند.
گزارش از معصومه درخشان
انتهای پیام/۶۰۰۲۰/س
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یازده سال پیش نمایشگاه بزرگ قرآنی در ماه مبارک رمضان در سال ۸۷ با حضور و مشارکت بیش از ۱۳۰ موسسه فرهنگی و قرآنی در مصلای بزرگ تبریز برگزار شد که به شدت نیز مورد استقبال و بازدید عموم شهروندان قرار گرفت.
بعد از آن سال برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در تبریز با اما و اگرهای مختلف روبه رو بوده و همیشه در حاشیه قرار گرفته است، سال ۹۷ که نمایشگاه قرآن کریم برگزار نشد و سال های قبل نیز برای رفع تکلیف در دانشگاه ها یا نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شده بود که با بی رغبتی و عدم استقبال شهروندان مواجه گردید.
امسال نیز نمایشگاه قرآن کریم که یکی از مطالبات به حق عموم شهروندان، جامعه قرانی و فعالان این حوزه است در حالی آغاز به کار کرده است که ماه مبارک رمضان به روزهای پایانی خود نزدیک شده و شمارش معکوس برای اتمام این ماه عزیز آغاز گردیده است.
نمایشگاه قرآن و عترت تبریز از تاریخ پنجشنبه ۹ خرداد ماه در پارک طوبی (پارک مفاخر) تبریز آغاز گردیده و تا ۱۷ خرداد ادامه دارد.در حالی که تبلیغات و اطلاع رسانی خاصی نیز برای برگزاری این نمایشگاه صورت نگرفته و عموم شهروندان نیز از وجود چنین نمایشگاهی اطلاع کافی ندارند.
نمایشگاه قرآن تبریز در حالی کار خود را آغاز کرده است که برگزار شدن یا نشدن این نمایشگاه که به نوعی مطالبه عموم شهروندان است در هاله ای از ابهام قرار داشت و متولیان فرهنگی و قرآنی شهر نیز حاضر به پاسخگویی به افکار عمومی نبودند که چرا باوجود برگزاری نمایشگاه قرآن در تهران و سایر کلان شهرها از برگزاری نمایشگاه قرآن در تبریز خبری نیست.
مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه وجود ندارد
ابراهیم لایقی، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در سومین روز برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در محل برگزاری نمایشگاه در گفت وگو با فارس اظهار کرد: آخرین تجربه برگزاری موفق نمایشگاه قرآن کریم در تبریز به ۱۱ سال پیش بر می گردد که در مصلای بزرگ تبریز برگزار شده بود ولی حالا معلوم نیست چرا مدیریت مصلای با برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در آن مکان موافقت نمی کند.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه قرآنی ۱۱ سال پیش در مصلای بزرگ تبریز از کیفیت و شایستگی بسیار زیادی برخوردار بود که با استقبال زیاد شهروندان مواجه شده بود.
لایقی با اشاره به اینکه در آن نمایشگاه بیش از ۱۳۰ موسسه قرآنی و فرهنگی حضور داشتند، تصریح کرد:برای آن نمایشگاه ۷۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده بود و مردم رضایت زیادی داشتند ولی بعد از آن سال دیگر نمایشگاه قرآنی در شأن و جایگاه تبریز برگزار نشده است و برخی از دستگاه هایی که به برگزار نشدن نمایشگاه قرآن در تبریز اعتراض می کنند خودشان در این نمایشگاه حضور ندارند و انگار همیشه حق به جانب بوده و تنها اعتراض کردن را آموخته اند.
مصلای بزرگ تبریز بهترین مکان برگزاری نمایشگاه
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مصلای تبریز بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن است خاطرنشان کرد: در تبریز مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه قرآن وجود ندارد و همین موضوع عمده ترین عامل موفقیت آمیز نبودن نمایشگاه های قرآنی طی سال های اخیر در تبریز است، بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن مصلای تبریز است، چرا که در دسترس ترین مکان بوده و در هسته مرکزی شهر قرار دارد و از همه نقاط شهر به آن دسترسی وجود دارد و اکنون معلوم نیست به چه علت مدیریت آن همکاری های لازم را برای برگزاری نمایشگاه را انجام نمی دهد.
لایقی با اشاره به انجام رایزنی ها و هماهنگی های صورت گرفته با مصلای برای برگزاری نمایشگاه در سال های قبل گفت: به عنوان مثال در سال های قبل، مدیرکل وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد تبریز شخصا با مدیریت مصلای صحبت های مقدماتی را برای برگزاری نمایشگاه انجام داد و آنها موافقت کردند ولی چند روز مانده به برگزاری نمایشگاه آن را لغو کرده و مانع از برگزاری نمایشگاه در مصلای شدند.
نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تجربه ای ناموفق
لایقی در بخش دیگری از صحبت های خود بااشاره به تجربه برگزاری نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز افزود: در سال ۹۳ نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد که ۱۸۰ میلیون تومان هزینه در بر داشت ولی تجربه موفقی به همراه نداشت و مورد استقبال و پذیرش شهروندان قرار نگرفت و البته طبیعی هم بود که مردم روزه دار نمی توانند مسافت زیادی را برای نمایشگاه بین المللی طی کنند، چرا که رفت و آمد مردم به آنجا به سهولت و آسانی انجام نمی گیرد.
چرا مصلای تهران با برگزاری نمایشگاه کتاب و قرآن خراب نمی شود
حسن عباسیان، مدیر موسسه فرهنگی و قرآنی «یاران انتظار سبز» و یکی از فعالان فرهنگی و قرآنی تبریز با انتقاد از عملکرد مدیریت مصلای تبریز در برگزاری نمایشگاه قرآن تبریز بیان داشت: متاسفانه مدیرعامل بنیاد مصلای صرفا به این دلیل که مصلای خراب می شود اجازه نمی دهد نمایشگاه قرآن در داخل آن برگزار شود.
وی نیز یکی از بزرگترین چالش ها و آسیب های مطرح شده در مورد موفق نبودن برگزاری نمایشگاه قرآن در سال های اخیر را نبود مکان و فضای مناسب اعلام کرد و افزود: در این شهر به این بزرگی جایی برای برگزار کردن نمایشگاه قرآن وجود ندارد و مصلای هم که بهترین و مناسب ترین مکان است اجازه نمی دهند.
عباسیان با طرح این سوال که چرا مصلای تهران خراب نمی شود و عمده ترین کارهای عظیم فرهنگی و قرآنی در مصلای تهران برگزار می شود، عنوان کرد: همه ساله شاهد هستیم نمایشگاه بزرگ بین المللی کتاب به آن بزرگی و عظمت در مصلای تهران برگزار می شود و نمایشگاه قرآن نیز همه ساله و به صورت ثابت در مصلای پذیرای علاقمندان است پس چطور مصلای تهران خراب نمی شود ولی اگر ما بخواهیم یک نمایشگاه قرآن در مصلای تبریز برگزار کنیم خراب می شود.
در نمایشگاه تهران همه پای کارند
فعال فرهنگی و قرآنی تبریز با اشاره به اینکه زمان برگزاری نمایشگاه نیز زمان مناسبی نیست، ادامه داد: من نیز موافق هستم که برگزاری نمایشگاه در آخرین هفته ماه مبارک رمضان زمان مناسبی نیست و امیدواریم برای سال های بعد با برنامه ریزی بهتر و مناسب تری به برگزاری نمایشگاه اقدام شود.
عباسیان که در هفته های اولیه ماه مبارک رمضان در نمایشگاه قرآن تهران حضور داشت با اعلام اینکه نمی توان نمایشگاه قرآن تهران را با نمایشگاه تبریز مقایسه کرد، گفت:برای نمایشگاه تهران ۱۰ میلیارد تومان هزینه می کنند ولی ما برای نمایشگاه تبریز نمی توانیم حتی ۱۰ میلیون تومان هزینه و اعتبار جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه قرآن تهران مشارکت حداکثری بین وزارتخانه ها و ادارات وجود دارد، اذعان داشت:در تهران تمامی وزارتخانه ها با تمامی هزینه ها، تجهیزات و امکانات تدارکاتی پای کار هستند ولی در تبریز همه ادارات خود را کنار کشیده اند و می گویند فقط اداره کل فرهنگ و ارشاد به تنهایی مسوولیت نمایشگاه را بر عهده گرفته و آن را برگزار کند.
مدیر موسسه فرهنگی و قرآنی «یاران انتظار سبز» تصریح کرد: اگر تنها یک درصد بودجه و اعتبار نمایشگاه تهران را به تبریز اختصاص دهند مانند نمایشگاه قرآن تهران را در تبریز برگزار می کنیم.
نمایشگاه قرآن دورهمی و ضیافت بعد از افطار
مقداد ربیعی، نماینده انتشارات «آثار علم» یکی از غرفه دارانی است که در نمایشگاه قرآن تبریز به فروش انواع کتاب های مذهبی و قرآنی مشغول است وی از شهر تهران در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و با اشاره به سوت و کور بودن نمایشگاه به خبرنگار فارس ابراز کرد: در تهران نمایشگاه قرآن تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد و خانواده ها بعد از افطار با دلخوشی و با شور و اشتیاق فراوان در نمایشگاه حضور پیدا می کنند، انگار خانواده ها بعد از افطار به یک مهمانی و دورهمی معنوی و رمضانی دعوت شده اند، به قدری اشتیاق مردم زیاد است که در دومین روز نمایشگاه کتاب ها و محصولات فرهنگی و قرآنی ما به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه اولین حضور در نمایشگاه قرآن شهرستان را تجربه می کند، ادامه داد: متاسفانه هیچ گونه اطلاع رسانی در مورد این نمایشگاه دیده نمی شود علاوه بر آنکه زمان برگزاری مناسب نیست زمان بازدید از نمایشگاه نیز اصلا مناسب نبوده و از این رو مورد استقبال قرار نمی گیرد.
