کانال های تلگرامی مخرب بساط شان را جمع کنند / سرقت در صدر جرایم استان مرکزی

ایسنا/مرکزی معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی گفت: در ۱۰ ماهه سال جاری بیشترین جرم با فراوانی ۵ هزار و ۳۲۹ فقره مربوط به سرقت مستوجب تعریز بوده است.
عباس صالحی، امروز سه شنبه در نشستی با اصحاب رسانه در اراک ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام الله دهه فجر، در خصوص پیگیری مباحث مطرح شده در نشست پیشین اصحاب رسانه با دادستان اراک اظهار کرد: خاموش بودن ایستگاه سنجش آلودگی هوا معروف به ایستگاه مخابرات یکی از مطالبات مطرح شده از سوی رسانه و مردم بود که طبق بررسی صورت گرفته و با توجه به وجود ۴ ایستگاه سنجش هوا(محوطه استانداری، خیابان شریعتی، خیابان قائم مقام، مخابرات و داخل اداره کل محیط زیست) محیط زیست اعلام کرد ایستگاه مخابرات ذرات کمتر از دو و نیم میکرون را به علت خرابی یکی از قطعات نشان نمی دهد و از طرفی به علت تحریم ها امکان واردات این قطعات وجود ندارد، اما با برنامه ریزی صورت گرفته تصمیم بر استفاده از دستگاه های تولید داخل دارند که در این رابطه تامین اعتبار لازم از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان صورت گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر برای این مهم مجوز سازمان محیط زیست کشور نیاز است و پس از دریافت تاییدیه می توان این اقدام را انجام داد. سه تابلو نمایشگر در میدان سرداران، میدان شریعتی و میدان حافظیه نشانگر خروجی ۴ ایستگاه مذکور هستند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی در خصوص پسماندهای عفونی تصریح کرد: در این راستا، در دو سال گذشته دادستانی چندین مورد پیگیری لازم را انجام داده که با برگزاری جلسات مختلف مصوباتی تصویب شد مبنی بر اینکه شهرداری ظرف مهلت مشخص شده باید نسبت به فراهم کردن بستر و شرایط لازم برای جمع آوری و بی خطرسازی و امحای این پسماندها اقدام کند و قراردادی نیز با یک شرکت مجری ذیصلاح برای ادامه کار بسته شود.
صالحی ادامه داد: در این رابطه شرکت دانش بنیان سورن اعلام آمادگی برای بهینه سازی، بی خطرسازی و امحای پسماندهای عفونی مراکز خصوصی کرده و به تفاهمات لازم نیز رسیده اند اما تاکنون قراردادی در این خصوص به علت برخی اختلافات منعقد نشده است.
وی اضافه کرد: تا زمان انعقاد قرارداد تاکیداتی به منظور بی خطرسازی انجام شده از جمله اینکه عایق سازی مناسب مرکز پسماند به منظور جلوگیری از نفوذ شیرابه ها و آلودگی خاک انجام شود که شهرداری اقداماتی از قبیل اقدام به حفر ترانشه مهندسی، انجام شیب بندی و لاینرگذاری لنفی و بهداشتی انجام داده که آماده بهره برداری است اما هنوز فنس کشی آن انجام نشده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی با اشاره به مشکلات ناشی از وجود سگ های ولگرد اضافه کرد: در این بحث با دو پدیده سگ های ولگرد و سگ گردانی مواجه هستیم که نارضایتی مردم را به دنبال داشته است، در این خصوص به نیروی انتظامی دستور اکید بر جلوگیری از سگ گردانی داده شده و از طرفی جمع آوری سگ های ولگرد بر عهده شهرداری است و تاکیدات لازم به منظور جمع آوری سگ های ولگرد بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری ها داده شده است.
صالحی اضافه کرد: در بحث سگ های ولگرد موانعی از جمله حامیان حقوق حیوانات بر سر راه شهرداری است که این افراد مانع اجرای قانون می شوند که البته به این افراد اخطار لازم داده شده و با کسانی که به هر نحوی ممانعت از اجرای قانون می کنند، برخورد لازم انجام خواهد شد.
