هجرت امامزادگان دو معصوم مبنای نامگذاری روز «شهرکرد» است



حجت الاسلام و المسلمین حسن امیری در گفت وگو خبرنگاربا تسنیم در شهرکرداظهار داشت: با توجه به اینکه در طول تاریخ شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری شاهد وقایع تاریخی، ملی و مذهبی زیادی بوده است، می توان به مهم ترین روز برای این شهرستان یعنی سالروز هجرت امامزادگان دو معصوم حلیمه و حکیمه خاتون به این شهر اشاره کرد.

وی ضمن خشنودی از این اقدام و همایشی که سالیانه برای نکوداشت این روز برگزار می گردد، افزود: شهرکرد بعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری زیبایی ها، آداب و رسوم ها، مهمان نوازی ها و فرهنگ های بسیار زیبا و بی بدیلی دارد که می توان شاخصه های بسیاری برای نام گذاری این روز در نظر گرفت، اما چه بهتر از احترام به شان و منزلت امامزادگان استان که پناهگاه همیشگی مردم از قدیم الایام بوده اند.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مبنای نامگذاری شاخص ترین روز در این استان یعنی روز شهرکرد، هجرت این دو بانوی بزرگوار به استان بوده است، تصریح کرد: این نامگذاری نشان ارادت اهالی استان و شهرکرد به اهل بیت(ع) و اهمیت این امامزاده عظیم الشان در بین مردم است که هرساله آئین های مختلفی در این آستان مقدس از سوی اهالی و مردم برگزار می گردد.

امیری گفت: امامزاده دو خاتون شهرکرد یکی از آثار معماری فاخر به حساب می آید که به خاطر نوع پوشش خارجی گنبد آن از نظر آجر کاری نوع منحصر به فردی است، در نمای بیرونی و در ساقه گنبد این امامزاده طاق نماهایی ساخته شده که تداعی کننده ساختمان اصلی بیت المقدس است.

وی با بیان اینکه نام پیشین شهرکرد «دهکرد» بوده است گفت: بر اساس تحقیقات پس از تبدیل به شهر در شهریور ۱۳۱۴ خورشیدی، به شهرکرد تغییر نام داده شده است.

گفتنی است امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون شهرکرد (امامزادگان دو خاتون) دختران ابراهیم مجاب از فرزندان موسی ابن جعفر هستند که این امامزاده در ضلع غربی خیابان ولیعصر (عج) جنوبی و هسته مرکزی و تاریخی اولیه شهر بر روی قبور قرار گرفته، و در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/۷۵۴۰/ ت

پرسش و پاسخ در هجرت امامزادگان دو معصوم مبنای نامگذاری روز «شهرکرد» است

گفتگو با هوش مصنوعی