کاهش استرس با مصرف مواد غذایی فیبردار



ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، سبب کاهش استرس می شود.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برخی دانش آموزان و دانشجویان به دلیل اضطراب زیاد، امتحانات خود را خراب می کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده شود.

وی بیان کرد: غلات و موادی حاوی کربوهیدرات های پیچیده که بیشتر در نان سنگک و بربری یافت می شود و مقدار فیبر آنها بالا است، سبب کاهش استرس در افراد می شود.

علیزاده با تاکید بر اینکه در ایام امتحانات نباید وعده های غذایی حذف شود، افزود: خوردن صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می شود.

وی با اشاره به اینکه دانش آموزان از خوردن غذاهای چرب و شور در ایام امتحانات خودداری کنند، گفت: غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می شوند و در شرایط استرس زا مانند ایام امتحانات، با ایجاد اختلال در کارکرد دستگاه گوارش سبب مسمومیت و حالت تهوع در فرد می شود.

وی مغزهای گیاهی یا آجیل را منابع خوبی برای دریافت انرژی و کاهش استرس عنوان کرد و گفت: مغزهای گیاهی منابع خوبی از فیبر و اسیدهای چرب ضروری، از جمله امگا ۶ و ۳ و بسیاری املاح دیگر هستند و چربی آنها بی ضرر محسوب می شود و حتی در صورت مصرف معقول (یک مشت در روز)، باعث از بین رفتن و کاهش چربی های مضر بدن نیز می شوند.

وی خوردن عسل و نوشیدنی های حاوی عسل و همچنین برخی سبزی ها مانند ریحان، نعنا و کاهو را در کاهش اضطراب موثر خواند.

علیزاده خاطرنشان کرد: استرس بحثی روحی و روانی است که افراد در قبال آن دو نوع واکنش تهاجمی یا افسردگی نشان می دهند که در حالت تهاجمی برخی افراد برای آرام کردن خود و فرار از استرس، به کارهای زیادی از جمله پرخوری و بدخوری روی می آورند درحالی که این رفتار خود سبب تشدید و افزایش استرس در فرد شده و حتی وی را در معرض چاقی و اضافه وزن قرار می دهد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در کاهش استرس با مصرف مواد غذایی فیبردار

گفتگو با هوش مصنوعی