سرقت مستوجب تعزیر، جرم اولویت دار استان مرکزی در ۱۰ ماهه ۹۸
وی در خصوص آمار جرائم ۱۰ ماهه سال جاری اراک و استان خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری بیشترین جرم با فراوانی ۵ هزار و ۳۲۹ فقره مربوط به سرقت مستوجب تعریز بوده و پس از آن توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، تصادفات رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی، تهدید، نگهداری مواد مخدر، کلاهبرداری، تخریب، افترا و تحصیل مال از طریق نامشروع به ترتیب جرم های اولویت دار در شهرستان اراک بوده اند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: همچنین در سطح استان سرقت مستوجب تعریز با فراوانی ۱۷ هزار و ۱۲۲ فقره بیشترین جرم و به ترتیب توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، تصادفات رانندگی منجر به صدمه بدنی و غیرعمدی، تهدید، کلاهبرداری، تخریب، نگهداری مواد مخدر، افترا و خیانت در امانت ۱۰ جرم اولویت دار در استان مرکزی بوده اند.
صالحی تعداد سرقت های انجام شده در شهرستان اراک در دی ماه سال جاری را ۸۰۵ فقره پرونده عنوان کرد و گفت: از تعداد پرونده های تشکیل شده ۴۵۶ فقره سرقت کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد سرقت های استان در شهرستان اراک انجام شده ادامه داد: در ماه گذشته در سطح استان برای هزار و ۶۶۰ فقره سرقت پرونده تشکیل شده که هزار و ۲۲ فقره از این سرقت ها کشف شده است.
رفع تصرف ۱۳۴۳ هکتار از اراضی ملی استان مرکزی
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی رفع تصرف اراضی ملی را از دیگر موارد مورد پیگیری دانست و گفت: در ۱۰ ماه گذشته در استان مرکزی هزار و ۳۴۳ هکتار از اراضی ملی به ارزش ۱۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان که توسط اشخاص تصرف شده بود به دولت اعاده شده است. از میزان اراضی رفع تصرف شده ۱۳۹ هکتار در دیماه صورت گرفته که ارزشی بالغ بر ۱۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان داشته است.
صالحی ادامه داد: در سال گذشته در مجموع هزار و ۵۹۰ هکتار از اراضی ملی به ارزش ۳۲ میلیارد تومان رفع تصرف و به دولت اعاده شده است.
وی تعداد پرونده های تشکیل شده تصرفات اراضی ملی و منابع طبیعی در دادسراهای استان را هزار و ۸۴ فقره عنوان کرد و گفت: از این پرونده ها ۸۱۳ پرونده مختومه شده و ۳۷۴ نفر نیز متهم برای این پرونده ها شناسایی شده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: در خصوص تغییر کاربری غیرمجاز اراضی ۲۰۰ پرونده با ۲۷۳ متهم در استان تشکیل شده است.
صالحی رسیدگی به چاه های غیرمجاز را از دیگر موارد مهم مورد پیگیری دانست و اضافه کرد: در دی ماه احکام قضایی برای پر کردن ۳۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان صادر و اجرا شده است.
نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی، برائت خود را در خصوص کانال های مخرب اعلام کنند
وی در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ۱۵ پرونده در خصوص جرائم انتخاباتی در اراک تشکیل شده و برخی منجر به صدور رای شده و برخی نیز در حال رسیدگی است. برخی نیز به علت عدم صلاحیت بررسی در استان، به تهران ارسال شده است. مجازات های بخش عمده ای از جرائم انتخاباتی بازدارنده نیست.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و تهدیدات متقابل ایران و تهدیدات اعضای داخل و بیرون کشور، می طلبد حضور حداکثری مردم را در صحنه انتخابات البته در مسیر قانونی شاهد باشیم و قطعا با اقدامات خلاف قانون با قاطعیت رسیدگی خواهد شد و لازم است تمام افراد فعال در این زمنیه در چارچوب قانون فعالیت خود را انجام دهند.
صالحی در خصوص برخی کانال های تلگرامی گفت: طی چند وقت اخیر شاهد راه اندازی کانال هایی به منظور حمایت از یک کاندیدا و تخریب رقبا بوده ایم که با ادعای اصلاح جامعه، دین داری و انقلابی گری اقدام به انتشار مطالب توهین آمیز و تفرقه افکنانه کرده اند که این اقدامات ناپسند نشانه وجود اشخاص منافق در پشت پرده این کانال ها و انتشار مطالب توهین آمیز و کذب و تهمت به انسان های درستکار است.
