پهپاد های ایرانی و اقتداری که آسان به دست نیامد



«پیش از این می گفتند ساخت تجهیزات موشکی و پهپادی که عکسهایش منتشر می شود فتوشاپ است؛ حالا می گویند که پهپاد های ایرانی خیلی خطرناک هستند! چرا به فلان کس می فروشید، به فلان کس می دهید. خب، این ها کار هایی است که نخبه ی ایرانی انجام داده؛ این ها برای کشور آبرو است.»

این ها سخنان رهبر انقلاب در جمع نخبگان جوان و استعداد های برتر علمی کشور است. ایشان در این سخنرانی ضمن صحبت درباره پیشرفت های کشور در صنایع مهم مانند صنایع دفاعی و همچنین ساخت پهپاد ها بر لزوم ادامه این راه تاکید کرده اند.

غربی ها که در ابتدا چندان نمی خواستند به قدرت دفاعی ایران خصوصا توانایی های ارتش و سپاه اعتراف کنند، از دروغین بودن این توانایی گفتند، اما توانایی های کشورمان در سال های گذشته به حدی رسیده که آنها حالا کاملا عیان و بدون پنهان کاری، به توانایی جمهوری اسلامی ایران اعتراف می کنند.

در دنیای واقعی، انواع مختلفی از پهپادها طراحی و تولید شده است که هر کدام برای انجام هدف خاصی طراحی شده اند. توانایی انجام چنین گستره ای از اهداف عملیاتی و همزمان حفظ ایده بدون سرنشین بدون یک پرنده، چیزی است که پهپادها را منحصر بفرد ساخته است.

پهپادها نمونه بی نقصی از نوعی از تکنولوژی هستند که امکان استفاده از آن توسط همگان وجود دارد و دست کم نمونه های تجاری آن را می توان به سادگی سر هم کرده و برای اهداف عمدتا غیرنظامی به کار گرفت.

امروز می توان به جرات گفت جمهوری اسلامی ایران یکی از گسترده ترین و متنوع ترین ناوگان های پهپادی منطقه را دارا است؛ ناوگانی متشکل از پهپاد هایی با طرح های صد در صد بومی تا پهپاد هایی مهندسی معکوس شده که طی سال های اخیر به راه های مختلف در اختیار نیرو های مسلح قرار گرفته است. این مسئله جمهوری اسلامی ایران را از نظر تنوع و گستردگی کاربری پهپاد ها در کنار قدرت های پهپادی نظیر بریتانیا قرار داده است.

امیر سرتیپ محمد رضا آشتیانی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران در ارتباط با توانایی ایران در صنایع پهپادی گفت: نیرو های مسلح در تمامی حوزه ها خصوصا در موضوع استفاده و ساخت پهپاد ها وضعیت خوبی دارند و البته این را دشمنان ما به خوبی اعتراف کرده اند که در این امر پیشرفت های بسیار مهمی را داشته ایم و به امید خدا این را استمرار خواهیم داد.

او گفت: ما به دلیل آن که صاحب فناوری هستیم سایر کشور ها نیازمندی های خود را به ما اعلام می کنند و این نیازمندی ها با توجه به توانایی هایی که داریم در مناسبات ما با سایر کشور ها مورد توجه قرار می گیرد.

سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو های مسلح با بیان این واقعیت که ایران در میان پنج قدرت پهپادی قرار دارد، گفت: حضور ایران در جمع ۵ کشور برتر در حوزه قدرت پهپادی جهان حاصل ۳۷ سال تجربه بهره گیری پهپاد ها از اوایل دفاع مقدس تا امروز است.

وی گفت: پهپاد های ما از جهت برد و عملکرد در بیش از ۱۵ رشته عملکردی و از جهت دقت، ماندگاری و مأموریت در سطح بالای جهانی قرار دارند و جوسازی هایی که امروز درباره استفاده از پهپاد های ایرانی می شود، فارغ از اینکه بسیاری از آن ها ممکن است دروغ باشد، اما نشان از تأثیرگذاری، اهمیت و رتبه بالای پهپاد در جمهوری اسلامی ایران دارد.

روز های گذشته نیز ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش مشترک پهپادی ارتش از جدید ترین پهپاد خود به نام کمان ۱۹ آن هم به شکلی موفق آمیز رونمایی کرد. پهپادی که برای نخستین بار با انجام پرواز به چرخه عملیاتی وارد و عملیات اخلال هواپایه و اقدامات جنگ الکترونیک نیز در حوزه پهپادی با موفقیت اجرا شد.

امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش درباره توان پهپادی کشورمان گفت: با توجه به توسعه توان پهپادی ارتش و انجام ماموریت های متنوع و متعدد پهپادی و لزوم هماهنگی این پروازها، شبکه فرماندهی و کنترل عملیات پهپادی ارتش در قالب قرارگاه ذوالفقار ارتش ایجاد و مدیریت و هدایت این پهپاد ها در قالب یک شبکه منسجم و هماهنگ انجام شد و تصاویر و اطلاعات کسب شده توسط انواع پهپاد های شناسایی و مراقبت به مرکز فرماندهی ارسال می شود.

امیر دریادار سیاری اشراف اطلاعاتی بر مرز های تحت کنترل با استفاده از فناوری های نوین از جمله پهپاد ها را یک اصل اساسی در نیرو های چهارگانه ارتش برای انجام ماموریت ها مختلف دانست و خاطرنشان کرد: در این رزمایش تنها بخش کوچکی از دستاورد های پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شده و توان و آمادگی یگان های شرکت کننده در رزمایش توسط کارشناسان و ارزیابانی از ستاد کل نیرو های مسلح، قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء و ستاد ارتش مورد ارزیابی قرار می گیرد.

فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، دقت و قدرت تسلیحات، میزان مداومت پروازی، قابلیت های سامانه های هدایت و کنترل و توانمندی های رزمی پهپاد ها را از جمله مواردی دانست که در این رزمایش مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت و ادامه داد: رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران نمایشی از اقتدار دفاعی و بهره گیری از سلاح های بومی و نماد بی اثر بودن تحریم های تسلیحاتی کشورمان است.

با وجود تحریم ها و شرایطی که کشور ما دارد، ایران همواره طی سالیان اخیر از پیشتازان عرصه تولید هواپیما های بدون سرنشین یا پهپاد ها بوده است و همواره شاهد طراحی و ساخت پهپاد های مختلفی بوده ایم.

در ادامه بعضی از پهپاد های ایرانی را به صورت اجمالی معرفی خواهیم کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پهپاد های ایرانی و اقتداری که آسان به دست نیامد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.