اجرای پویش هر خانه یک بیرق در استان سمنان / همه شهر حسینیه باشد



خبرگزاری مهر، گروه استان ها؛ در بدو آغاز موج دوم بیماری کرونا در سطح کشور ستادهای مقابله با کرونا در سطح ملی و استانی با تشکیل جلساتی برگزاری مراسم سوگواری سنتی استان سمنان مانند نخل گردانی، اطعام، دسته روی، مراسم به خصوص و ویژه مانند دسته یا عباس یا عباس شاهرود و … را ممنوع کردند زیرا امکان شیوع بیشتر بیماری کرونا در جمع های مردمی می توانست افزایش یافته و شرایط ما را در آستانه پاییز نامناسب سازد.

اما این امر باعث نشده که همه مراسم ویژه عزاداری محرم برگزار نشود و مردم متدین و خداجوی دیار سه هزار شهید دفاع مقدس از عزای مولایشان بی نصیب بمانند. مردم در کنار برگزاری مراسم سوگواری به شیوه های جایگزین و با استفاده از ابتکارات جالب، دست به پویش بزرگ سیاه پوش کردن خانه ها و کوچه ها و خیابان های استان سمنان زده اند که می تواند در فضا سازی محیطی ایام محرم مؤثر باشد.

تصمیم مردم خوش ذوق استان سمنان

ماجرا از آنجا شروع شد که پس از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حمایت از تصمیمات ستاد مقابله با کرونا، در سطح استان سمنان نیز ابتدا آیت الله شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان و سپس سایر ائمه جمعه و جماعات خواستار توجه بیشتر مردم به مصوبات ستاد کرونا شدند اما از سوی دیگر این نکته را نیز یادآوری کردند که می توان با ابتکارات ویژه و زیبایی فضای استان را در خور شأن محرم کرد.

مردم خوش ذوق و متدین استان سمنان نیز که همواره پیشگام ارادت به ساحت مقدس اهل بیت (ع) به خصوص امام حسین (ع) هستند، این فرصت را غنیمت شمرده و پویش سیاه پوشان خانه ها و شهرهای استان را راه اندازی کردند تا هر کس حتی با داشتن نیم متر پارچه سیاه و آویختن آن از سر درب خانه در عزاداری و فضاسازی ایام محرم شریک باشد.

خیلی زود این پوش در فضای مجازی مورد توجه مردم قرار گرفت نماز جمعه هفته گذشته که در برخی شهرهای استان برگزار شد نیز به رسانه ای شدن ضرورت فضا سازی شهری در ایام محرم تاکید کرد و صحه گذاشت در نتیجه این روزها مردم استان در راستای سیاه پوش کردن فضای شهری با شهرداری و دیگر ارگان های ذی ربط همراه شده اند تا بار دیگر اتحاد خوبی حول محور امام حسین (ع) و واقعه کربلا شکل گیرد.

پیروی از دستورالعمل ها

امام جمعه موقت شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره این موضوع گفت: بر طبق دستورالعمل های صادر شده برگزاری مراسم سنتی عزاداری در شهرها و روستاها ممنوع است در نتیجه آئین نخل گردانی و دسته روی عزاداری و… برگزار نمی شود از سوی دیگر هیئت های مذهبی تنها می توانند عزاداری محدودی را در فضای باز و با رعایت فاصله گذاری دو متر از هر عزادار و همچنین استفاده مدام و مستمر از ماسک، عدم پذیرایی و… برگزار کند.

حجت الاسلام حمید عبدالهیان با بیان اینکه این موضوع باعث نمی شود که عزاداری امام حسین (ع) با شکوه برگزار نشود بلکه همه مردم می توانند با نصب مقدار اندک پارچه مشکی از خانه خودشان هم در این فضا سازی محرم شریک باشند، ابراز کرد: عزاداری ماه محرم جایگاه ویژه در دین و مذهب ما دارد و لذا باید بتوانیم با استفاده از ابتکاراتی مانند همین موضوع سیاه پوشان و فضا سازی شهری، عزای امام حسین (ع) را ارج بنهیم.

وی با بیان اینکه فضا سازی شهری می تواند اهمیت بسزایی در ایام ماه محرم داشته باشد، ابراز کرد: آن دست افرادی که نذوراتی در ماه محرم دارند می توانند در تهیه پارچه مشکی عزاداری امام حسین (ع) و فضا سازی شهری و خانه های مردم شریک شود زیرا این موضوع اجری بالا دارد.

استفاده از فضای مجازی و سیاه پوش کردن خانه ها

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز درباره ضرورت به کار گیری ابتکارات در عزاداری ماه محرم در سال جاری به خصوص در بین هیئت های مذهبی و همچنین مردم، گفت: مردم و هیئت های عزاداری با ابتکاراتی که انجام می دهند باید محرم سال جاری را به یک همایش پرشور مردمی که سراسر آن عشق به امام حسین (ع) و ائمه اطهار است تبدیل کنند.

حجت الاسلام علی شکری با بیان اینکه در راستای حفاظت از مردم در برابر شیوع کرونا می خواهیم خلاقیت هایی در برگزاری مناسک انجام شود، تاکید کرد: همراهی مردم و شهرداری ها و دهیاری ها در سیاه پوش کردن تمام سطح شهر و استفاده از ظرفیت بهینه هیئت های مذهبی و ادارات و… می تواند دارای اهمیت باشد.

وی با اشاره به فعالیت در فضای مجازی بیان کرد: یکی دیگر از مسائلی که می توان در ایام محرم انجام داد، پخش روضه از بلندگوهای مساجد بعد از اذان و یا پخش روضه و مداحی در فضای مجازی است که در کنار مشارکت مردم در سیاه پوش کردن، می تواند نقشی بسزا در ترویج شعائر دینی در ماه محرم داشته باشد.