وی اضافه کرد: در این رابطه لازم است نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی، اعلام برائت خود را درخصوص این کانال ها به صورت صریح بیان کنند همانگونه که ظاهرا سیدمهدی مقدسی برائت خود را در خصوص ارتباط با کانال عقرب زرد اعلام کرد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: تقاضای ما از این افراد خاتمه دادن به فعالیتشان است و در صورت ادامه این روند اقدامات قضایی و انتظامی انجام و برخورد انجام خواهد شد که البته با توجه به پیگیری های صورت گرفته سرنخ هایی از این افراد به دست آمده و ادامه بررسی توسط نهادهای نظارتی در حال انجام است.
صالحی در واکنش به فعالیت افرادی که جو جامعه را بر هم می زنند و اقدام به نشر اکاذیب و توهین و ایجاد حس بی اعتمادی در جامعه می کنند، گفت: به افراد فعال در این حوزه هشدار می دهیم که بساطشان را جمع کنند. نقد منصفانه مانعی ندارد، اما نقد با تهمت و توهین و تفرقه و شایعه پراکنی تفاوت زیادی دارد.
صالحی بیان کرد: دادگستری نیز هیچگونه وابستگی به هیچکدام از احزاب، جناح ها و اشخاص ندارد و هرکدام از این افراد یا احزاب جرمی مرتکب شوند، دادگستری فارغ از جناح و مقام مطابق قانون برخورد لازم را انجام خواهد داد.
بوی نامطبوع اراک مربوط به سوخت مازوت نیروگاه بوده است
وی با اشاره به آلودگی هوای اراک بیان کرد: در حوزه محیط زیست، معمولا در نیمه دوم سال با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و شهرستان اراک، علاوه بر سرمای زمستان با پایین ماندن ذرات آلاینده، آلودگی هوا نیز پدید می آید به طوریکه در دوشب گذشته بوی نامطبوعی ناشی از گاز مونوکسید کربن حاصل از سوخت مازوت سبب آلودگی هوا شده و در اراک استشمام شد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: در حوزه آلودگی هوا، از سال های گذشته اقداماتی صورت گرفته بود و امسال نیز با پیگیری های متعدد و مطالبه عموم مردم و اصحاب رسانه پیگیری ها شدت گرفت.
صالحی با بیان اینکه ادامه داد: با توجه به آلودگی هوای اراک، می طلبد مطالعه ای به منظور تعیین سهم منابع آلاینده از آلودگی و سهم دستگاه ها در مبارزه با آلایندگی انجام شود که تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. در حال حاضر محیط زیست ملزم به انجام این مطالعات شده چراکه تا زمانی که منابع آلاینده مشخص نشود نمی توان برخورد لازم را انجام داد و برخورد بر پایه حدس و گمان هم امکان پذیر نیست.
تلاش برای لغو مجوز سوزاندن مازوت در نیروگاه شازند
وی با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک ۲۰ دستگاه دولتی و اجرایی باید در راستای اجرای قانون هوای پاک با آلودگی هوا مقابله کنند گفت: آلودگی صنعتی شهر اراک ناشی از صنایع بزرگ مستقر در اراک و اطراف اراک از جمله پالایشگاه، نیروگاه، آلومینیوم، شرکت معدنی املاح و … است که این موضوع نیز بر کسی پوشیده نیست.
صالحی در خصوص سوخت مازوت در نیروگاه افزود: استفاده از مازوت در نیروگاه به همراه چند منطقه دیگر در کشور بر مبنای یک تصمیم کشوری است، اما با این وجود باز هم مدتی اجازه این اقدام داده نشد و در هفته گذشته نیز با توجه به افت فشار گاز در کشور، درخواست استفاده از سوخت مازوت به منظور جبران افت فشار گاز و صرفه جویی در مصرف داشتند که بازهم مخالفت شد و مجوز این اقدام صادر نشد.
وی ادامه داد: به دنبال پیگیری های مسئولان استانی، در تلاش هستیم مصوبه کشوری که اجازه سوزاندن مازوت را در برخی از نیروگاه های کشور مانند نیروگاه شازند می دهد ملغی کنیم. محیط زیست نیز موظف به نظارت کامل بر وضعیت نیروگاه تا زمان کاهش آلایندگی است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی با اشاره به دیگر عوامل آلودگی هوای شهر اراک خاطرنشان کرد: وجود کارگاه های صنعتی مجوزدار که الزامات محیط زیست را رعایت نمی کنند از دیگر عوامل آلوده کننده شهر است که محیط زیست باید با یک برنامه ریزی معقول و مشخص کردن مهلت زمانی برای این صنایع، از این مشکل جلوگیری کند.