ربیعی خاطرنشان کرد: اگر در ورودی پارک یک برنامه فرهنگی قرآنی برگزار می شد که رهگذران و عموم شهروندان را به این پارک و نمایشگاه متوجه می کرد خیلی خوب و عالی بود ولی دریغ از اینکه هیچ تبلیغ و اطلاع رسانی ساده ای هم در سطح شهر در مورد نمایشگاه وجود ندارد.
نماینده انتشارات «آثار علم» افزود: برگزاری برنامه های جنبی در کنار نمایشگاه اصلی یکی دیگر از روش هایی است که می توان به واسطه آن عموم مردم را به تماشای نمایشگاه ترغیب کرد.
بهترین زمان نمایشگاه اولین هفته ماه مبارک رمضان
خانه حجاب و موسسه فرهنگی و هنری سادات یکی از مجموعه هایی بود که در این نمایشگاه به عرضه محصولات حجاب و عفاف می پرداخت.
حامد شعاع که به عنوان مدیر این غرفه حضور داشت به فارس گفت: اگر زمان بازدید از نمایشگاه قرآن به بعد از افطار موکول می شد در استقبال شهروندان بسیار تاثیرگذار بود. ضمنا در همه شهرهای ایران معمولا نمایشگاه قرآن و محصولات فرهنگی و قرآنی در اولین هفته ماه مبارک رمضان برگزار می شود که شور و اشتیاق مردم برای ماه مبارک رمضان بیشتر است ولی در تبریز در آخرین هفته آن هم بدون تبلیغات و اطلاع رسانی هیچ نکته قابل توجهی ندارد.
نشانه ای از تبلیغات در شهر وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه متولیان برگزاری نمایشگاه تعامل خوبی با غرفه داران دارند، بیان کرد: در عین حال که از آنها تشکر می کنیم ولی باید گفت؛ ضعف اطلاع رسانی در مورد نمایشگاه به شدت مشهود است به طوریکه هیچ نشانه ای از تبلیغات در سطح شهر وجود ندارد و حتی افرادی که در همین پارک هستند، نمی دانند که در این گوشه پارک نمایشگاهی دایر است.
خانم عبادی همکار قرآنی موسسه مهد قرآن و عترت تبریز و خانم کاردان همکار موسسه جامعه القرآن با اعلام اینکه زمان برگزاری نمایشگاه به هیچ وجه زمان مناسبی نیست، بر این موضوع تاکید کردند که هفته آخر ماه مبارک رمضان برای برگزاری چنین نمایشگاهی یک فرصت سوخته است و به هیچ وجه حق نمایشگاه ادا نمی شود و در شأن و جایگاه مردم تبریز نیست.
آنها با اشاره به ایام تعطیلات پایان هفته معتقد بودند: با توجه به مسافرت های صورت گرفته عموم شهروندان بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه اولین هفته ماه مبارک رمضان بود و امید است از سال های آینده این موارد مد نظر قرار گیرد.
عبادی با اشاره به اطلاع رسانی ضعیف نمایشگاه گفت: تصمیم گیری برای برگزاری نمایشگاه در هفته پایانی ماه مبارک رمضان نشان می دهد تصمیم شتاب زده ای گرفته شده است، بنابراین هیچ گونه تبلیغات و اطلاع رسانی نیز انجام نشده. اگر قبلا اطلاع داده بودند، موسسات قرآنی می توانستند برنامه های مختلف قرآنی را با حضور نونهالان قرآنی انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه زنده در نمایشگاه خیلی مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار می گیرد که با اطلاع رسانی قبلی موسسات قرآنی می توانستند مسابقات قرآنی و فرهنگی تدارک دیده و همفکری بیشتری با همدیگر داشته باشند.
کوتاه سخن اینکه نبود فضای مناسب شهری ،اطلاع رسانی ضعیف، انتخاب زمان نامناسب برای برگزاری (هفته آخر رمضان) بودجه و اعتبارات برگزاری نمایشگاه قرآن از عمده ترین موضوعاتی بودند که در بین شرکت کنندگان در این نمایشگاه مطرح شد و امید است در برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه در سال های آینده مورد توجه قرار گیرند.
گزارش از معصومه درخشان
انتهای پیام/۶۰۰۲۰/س
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «نمایشگاه قرآن تبریز و هزار راه نرفته» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.