تبلیغات محیطی انجام شود

معاون استاندار سمنان و فرماندار شاهرود نیز با بیان اینکه شرایط امسال محرم ایجاب می کند که تبلیغات محیطی در سطح شهر مناسب تر از سال های قبل باشد، گفت: باید به شعائر دینی بیش از سال های قبل پرداخت.

نادر فخری با بیان اینکه محرم و صفر امسال می بایست تبلیغات محیطی و فضاسازی متفاوت تری نسبت به سال گذشته انجام شود و همه شهرداران، اصناف، دستگاه های اجرایی و شهروندان در این امر مشارکت جدی تری داشته باشند، ابراز کرد: هدف از ایجاد این دستورالعمل ها حفظ سلامتی شهروندان است و با توجه به وضعیت شهرستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا می بایست همگی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرده و شرایط را به وضع عادی بازگردانیم.

همچنین حجت الاسلام محمد بارانی امام جمعه مهدی شهر نیز با بیان اینکه آئین عزاداری محرم نماد وفاق ملی ما محسوب می شود، معتقد است: در سال جاری به کوری چشم دشمنان ما باید فضاسازی های شهرهایمان بیش از هر سال باشد و سیاه پوش کردن، زنده کردن شعائر و شعارهای امام حسین (ع) و آراستگی شهر الزامی است، مبادا به دلیل کرونا عزاداری امام غریب بماند.

هیئت های مذهبی دست به کار شده اند

مهدی جلالی از فعالان هیئت های مذهبی استان سمنان با بیان اینکه فضاسازی های شهری و کمک به شهرداری توسط هیئت های عزاداری و مردم از هم اکنون آغاز شده است، به خبرنگار مهر گفت: هیئت های مذهبی با بهره گیری از ظرفیت های خوب در راستای فضا سازی شهری و توزیع اقلام مورد نیاز مردم به خصوص نیازمندان جامعه اقدامات خوبی را در دستور کار قرار داده اند که از هفته گذشته به تدریج شاهد اجرای آنها بوده ایم.

وی از توزیع پارچه مشکی در بین مردم خبر داد و بیان کرد: پارچه های کوچک مشکی عزاداری امام حسین (ع) در ایام ماه محرم می تواند از سر درب خانه ها آویزان شود تا همه در عزاداری ماه محرم شریک باشند که در این راه با کمک خیران مقداری از پارچه های عزاداری هیئت های مذهبی بین مردم توزیع شده و روند توزیع مابقی پارچه ها نیز تداوم دارد.

محمد عرب یار محمدی دیگر فعال هیئت های مذهبی استان سمنان نیز با اشاره به رایزنی با خیران در راستای توزیع پارچه مشکی در بین مردم، گفت: پارچه مشکلی معمولا در خانه مردم یافت می شود اما باز هم برای اینکه بتوانیم سهمی در کمک کردن به مردم برای فضا سازی شهری داشته باشیم طی رایزنی های صورت گرفته مقداری پارچه مشکی برای توزیع بین مردم تهیه می شود البته این امر غیر دولتی بوده و تنها از سوی هیئت های عزاداری صورت می گیرد.

فضا ساز شهری زیبایی اهمیت دارد

فعال هیئت های مذهبی استان سمنان با اشاره به موج فزاینده درخواست ها و پیام های متعدد درباره سیاه پوش کردن فضاهای شهری به خصوص سردر خانه ها، بیان کرد: هیئت های مذهبی که در فضای مجازی فعالیت دارند فضا سازی شهری در ایام محرم را ترویج دهند.

عرب یار محمدی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اطلاع رسانی به مردم، بیان داشت: امروزه دشمنان چشم انتظار هستند که ببینند ما چگونه محرم را برگزار می کنیم لذا باید تا حد امکان بر شکوه عزاداری های این ماه مبارک افزود که یکی از راه های آن به کار گیری از ظرفیت های مردمی است.

وی افزود: دشمنان با تبلیغات خود خواستار کم رنگ جلوه دادن شئونات دینی و حب اهل بیت (ع) در بین مردم ما هستند اما محرم فرصت خوبی است تا مردم ما عکس این موضوع را نشان دهند تا بار دیگر توطئه های شوم دشمنان علیه مسلمانان به خصوص مردم شیعه ایران اسلامی خنثی شود.

ابتکارات در هیئت های مذهبی

امام جمعه دامغان نیز درباره ضرورت فضا سازی مردمی در ایام محرم گفت: مداحان و هیئت های مذهبی خود مبتکر هستند و باید ابتکارات را با برنامه ریزی خوب و با در نظر گرفتن دستورالعمل های بهداشتی عزاداری در خور شأن امام حسین (ع) برگزار کنند.

حجت الاسلام سید محمد حسینیان بیان کرد: عزاداری حسین بن علی (ع) باید بومی سازی شود متأسفانه از طریق فضاهای مجازی عده ای به دنبال ضربه زدن به دین و مقدسات اسلامی هستند که باید هوشیار باشیم که جوانان و خانواده ها گرفتار این توطئه دشمنان نشوند از سوی دیگر باید گفت باید به مردم امید داد و به تبلیغات و سیاه نمایی ها توجه نکرد و مردم را نیز از ترفندهای دشمنان هوشیار کرد.

مردم استان سمنان در نزدیکی ماه محرم در فضا سازی شهری و روستایی مشارکت دارند و پویش سیاه پوشان یکی از ابتکاراتی است که در سطح استان طرفداران زیادی هم پیدا کرده است. مردمی که عزاداری حسینی را سال های سال اقامه کرده اند و یدی طولا در ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای پویش هر خانه یک بیرق در استان سمنان / همه شهر حسینیه باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.