صالحی کارگاه های ذوب و ریخته گری غیرمجاز را از دیگر عوامل آلودگی هوا دانست و گفت: عمدتا این فعالیت توسط اتباع و به صورت زیرزمینی و غیرقانونی انجام می شود که مخاطرات زیادی را به همراه دارد، تاکنون تعداد زیادی از این واحدها مهر و موم شده اما فعالیت این واحدها به مکان های دیگر منتقل شده که در این راستا محیط زیست در صورت مشاهده، نیازی به اخطار ندارد و بر اساس تفویض اختیار صورت گرفته به این سازمان، این واحدها باید پس از مشاهده بلافاصله مهر و موم شوند و وسایل آنها نیز توقیف شود.
وی افزود: به شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی نیز ابلاغ شده که به افرادی که سوله ها و کارگاه های خود را در اختیار این افراد قرار دهند، هیچ گونه خدماتی ارائه ندهد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تردد خوردوها از دیگر منابع آلاینده شهر اراک عنوان کرد و گفت: در راستای کاهش این منبع آلودگی باید پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان با خودروهای دودزا و بدون معاینه فنی برخورد قاطع داشته باشد.
شناسایی عامل انتقال موادمخدر شیشه به داخل زندان اراک
وی به چند جرم رخ داده در استان اعم از قتل و سرقت نیز اشاره کرد و افزود: در جریان یک درگیری در یک مغازه پاچینی فروشی در میدان انقلاب اراک یک نفر به قتل رسیده که متهم اصلی متواری شده است، همچنین باندی از سارقان که در پوشش ماموران نیروی انتظای از اتباع خارجی سرقت انجام می دادند شناسایی و دستگیر شده اند.
صالحی اضافه کرد: یکی از کارکنان زندان اراک نیز قصد انتقال یک کیلوگرم موادمخدر از نوع شیشه را به داخل زندان داشته که شناسایی و دستگیر شده است.
انتهای پیام
عباس صالحی، امروز سه شنبه در نشستی با اصحاب رسانه در اراک ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام الله دهه فجر، در خصوص پیگیری مباحث مطرح شده در نشست پیشین اصحاب رسانه با دادستان اراک اظهار کرد: خاموش بودن ایستگاه سنجش آلودگی هوا معروف به ایستگاه مخابرات یکی از مطالبات مطرح شده از سوی رسانه و مردم بود که طبق بررسی صورت گرفته و با توجه به وجود ۴ ایستگاه سنجش هوا(محوطه استانداری، خیابان شریعتی، خیابان قائم مقام، مخابرات و داخل اداره کل محیط زیست) محیط زیست اعلام کرد ایستگاه مخابرات ذرات کمتر از دو و نیم میکرون را به علت خرابی یکی از قطعات نشان نمی دهد و از طرفی به علت تحریم ها امکان واردات این قطعات وجود ندارد، اما با برنامه ریزی صورت گرفته تصمیم بر استفاده از دستگاه های تولید داخل دارند که در این رابطه تامین اعتبار لازم از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان صورت گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر برای این مهم مجوز سازمان محیط زیست کشور نیاز است و پس از دریافت تاییدیه می توان این اقدام را انجام داد. سه تابلو نمایشگر در میدان سرداران، میدان شریعتی و میدان حافظیه نشانگر خروجی ۴ ایستگاه مذکور هستند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی در خصوص پسماندهای عفونی تصریح کرد: در این راستا، در دو سال گذشته دادستانی چندین مورد پیگیری لازم را انجام داده که با برگزاری جلسات مختلف مصوباتی تصویب شد مبنی بر اینکه شهرداری ظرف مهلت مشخص شده باید نسبت به فراهم کردن بستر و شرایط لازم برای جمع آوری و بی خطرسازی و امحای این پسماندها اقدام کند و قراردادی نیز با یک شرکت مجری ذیصلاح برای ادامه کار بسته شود.
