گروه های سیاسی در مسیر حفظ اصل نظام اسلامی حرکت کنند



به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در شب ولادت امام جواد (ع) و در حضور جمعی از ارادتمندان خاندان رسالت و ولایت (ع) تصریح کرد: بخش مهمی از زندگی امام محمد بن علی التقی (ع) در راستای کمک به مردم و جود و بخشش امام نسبت به آنان گذشت که این امر در مکاتبات آن حضرت هم مورد توجه ویژه است.

وی ادامه داد: امام (ع) در یکی از این نوشته ها و در پاسخ فردی که به امام (ع) نوشته بود پدر نااهلی دارد مکتوب فرمودند «المداراه خیر من المکاشفه»، به این معنا که مدارا بهتر از جنجال و دعوا است چراکه همراه سختی ها، آسانی است. پس از چندی همان فرد خدمت امام (ع) رسید و از اهل شدن پدرش به دلیل همان مدارا سخن گفت.

گروه های سیاسی همدیگر را تحمل کنند

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امروزه و در جامعه اسلامی، بهتر است تا بحث های سیاسی به سمت و سوی مدارا و تحمل طرفین نسبت به یکدیگر سوق پیدا کند؛ در عین حال که لازم است تا گروه های سیاسی بر روی اصول توافق کنند و خود را نسبت به حفظ اصل نظام اسلامی که ثمره خون شهداست، موظف بدانند.

حجت الاسلام رفیعی در ادامه به یکی دیگر از مکاتبات امام جواد (ع) اشاره کرد که در آن فردی برای امام نوشته بود فرزند جوانش را از دست داده است. امام (ع) هم در یک خط به وی نوشتند: آیا نمی دانی وقتی خدا کسی را دوست دارد، از مالش و اولادش گلچین می کند تا به وی اجر دهد؟ این بود که آن فرد فهمید برای رسیدن به این اجر باید صبر پیشه کند و این بود که آرام شد.

مسؤولان و ضرورت تمرکز بر راه انداختن کار مردم

وی با توصیه مسؤولان به راه انداختن کار مردم و برداشتن باری از دوش آنان به ویژه در ایام نزدیک به آغاز سال جدید، به نقل مکاتبه دیگر امام جواد (ع) پرداخت و گفت: فردی از اهالی بجستان (منطقه ای در اطراف فردوس) به امام (ع) نامه نوشت و از آن گفت که توان پرداخت مالیات حکومتی را ندارد. اینجا بود که امام (ع) به حاکم آن منطقه چنین نوشتند که فردی که نامه مرا نزد تو می آورد چنین بیان می دارد که تو والی خوبی هستی اما آگاه باش که چیزی جز احسان و خدمت به مردم و کار نیک باقی نمی ماند؛ پس به آورنده نامه احسان کن و با وی در دریافت مالیات مدارا نما. آن مسؤول هم وقتی نامه امام (ع) به دستش رسید نامه را بوسید و به توصیه آن حضرت عمل کرد.

حجت الاسلام رفیعی از این نوشته امام نهم (ع) چنین نتیجه گیری کرد که مسؤولان باید در برداشتن باری از دوش مردم همت گمارند و کار آنان را راه بیندازند.

خیرخواهان به کمک نیازمندان بشتابند

وی در توضیح بیشتر این نکته گفت: خداوند در سوره انبیاء و در توصیف حضرت زکریا (ع) و فرزندش حضرت یحیی (ع)، آنان را با تعبیر «یسارعون فی الخیرات» معرفی می فرماید؛ به این معنا که آنان همواره به دنبال کار خیر می دویدند. بنابراین امروز هم آنان که دست خیر و وسعتی در زندگی دارند باید به کمک کسانی که گرفتارند بشتابند.

این استاد حوزه و دانشگاه به افراد دارای گرفتاری در زندگی توصیه کرد در شب و روز سالروز میلاد مبارک امام جواد (عدو رکعت نماز بخوانند و ثواب آن را به امام محمد بن علی التقی (ع) هدیه کنند و آن حضرت را به امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و همچنین حضرت موسی مبرقع (ع) – فرزند بلافصل امام جواد (ع) که در قم مدفون است – قسم دهند تا نزد خداوند برای او دعا کنند.

وی اضافه کرد: شایسته است تا مردم در این شب و روز به صورت اختصاصی برای جوانان دعا کنند تا مشکلات اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان ما حل شود و مهم تر از همه این که آنان ان شاء الله عاقبت به خیر شوند.

این استاد اخلاق حوزه علمیه قم در پایان به نقل روایتی از امام جواد (ع) پرداخت و اظهار کرد: حضرت در این روایت، «سلامت»، «ثروت»، «علم و آگاهی» و همچنین «توفیق» را به عنوان ۴ عامل کمک کننده انسان برای انجام اعمال و کارهای نیکو معرفی می فرمایند. این روایت البته نشان می دهد که وقتی ۳ عامل سلامت، ثروت و علم و دانش می تواند به انسان در عمل کند که عامل «توفیق» انجام کار نیکو هم وجود داشته باشد.

انتهای پیام/۲۲۵۸/م
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «گروه های سیاسی در مسیر حفظ اصل نظام اسلامی حرکت کنند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.