افزایش ۱۰۳ درصدی بودجه عمرانی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰



ایسنا/مرکزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی گفت: بودجه عمرانی سال ۱۴۰۰ استان مرکزی که در قانون بودجه به نام این استان آمده ۹۲۷ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه قبل حدود ۱۰۳ درصد افزایش داشته است.

رقیه یادگاری روز شنبه ۵ تیر در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: بودجه هزینه ای استان مرکزی حدود ۴۵۲ میلیارد تومان است که این بخش رشد ۵۶ درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه سهم استان مرکزی از اعتبارات هزینه ای کشور ۱۲٫۰۲ درصد است، افزود: ۱۶۴ میلیارد تومان اعتبار استانی برای استان مرکزی در نظر گرفته شده که ۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای مناطق محروم از محل سه درصد نفت و گاز اختصاص یافته است. دو ردیف بودجه ای استان مرکزی شامل تکمیل راه های روستایی و آب روستایی و عشایر نیاز به شیوه نامه دارد و هنوز امکان توزیع ندارد.

یادگاری اضافه کرد: اعتبارات جرایم استان هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است که ۲٫۳ درصد افزایش داشته است. سهم ورزش از ارزش افزوده با افزایش ۲۱ و هفت دهم درصدی به ۳۸۲ میلیارد تومان رسیده است.

وی تصریح کرد: ۱۲۰۰ میلیارد ریال پروژه های استان مرکزی با سایر استان ها و ۷۴۰۰ میلیارد تومان پروژه های مشترک در داخل استان مرکزی است.

یاذگاری خاطرنشان کرد: ۱۳ پروژه ملی در استان مرکزی ردیف استانی اخذ کرده اند که اعتبار این طرح ها امسال ۷۷ میلیارد تومان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: کلیات بودجه منابع و مصارف دولت در قانون بودجه ۱۴۰۰ کشور، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه قبل ۴۲ درصد افزایش داشته است، همچنین بودجه عمومی دولت نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه قبل ۱۱۱ درصد و منابع عمومی دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت قبل، ۱۲۳ درصد افزایش دارد.

وی گفت: بودجه استان های کشور نیز با ۱۰۶ درصد رشد به ۵۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. سهم استان های کشور از بودجه تملک دارایی های کشور ۳۲ درصد است، این در حالی است که این سهم در سال گذشته ۳۰ درصد بود.

فرماندار اراک نیز در این نشست گفت: در سال های گذشته همواره اختیارات فرمانداران کاهش یافته و اگر این روند ادامه داشته باشد کمیته برنامه ریزی شهرستانی در آینده باقی نمی ماند، این وضعیت با وضعیت دهه ۸۰ فرق کرده است.

حسین بختیاری افزود: فرمانداران نماینده عالی دولت در شهرستان ها هستند و نیاز است اختیارات آنها افزایش یابد، انتظار مردم از فرمانداران زیاد است .

وی بیان کرد: اراک مرکز استان مرکزی است، اما اعتبارات تملک دارایی و توازن این شهرستان نسبت به استان از افزایش خوبی برخوردار نیست. اختیارات فرمانداران کاهش یافته و این اصلا به صلاح شهرستان نیست که فرماندار قدرت مانور نداشته باشد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در افزایش ۱۰۳ درصدی بودجه عمرانی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰

گفتگو با هوش مصنوعی