صالحی ادامه داد: در این رابطه شرکت دانش بنیان سورن اعلام آمادگی برای بهینه سازی، بی خطرسازی و امحای پسماندهای عفونی مراکز خصوصی کرده و به تفاهمات لازم نیز رسیده اند اما تاکنون قراردادی در این خصوص به علت برخی اختلافات منعقد نشده است.
وی اضافه کرد: تا زمان انعقاد قرارداد تاکیداتی به منظور بی خطرسازی انجام شده از جمله اینکه عایق سازی مناسب مرکز پسماند به منظور جلوگیری از نفوذ شیرابه ها و آلودگی خاک انجام شود که شهرداری اقداماتی از قبیل اقدام به حفر ترانشه مهندسی، انجام شیب بندی و لاینرگذاری لنفی و بهداشتی انجام داده که آماده بهره برداری است اما هنوز فنس کشی آن انجام نشده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی با اشاره به مشکلات ناشی از وجود سگ های ولگرد اضافه کرد: در این بحث با دو پدیده سگ های ولگرد و سگ گردانی مواجه هستیم که نارضایتی مردم را به دنبال داشته است، در این خصوص به نیروی انتظامی دستور اکید بر جلوگیری از سگ گردانی داده شده و از طرفی جمع آوری سگ های ولگرد بر عهده شهرداری است و تاکیدات لازم به منظور جمع آوری سگ های ولگرد بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری ها داده شده است.
صالحی اضافه کرد: در بحث سگ های ولگرد موانعی از جمله حامیان حقوق حیوانات بر سر راه شهرداری است که این افراد مانع اجرای قانون می شوند که البته به این افراد اخطار لازم داده شده و با کسانی که به هر نحوی ممانعت از اجرای قانون می کنند، برخورد لازم انجام خواهد شد.
سرقت مستوجب تعزیر، جرم اولویت دار استان مرکزی در ۱۰ ماهه ۹۸
وی در خصوص آمار جرائم ۱۰ ماهه سال جاری اراک و استان خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری بیشترین جرم با فراوانی ۵ هزار و ۳۲۹ فقره مربوط به سرقت مستوجب تعریز بوده و پس از آن توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، تصادفات رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی، تهدید، نگهداری مواد مخدر، کلاهبرداری، تخریب، افترا و تحصیل مال از طریق نامشروع به ترتیب جرم های اولویت دار در شهرستان اراک بوده اند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: همچنین در سطح استان سرقت مستوجب تعریز با فراوانی ۱۷ هزار و ۱۲۲ فقره بیشترین جرم و به ترتیب توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، تصادفات رانندگی منجر به صدمه بدنی و غیرعمدی، تهدید، کلاهبرداری، تخریب، نگهداری مواد مخدر، افترا و خیانت در امانت ۱۰ جرم اولویت دار در استان مرکزی بوده اند.
صالحی تعداد سرقت های انجام شده در شهرستان اراک در دی ماه سال جاری را ۸۰۵ فقره پرونده عنوان کرد و گفت: از تعداد پرونده های تشکیل شده ۴۵۶ فقره سرقت کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد سرقت های استان در شهرستان اراک انجام شده ادامه داد: در ماه گذشته در سطح استان برای هزار و ۶۶۰ فقره سرقت پرونده تشکیل شده که هزار و ۲۲ فقره از این سرقت ها کشف شده است.
رفع تصرف ۱۳۴۳ هکتار از اراضی ملی استان مرکزی
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی رفع تصرف اراضی ملی را از دیگر موارد مورد پیگیری دانست و گفت: در ۱۰ ماه گذشته در استان مرکزی هزار و ۳۴۳ هکتار از اراضی ملی به ارزش ۱۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان که توسط اشخاص تصرف شده بود به دولت اعاده شده است. از میزان اراضی رفع تصرف شده ۱۳۹ هکتار در دیماه صورت گرفته که ارزشی بالغ بر ۱۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان داشته است.
صالحی ادامه داد: در سال گذشته در مجموع هزار و ۵۹۰ هکتار از اراضی ملی به ارزش ۳۲ میلیارد تومان رفع تصرف و به دولت اعاده شده است.
وی تعداد پرونده های تشکیل شده تصرفات اراضی ملی و منابع طبیعی در دادسراهای استان را هزار و ۸۴ فقره عنوان کرد و گفت: از این پرونده ها ۸۱۳ پرونده مختومه شده و ۳۷۴ نفر نیز متهم برای این پرونده ها شناسایی شده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: در خصوص تغییر کاربری غیرمجاز اراضی ۲۰۰ پرونده با ۲۷۳ متهم در استان تشکیل شده است.
