نیمی از دانش آموزان باید در رشته‌های فنی تحصیل کنند



به گزارش خبرگزاری مهر، علی پورکمالی در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استان ها با بیان این که دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان دانشگاه جامع و متمرکز در تهران مستقر است، اظهار داشت: مأموریت اصلی این دانشگاه تأمین نیروی انسانی متخصص برای هنرستان ها و رشته های فنی و حرفه ای است و در حال حاضر پردیس استانی ندارد.

وی با اشاره به احکام برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد: طبق این برنامه و با تأکیداتی که از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان عالی نظام صورت گرفته، باید سهم دانش آموزان در شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش به ۵۰ درصد برسد. در حال حاضر، برای تحقق این هدف به حداقل سی هزار معلم مهارتی و بیش از هزار و دویست هنرستان نیاز است که دانشگاه شهید رجایی به تنهایی توان پاسخگویی به این نیاز را ندارد.

پورکمالی ادامه داد: علیرغم تلاش های گسترده ای که برای تربیت معلمان مهارتی از طریق دوره ها و آزمون های استخدامی انجام شده، این میزان پاسخگوی نیازهای موجود نیست و دانشگاه در حال بازنگری در سرفصل های درسی بر اساس سند تحول بنیادین و نیازهای واقعی بازار کار است.

وی افزود: در سال گذشته، بازنگری در ۱۴ برنامه درسی صورت گرفته و در سال جدید رشته های جدید مهارتی نیز به ظرفیت دانشگاه افزوده خواهد شد.

وی با قدردانی از حمایت های وزیر، تجهیز هنرستان ها را یکی از اولویت های مهم برشمرد و گفت: طی سال گذشته تلاش گسترده ای در زمینه تأمین تجهیزات کارگاهی صورت گرفته است. این اقدامات در راستای تحقق شعار سال و تأکید مقام معظم رهبری بر «تولید» انجام شده و بدون شک نیروی انسانی ماهر پیش نیاز اصلی هرگونه سرمایه گذاری در حوزه تولید و اشتغال است.

رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در پایان تأکید کرد: دانشگاه شهید رجایی با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود و همراهی مجموعه وزارتخانه، مأموریت خود در تربیت نیروی انسانی توانمند برای هنرستان ها را با جدیت دنبال خواهد کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نیمی از دانش آموزان باید در رشته‌های فنی تحصیل کنند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.