صالحی رسیدگی به چاه های غیرمجاز را از دیگر موارد مهم مورد پیگیری دانست و اضافه کرد: در دی ماه احکام قضایی برای پر کردن ۳۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان صادر و اجرا شده است.
نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی، برائت خود را در خصوص کانال های مخرب اعلام کنند
وی در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ۱۵ پرونده در خصوص جرائم انتخاباتی در اراک تشکیل شده و برخی منجر به صدور رای شده و برخی نیز در حال رسیدگی است. برخی نیز به علت عدم صلاحیت بررسی در استان، به تهران ارسال شده است. مجازات های بخش عمده ای از جرائم انتخاباتی بازدارنده نیست.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و تهدیدات متقابل ایران و تهدیدات اعضای داخل و بیرون کشور، می طلبد حضور حداکثری مردم را در صحنه انتخابات البته در مسیر قانونی شاهد باشیم و قطعا با اقدامات خلاف قانون با قاطعیت رسیدگی خواهد شد و لازم است تمام افراد فعال در این زمنیه در چارچوب قانون فعالیت خود را انجام دهند.
صالحی در خصوص برخی کانال های تلگرامی گفت: طی چند وقت اخیر شاهد راه اندازی کانال هایی به منظور حمایت از یک کاندیدا و تخریب رقبا بوده ایم که با ادعای اصلاح جامعه، دین داری و انقلابی گری اقدام به انتشار مطالب توهین آمیز و تفرقه افکنانه کرده اند که این اقدامات ناپسند نشانه وجود اشخاص منافق در پشت پرده این کانال ها و انتشار مطالب توهین آمیز و کذب و تهمت به انسان های درستکار است.
وی اضافه کرد: در این رابطه لازم است نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی، اعلام برائت خود را درخصوص این کانال ها به صورت صریح بیان کنند همانگونه که ظاهرا سیدمهدی مقدسی برائت خود را در خصوص ارتباط با کانال عقرب زرد اعلام کرد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: تقاضای ما از این افراد خاتمه دادن به فعالیتشان است و در صورت ادامه این روند اقدامات قضایی و انتظامی انجام و برخورد انجام خواهد شد که البته با توجه به پیگیری های صورت گرفته سرنخ هایی از این افراد به دست آمده و ادامه بررسی توسط نهادهای نظارتی در حال انجام است.
صالحی در واکنش به فعالیت افرادی که جو جامعه را بر هم می زنند و اقدام به نشر اکاذیب و توهین و ایجاد حس بی اعتمادی در جامعه می کنند، گفت: به افراد فعال در این حوزه هشدار می دهیم که بساطشان را جمع کنند. نقد منصفانه مانعی ندارد، اما نقد با تهمت و توهین و تفرقه و شایعه پراکنی تفاوت زیادی دارد.
صالحی بیان کرد: دادگستری نیز هیچگونه وابستگی به هیچکدام از احزاب، جناح ها و اشخاص ندارد و هرکدام از این افراد یا احزاب جرمی مرتکب شوند، دادگستری فارغ از جناح و مقام مطابق قانون برخورد لازم را انجام خواهد داد.
بوی نامطبوع اراک مربوط به سوخت مازوت نیروگاه بوده است
وی با اشاره به آلودگی هوای اراک بیان کرد: در حوزه محیط زیست، معمولا در نیمه دوم سال با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و شهرستان اراک، علاوه بر سرمای زمستان با پایین ماندن ذرات آلاینده، آلودگی هوا نیز پدید می آید به طوریکه در دوشب گذشته بوی نامطبوعی ناشی از گاز مونوکسید کربن حاصل از سوخت مازوت سبب آلودگی هوا شده و در اراک استشمام شد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: در حوزه آلودگی هوا، از سال های گذشته اقداماتی صورت گرفته بود و امسال نیز با پیگیری های متعدد و مطالبه عموم مردم و اصحاب رسانه پیگیری ها شدت گرفت.
صالحی با بیان اینکه ادامه داد: با توجه به آلودگی هوای اراک، می طلبد مطالعه ای به منظور تعیین سهم منابع آلاینده از آلودگی و سهم دستگاه ها در مبارزه با آلایندگی انجام شود که تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. در حال حاضر محیط زیست ملزم به انجام این مطالعات شده چراکه تا زمانی که منابع آلاینده مشخص نشود نمی توان برخورد لازم را انجام داد و برخورد بر پایه حدس و گمان هم امکان پذیر نیست.
تلاش برای لغو مجوز سوزاندن مازوت در نیروگاه شازند
وی با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک ۲۰ دستگاه دولتی و اجرایی باید در راستای اجرای قانون هوای پاک با آلودگی هوا مقابله کنند گفت: آلودگی صنعتی شهر اراک ناشی از صنایع بزرگ مستقر در اراک و اطراف اراک از جمله پالایشگاه، نیروگاه، آلومینیوم، شرکت معدنی املاح و … است که این موضوع نیز بر کسی پوشیده نیست.
صالحی در خصوص سوخت مازوت در نیروگاه افزود: استفاده از مازوت در نیروگاه به همراه چند منطقه دیگر در کشور بر مبنای یک تصمیم کشوری است، اما با این وجود باز هم مدتی اجازه این اقدام داده نشد و در هفته گذشته نیز با توجه به افت فشار گاز در کشور، درخواست استفاده از سوخت مازوت به منظور جبران افت فشار گاز و صرفه جویی در مصرف داشتند که بازهم مخالفت شد و مجوز این اقدام صادر نشد.
وی ادامه داد: به دنبال پیگیری های مسئولان استانی، در تلاش هستیم مصوبه کشوری که اجازه سوزاندن مازوت را در برخی از نیروگاه های کشور مانند نیروگاه شازند می دهد ملغی کنیم. محیط زیست نیز موظف به نظارت کامل بر وضعیت نیروگاه تا زمان کاهش آلایندگی است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی با اشاره به دیگر عوامل آلودگی هوای شهر اراک خاطرنشان کرد: وجود کارگاه های صنعتی مجوزدار که الزامات محیط زیست را رعایت نمی کنند از دیگر عوامل آلوده کننده شهر است که محیط زیست باید با یک برنامه ریزی معقول و مشخص کردن مهلت زمانی برای این صنایع، از این مشکل جلوگیری کند.
صالحی کارگاه های ذوب و ریخته گری غیرمجاز را از دیگر عوامل آلودگی هوا دانست و گفت: عمدتا این فعالیت توسط اتباع و به صورت زیرزمینی و غیرقانونی انجام می شود که مخاطرات زیادی را به همراه دارد، تاکنون تعداد زیادی از این واحدها مهر و موم شده اما فعالیت این واحدها به مکان های دیگر منتقل شده که در این راستا محیط زیست در صورت مشاهده، نیازی به اخطار ندارد و بر اساس تفویض اختیار صورت گرفته به این سازمان، این واحدها باید پس از مشاهده بلافاصله مهر و موم شوند و وسایل آنها نیز توقیف شود.
وی افزود: به شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی نیز ابلاغ شده که به افرادی که سوله ها و کارگاه های خود را در اختیار این افراد قرار دهند، هیچ گونه خدماتی ارائه ندهد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب دادگستری استان مرکزی تردد خوردوها از دیگر منابع آلاینده شهر اراک عنوان کرد و گفت: در راستای کاهش این منبع آلودگی باید پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان با خودروهای دودزا و بدون معاینه فنی برخورد قاطع داشته باشد.
شناسایی عامل انتقال موادمخدر شیشه به داخل زندان اراک
وی به چند جرم رخ داده در استان اعم از قتل و سرقت نیز اشاره کرد و افزود: در جریان یک درگیری در یک مغازه پاچینی فروشی در میدان انقلاب اراک یک نفر به قتل رسیده که متهم اصلی متواری شده است، همچنین باندی از سارقان که در پوشش ماموران نیروی انتظای از اتباع خارجی سرقت انجام می دادند شناسایی و دستگیر شده اند.
صالحی اضافه کرد: یکی از کارکنان زندان اراک نیز قصد انتقال یک کیلوگرم موادمخدر از نوع شیشه را به داخل زندان داشته که شناسایی و دستگیر شده است.
انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «کانال های تلگرامی مخرب بساط شان را جمع کنند / سرقت در صدر جرایم استان مرکزی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.